$
אוכל

מסעדות: לאכול בחו"ל כמו מקומי

הן לא ממש מפוארות ולא תמיד מככבות בדירוגי מסעדות העילית, אך כולן זוכות להמלצות חמות של התושבים המקומיים. "כלכליסט" סוקר את התחנות הקולינריות שכדאי לבדוק ואת המנות הכי מעניינות

גלי וולוצקי 08:4704.04.13

חובבי אוכל שנוסעים לחו"ל נוהגים לתכנן את מסלול החוויות שלהם גם סביב טעימות, אבל השאלה היא איך להימנע ממלכודות תיירים ולהגיע למסעדות הטובות שבהן אוכלים המקומיים. "כלכליסט" מציג את המסעדות האהובות על הקהל המקומי.

 

Harwood Arms:

גסטרופאב עם כוכב מישלן

 

לונדון. כדי להגיע לגסטרופאב היחידי בלונדון האוחז בכוכב מישלן, יש להתרחק מהאזורים המתויירים של העיר לעבר פולהאם. ב־Harwood Arms מוגש תפריט המבוסס על דגה ובשר ציד מקומי, שמהם רוקח השף מנות בריטיות קלאסיות. בשלוש השנים מאז הוקם הצליח הפאב הזה להפוך ליקיר המקומיים ולזכות בלא מעט הכרה. לבד מכוכב המישלן הוא גם זכה בתואר חביב הקהל של אתר האינטרנט Opentable והתברג למקום החמישי ברשימת הגסטרופאבים הטובים באנגליה. כדאי לטעום: שורט ריבס עם לב שור, תפוחי אדמה מטוגנים ומוח עצמות מעושן; ביצי ברווז פריכות עם בייקון, ארטישוק ואגוזי לוז; טארט תאנים עם דבש ותימין. פרטים: 40–30 ליש"ט לסועד, harwoodarms.com.

 

Harwood Arms, לונדון. 30–40 ליש"ט לסועד (בתצלום: ביצי ברווז פריכות עם בייקון, ארטישוק ואגוזי לוז) Harwood Arms, לונדון. 30–40 ליש"ט לסועד (בתצלום: ביצי ברווז פריכות עם בייקון, ארטישוק ואגוזי לוז)

 

Mamma Angelina:

שכונתית קלאסית

 

רומא. מסעדה משפחתית ותיקה, שמיקומה באחת משכונותיה של רומא הופך אותה לפנינה שנשארת לרוב נחלתם של המקומיים ושל תיירים יודעי דבר בלבד. האוכל הוא רומאי קלאסי, עם הרבה פסטות מתוצרת הבית, דגים ופירות ים טריים, ועופות המגודלים בגידול חופשי בחווה.

 

המסעדה המשפחתית זכתה בעיטור שמעניק מדריך המסעדות מישלן ושמו "ביב גורמאן", שאמנם אינו ברמת הכוכבים אבל מעיד על כך שהיא מגישה אוכל טוב ומצטיינת בתמורה טובה לכסף. כדאי לטעום: בופה של אנטיפסטי; פסטה פירות ים; קלמרי מטוגנים; אורקייטה (פסטה בצורת אוזניים) עם קלמארי ופטריות טראפלס שחורות. פרטים: 40–25 יורו לסועד, Viale Arrigo Boito 65, 06-860-8928.

 

Vivant:

ביסטרו מבוקש

 

פריז. בעיר שבה כל ביסטרו מאובק יכול להתברר כמציאה או כמלכודת, יש כמה מסעדות, מהדור החדש דווקא, שזוכות לאמון המקומיים. Vivant, ביסטרו חדש יחסית, הוא השם הלוהט בקרב חובבי אוכל פריזאים. גם בזכות השף הצעיר והמוכשר פייר ז'נקו, גם בזכות האוכל הלא מצועצע, גם בזכות המיקום ברובע העשירי שהופך פופולרי לאחרונה, וגם בזכות תפריט יינות שיקי ואורגני, שהצרפתים יודעים להעריך. כדאי לטעום: פואה גרא בחמיצת סלק; נקניקיית אנדוואלט עם ירק מאודה בחמאה; פסטה בעבודת יד ברוטב עגבניות וחצילים עם ריקוטה טריה; טארט ריקוטה עם קומפוט רוברב; גנאש שוקולד עם קרמל של חמאה מלוחה. פרטים: 50–35 יורו לצהריים, 50–100 יורו לערב, vivantparis.com.

 

Vivant, פריז. 35–50 יורו לצהריים (בתצלום: פואה גרא בחמיצת סלק) Vivant, פריז. 35–50 יורו לצהריים (בתצלום: פואה גרא בחמיצת סלק)

 

Noordzee / Mer du Nord:

בר דגים

 

בריסל. בר דגים ופירות ים, שמציע את מאכלי הרחוב הבלגיים הקלאסיים במיטבם, ומושך בשעות הצהריים המוני אנשי עסקים מהאזור. אפשר לאכול בעמידה ברחוב מול הדלפק, או לנסות להשיג שולחן, ואפשר גם לקנות בחנות הסמוכה דגים ופירות ים טריים הביתה. כדאי לטעום: צדפות מכל הסוגים; קרוקטים של דגים ופירות ים; חלזונות צלויים; קערות מולים; מרק דגים. פרטים: 30–10 יורו לסועד, vishandelnoordzee.be.

 

Noordzee / Mer du Nord, בריסל. 30-10 יורו לסועד Noordzee / Mer du Nord, בריסל. 30-10 יורו לסועד

 

Katz's Deli:

מעדנייה יהודית

 

ניו יורק. אם רוצים לבחור מקום אחד, שממצה את החוויה המקומית בעיר כל כך מגוונת מבחינה קולינרית, זו חייבת להיות המעדנייה היהודית הוותיקה שהוקמה ב־1888 ועברה ב־1917 למשכנה הנוכחי. התפריט הרחב מציע מגוון מאכלים יהודיים - ממרק עוף עם אטריות ועד בייגל עם לקס, אבל לכאן באים בשביל כריכי הבשר החמים. כדאי לטעום: כריך פסטרמי חם וחמוצים; כריך קורנדביף; כריך נקניקיית שום. פרטים: 20–11 דולר לסועד. katzsdelicatessen.com.

 

Katz's Deli, ניו יורק. 20-11 דולר לסועד  (בתצלום: כריך פסטרמי חם) Katz's Deli, ניו יורק. 20-11 דולר לסועד (בתצלום: כריך פסטרמי חם)

 

Cochon:

מטבח קייג'וני

 

ניו אורלינס. המסעדה, שמגזין האוכל "בון אפטיט" מדרג אותה השנה כאחת מ־20 החשובות בארצות הברית, מגישה את הגרסה העילית של המטבח הקייג'וני המקומי, המשלב השפעות אפריקאיות וצרפתיות. המסעדה משתמשת בחומרי גלם של חוות מקומיות. אפשר למצוא כאן את כל הקלאסיקות של המטבח הקייג'וני, כמו תבשילי הגומבו והצדפות הצלויות, לצד פרשנויות עדכניות למטבח המרתק והלוהט הזה. כדאי לטעום: כבד מטוגן עם ג'לי של פלפלים וטוסטים; תנין מטוגן עם איולי של צ'ילי ושום; חזיר בנוסח לואיזיאנה, עם לפת, כרוב, לפת כבושה, ושומן חזיר מטוגן עד פריכות. פרטים: 45–30 דולר לסועד, cochonrestaurant.com.

 

Cochon, ניו אורלינס. 45-30 דולר לסועד (בתצלום: כתף בקר עם פטריות ואפונת בר) Cochon, ניו אורלינס. 45-30 דולר לסועד (בתצלום: כתף בקר עם פטריות ואפונת בר)

 

Can Paixano:

קאווה וטאפאסים

 

ברצלונה. בר ותיק המכונה גם "לה שמפניירה" ושייך לחברה המייצרת קאווה מסורתית כבר יותר מ־40 שנה. המקום מלא מדי ערב במקומיים שמשיקים כוסות קאווה וטועמים ממנות הטאפאס. השיטה במקום מחייבת להזמין טאפאס עם כל כוסית משקה או בקבוק, ואפשר לסיים את הביקור בהצטיידות בחנות המשקאות הסמוכה של החברה. כדאי לטעום: כל אחת מהקאוות המשובחות של החברה לצד טאפאסים כמו אנשובי כבוש, זיתים ממולאים, גבינות שונות, צלחת נקניקים וכריכונים עם חאמון. פרטים: טאפאס 4–2.5 יורו, קאווה 5–2 יורו לבקבוק אישי, canpaixano.com.

 

Can Paixano, ברצלונה. 4–2.5 יורו לטאפאס (בתצלום: קאווה וטאפאס נקניקים) Can Paixano, ברצלונה. 4–2.5 יורו לטאפאס (בתצלום: קאווה וטאפאס נקניקים)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x