$
אוכל

מנות חדשות מהים

בסתיו חוזרות סירות הדייגים עם מיטב שלל דגים ופירות ים, והשפים במסעדות המתמחות מאתגרים את החושים במנות יצירתיות — מלוקוס על רביולי ועד לטאג'ין דגים מרוקאי

גלי וולוצקי 09:2815.10.13

סרטנים כחולים בחמאת צ'ילי ותפוזים:

מלגו ומלבר, ת"א

 

במסעדה החדשה, המתבססת על שלל הדגים ופירות הים של שתי סירות דיג מקומיות, מציעים מנה של סרטנים כחולים מוקפצים בחמאת צ'ילי ותפוזים ברוטב של ציר סרטנים עם נגיעת טרגון. 56/39 שקל למנה קטנה/גדולה, רוטשילד 142, 03-6314214.

 

  • סרטנים כחולים. מסעדת מלגו ומלבר, צילום: תומי הרפז
    סרטנים כחולים. מסעדת מלגו ומלבר
    |
    צילום: תומי הרפז
  • קדרת דגים ופירות ים. מסעדת שקד, צילום: תומי הרפז
    קדרת דגים ופירות ים. מסעדת שקד
    |
    צילום: תומי הרפז
  • לוקוס על רביולי עזים. ממילא קפה, צילום: דן פרץ
    לוקוס על רביולי עזים. ממילא קפה
    |
    צילום: דן פרץ
  • קלמרי ממולאים. אדורה
    קלמרי ממולאים. אדורה
  • טאג'ין מרוקאי. מסעדת גספאצ'ו
    טאג'ין מרוקאי. מסעדת גספאצ'ו

טאג'ין מרוקאי של דגי ים

גספאצ'ו, אשקלון

 

מהיצע הדגה היומי המשתנה מכין שף גיא פרץ טאג'ין מרוקאי מסורתי - מאפה של ירקות ודגים בכלי חרס - עם דגי ים, פלפלים חריפים, שום, כוסברה, עגבניות וגרגירי חומוס רכים. 98 שקל, יקותיאל אדם 9, מלון הולידיי אין, 08-6748888.

 

קדרת דגים ופירות ים:

שקד, ת"א

 

במסעדה הוותיקה רוקחים קדרה של דגים ופירות ים, הכוללת נתחי לוקוס, שרימפס וקלמרי מדיג מקומי, ירקות שורש, עגבניות ושום. כשיש סרטנים כחולים, גם הם נכנסים לקלחת. 138 שקל, החשמונאים 90, 03-5610546.

 

לוקוס על רביולי גבינת עזים:

ממילא קפה, ירושלים

 

המסעדה החלבית במלון ממילא, בראשות השף קובי בכר, הוסיפה לתפריט מנה של לוקוס מקומי, המוגש על רביולי גבינת עזים עם עלי בוקצ'וי וחמאת קינואה. 180 שקל, המלך שלמה 11, מלון ממילא, 02-5482230. ‬

 

קלמרי ממולאים:

אדורה, ת"א

השף אבי ביטון מציע באדורה מנה חדשה של קלמרי מקומי, ממולא בתערובת של פירורי לחם, גבינת פקורינו ועשבי תבלין, צלויים על הפלנצ'ה ומוגשים עם שמנת חמוצה ורסק עגבניות טרי. 49 שקל, בן יהודה 226, 03-6050896.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x