$
אוכל

מפה לאוזן: אוכל טעים מתחת לרדאר

סושי מושקע בסניף של רשת קפה, לחמניות וייטנאמיות משובחות בבודקה זעיר, וגלידה ביתית מעולה בלי סניפים ובלי פרסום. "כלכליסט" ממליץ על פינות קולינריות שכדאי להכיר

גלי וולוצקי 09:3007.11.13

במקומות שונים בארץ, לעתים במקומות הכי פחות צפויים, מסתתרות כמה הפתעות קולינריות ששומעים עליהן בעיקר מפה לאוזן. לא מקומות שזוכים לחשיפה תקשורתית, לא כאלה שבולטים בעיצובם או מתהדרים בשפים מפורסמים - סתם מקומות שמציעים אוכל משובח.

 

מנות יפניות בקפה קפה: סניף היכל התרבות, אשקלון

 

  צילום: צפריר אביוב

 

התדהמה של הסועדים בסניף רשת קפה קפה באשקלון כבר פינתה את מקומה להתמכרות. השף אלכס ניקולסקי, שף המתמחה גם במטבח היפני, הפך את הסניף ליעד לחובבי הסושי הדרומיים. התוצאה היא אחד מהסושי ברים המושקעים בארץ, שמציע בערבי שני עד חמישי תפריט יפני מושקע ביותר. מה לטעום: רייס קייק - אורז סושי קריספי ומעליו קוביות אבוקדו וסלמון מתובל באפונת ווסאבי, צ'ילי חריף, טריאקי, ובצל ירוק וסגול עם צנוניות, עלי מיקרו וקרקר אורז (54 שקל); טוקיו פיצה - טורטייה פריכה עם קרפצ'ו סלמון כבוש בצ'ילי, איולי יוזו וטוגראשי, צנוניות דקיקות, בצלים מקורמלים, עגבניות שרי ופילה של אשכולית אדומה (58 שקל); רול טונה טרייה קצוצה עם איולי יוזו וטוגראשי, אספרגוס בטמפורה, ג'ינג'ר ואבוקדו (42 שקל). פרטים: הנשיא 82 אשקלון, 08-6227725.

 

גלידה מצוינת בטיילת: טוני אייס, נתניה

 

  צילום: נמרוד גליקמן

 

בלי סניפים, בלי פרסומות, ועם מחירים שתושבי תל אביב ייכנסו בגללם לשוק, ממשיכה הגלידרייה הוותיקה הזו - שהחלה את דרכה כתחביב של הבעלים אלברט שונק - לייצר (בחדר האחורי של החנות) ולמכור גלידה מצוינת וקינוחי גלידה מדליקים.

 

אפשר לקפוץ לממתק גלידה אישי, לקסטה שמכינים במקום, או לנסוע במיוחד ולקנות גלידה במשקל הביתה. רוב הסיכויים שההפרשים במחירי הגלידה יכסו את הוצאות הנסיעה. מה לטעום: חובה לנסות את טעמי הדגל - פררו רושה, קינדר, לוטוס, ובעיקר המרס הלבן, שילוב של ריבת חלב ושוקולד לבן; טונינו - כפית פלסטיק עם גלידה בציפוי שוקולד לבן, חלב או מריר (3 שקלים); ארטיקים במבחר טעמים (6 שקלים); קסטות מעוגיות לוטוס ומעוגיות אוראו (6 שקל); קוניני - גביעונים קטנים ממולאים בשוקולד ובאגוזים (4.5–4 שקלים); גלידה במשקל (59 שקל לק"ג). פרטים: הרצל 5 נתניה, 09־8340406.

 

גבינות ומעדנים של משק עפאים: מאפיית לחמים, ת"א

 

  צילום: עמית שעל

 

בפאתי חנות הדגל של לחמים נחבא דוכן קטן של משק עפאים ממושב עידן בערבה, המתמחה בחקלאות אורגנית בת קיימא. בין השאר מייצר המשק גבינות מחלב עזים אלפיניות הגדלות בו, שמני זית, ריבות, מרקחות וכל מיני הפתעות טעימות. מה לטעום: גבינת עמלי - גבינה מחלב עזים עטופה בעובש לבן, בעלת מרקם בשל ועשיר; שחרחורת - גבינה טרייה בהחמצה לקטית, עטופה בפחם ערמונים (בין 14 שקל ל־100 גר' גבינות טריות עד 26 שקל ל־100 גר' גבינות קשות); ריבת חלב מחלב עיזים - מפתיעה בטעמה המעודן (26 שקל); נוגט שקדים (38 שקל); תמרים אורגניים (35–55 שקל לק"ג). פרטים: חשמונאים 99 תל אביב, 03-5618111.

 

דים סאם אמיתי: פוראמה, תל אביב 

 

 צילום: עמית שעל

 

פוראמה היא ההייפ הנוכחי של ברנז'ת האוכל התל־אביבית, אבל עדיין לא מוכרת בקרב הקהל הרחב. את המסעדה פתחה לפני כארבעה חודשים משפחת מסעדנים שמפעילה מסעדה באותו שם באשקלון; אך בניגוד לסניף־האם, שמתמחה באוכל סיני, כאן מתמקדים בדים סאם, מרקי אודון ומנות אטריות בלבד. הכי טוב להזמין מהדים סאם, לאט והרבה. המחיר סביר, וסוף סוף מבינים מהו דים סאם אמיתי, בניגוד לכופתאות הגסות והכבדות המקובלות בהרבה מסעדות. מה לטעום: צ'אנג פנג - המנה הטעימה ביותר כאן, סוג של חביתיות עשויות מבצק אורז דביק וחלקלק, ממולאות בשרימפס, בשר בקר או בשר לבן (26 שקל); שאו לונג - כיסוני בצק חיטה ממולאים בבשר לבן וציר בשר, שאוכלים בנגיסה אחת כדי שהמרק יתפשט בפה (26 שקל); מרק ראמן עם פרוסות בשר בקר, בשר לבן, עוף או טופו (32 שקל). פרטים: בן יהודה 7 תל אביב, 054-7095555.

 

אוכל רחוב וייטנאמי: קאנו, תל אביב

 

  צילום: אוראל כהן

 

במרחק של דקה הליכה ממסעדת כתית החדשה של השף מאיר אדוני, שוכנת האנטי־תזה המוחלטת למסעדנות העילית: קאנו, בודקה זעיר שמציע אוכל רחוב וייטנאמי. פתח את המקום צחי מיימון, חובב המזרח הרחוק שחזר מטיול ארוך ובמהלכו למד לבשל, לדבריו, ממאמות מקומיות.

 

לא הכל כאן שווה התייחסות מיוחדת. הדים סאם (הנקראים כאן מומוס), למשל, סתמיים למדי, אבל הספרינג רולס, העשויים מנייר אורז שעוטף אטריות שעועית דקיקות ושפע ירקות ומילויים שונים (וחלקם גם משונים, כמו גבינת גאודה), חביבים ומהנים מאוד. מה לטעום: באן צמחוני - שתי לחמניות מאודות קטנטנות ממולאות בפטריות ונבטי סויה ברוטב הויסין עם המון כוסברה, בצל ירוק ואיולי ווסאבי חריף (19 שקל); רול קלאסיק דאק - נקניק ברווז בטריאקי עם אבוקדו בפנקו, סלק, גזר, מלפפון, חסת אייסברג ונענע, בעטיפה של דפי אורז ואטריות שעועית דקיקות (29 שקל); וגרסה טבעונית הנקראת אשטנגה רול - בטטה בקוקוס, אבוקדו בטריאקי, בוטנים, נבטים, סלק, אטריות, בייבי מיקס, בצל ירוק, נענע וכוסברה (28 שקל). מי שחייב לקנח במתוק יכול לטעום באו חלבה עם תפוחי עץ, אננס וסילאן (18 שקל). פרטים: נחלת בנימין 53, 052-8460550.

 

סושי בחנות דגים: אילן הדייג, גבעתיים

 

 

הלקוחות בחנות הדגים של אילן הדייג כבר התרגלו לפינוק. מדי יום שישי, מהבוקר ועד הצהריים, עומד לרשותם בחנות הסושי מאסטר מורן גולדשטיין, שהוא גם הבעלים של אומקסה (שירות שף פרטי עד הבית), וחותך עבורם דגים לסשימי, מגלגל רולים ומכין מגשי סושי מרהיבים. גולדשטיין משתמש בדגה היומית - אינטיאס, דניס, מוסר, סלמון, טונה או לברק. אפשר גם לקנות קופסאות סושי מוכנות, להזמין מראש מגש סשימי חגיגי בחיתוך מיוחד, או סתם לעמוד ולהתבונן באומן בעבודתו. מה לטעום: מגש סשימי חגיגי לשישה סועדים (כ־500 שקל), מגשי טייק אווי של שני רולים אינסייד־אאוט (50 שקל למגש). פרטים: כורזין 5 גבעתיים, 054-4662736.

 

מטבח יווני עילי בשוק: סירטאקי, ירושלים

 

  צילום: חגי הירשפלד

 

השפית ענת לסם, שהתמחתה במסעדות מישלן באירופה, פתחה לפני כחצי שנה את סירטאקי, בר יווני שמח בשוק מחנה יהודה. כדי לא לשקוע בשגרה (שכוללת מנות יווניות מקסימות והרבה אוזו), עורכת לסם מדי שבת אירועים קולינריים מפתיעים המציעים את המטבח היווני בגרסה העילית שלו. לפעמים באות לבשל איתה פיגורות ירושלמיות מתחומי הקולינריה או התרבות, ולפעמים היא מגישה לבד מנות בהשראת אחת מאהבותיה הוותיקות - המטבח המולקולרי. מה לטעום: התפריט משתנה על פי הנושא שנבחר לאותה שבת. קבב לוקוס בקונכייה עם עגבניות שרי לחות, צנוברים, פיתה זעתר ובצל מקורמל (42 שקל); קרפצ'ו חציל עם שמן כמהין, פניני יוגורט, ג'ל עגבניות וג'ל בזיליקום ומלח ים שחור (32 שקל); כנאפה ביתית על המחבת (21 שקל). פרטים: עץ חיים 4 ירושלים, 02-5673451.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x