$
אוכל

חורף בצלחת

הסתיו עדיין מזגזג, אבל הטמפרטורות שהתחילו לרדת מעוררות געגוע לתבשילים עשירים ומחממים. "כלכליסט" סוקר את מנות העונה בתפריטי המסעדות החדשות

גלי וולוצקי 09:1231.10.13

טום יאם שרימפס: יאם צ'ה, ת"א

 

מרק הטום יאם במסעדת יאם צ'ה של השף יענקלה שיין, מוגש בגרסה סמיכה. הטום יאם קון, כולל שרימפס וירקות כמו באק צ'וי, מורנינג גלורי ואפונה ירוקה בחלב קוקוס, ומתובל בלמון גראס, כפיר ליים, צ'ילי, שום וג'ינג'ר. פרטים: 78–64 שקל, יגאל אלון 65, תל אביב.

 

טום יאם שרימפס טום יאם שרימפס

 

פילה לוקוס בקראסט פטריות ואגוזים: פסטל, ת"א

 

פילה לוקוס, של השף טיבו ברא, ממסעדת פסטל, המצופה בקראסט פריך של פטריות ואגוזים, נצרב במחבת ומוגש עם צנוניות ושקדים ברוטב קולי פטרוזיליה. פרטים: 148 שקל, מוזיאון ת"א, שאול המלך 27, ת"א.

 

פילה לוקוס בקראסט פטריות ואגוזים פילה לוקוס בקראסט פטריות ואגוזים צילום: אוראל כהן

 

קונפי שוק ברווז עם חזה ברווז: טיבי'ס, ורד הגליל

 

במסעדת טיבי'ס החדשה של השף חיים טיבי, מוגשת מנה המורכבת משוק ברווז המבושל קונפי (בשומן של עצמו) ומעושן בעצי הדר, ומחזה ברווז מעושן. אלה מוגשים על תבשיל תפוחי אדמה וירקות שורש ברוטב של ציר ברווז, יין אדום, תפוזים מקורמלים בדבש ותבלינים חמים. פרטים: 110 שקל, חוות נופש ורד הגליל.

 

קונפי שוק ברווז עם חזה ברווז קונפי שוק ברווז עם חזה ברווז

 

סופריטו טלה עם קובות: המטבח של פיני, ירושלים

 

במסעדה הכשרה של השף פיני לוי, מוגשת מנה הכוללת בשר כתף טלה המבושל שעות על פתילייה עם תפוחי אדמה מטוגנים, וקובות קטנות מטוגנות, העשויות מתערובת של בורגול וסולת וממולאות בבשר. פרטים: 83 שקל, עמק רפאים 24, ירושלים.

 

סופריטו טלה עם קובות סופריטו טלה עם קובות צילום: עומר מסינגר

 

שוקרוט: ארנולד'ס, רמת ישי

 

התבשיל האלזאסי מקבל פרשנות כשרה במסעדת ארנולד'ס. השף, אורי ארנון, מכין אותו מנקניקיות עגל, בשר בקר מעושן, תפודים צעירים וכרוב כבוש - והכל מבושל ביין לבן. פרטים: 88 שקל, האקליפטוס 3, אזור התעשייה רמת ישי.

 

שוקרוט שוקרוט צילום: זהר שחר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x