קמפינג משפחתי או ארוחת חג ליחיד?
במחיר אוכל ולינה בטבע לכל המשפחה אפשר להאכיל רק אדם אחד בארוחת הסדר באחד ממלונות היוקרה
עלמה לאונג' שבמלון הבוטיק עלמה, היא המסעדה החדשה והיוקרתית בארסנל של השף יונתן רושפלד. בימים רגילים התפריט שלה מתוחכם ומורכב מחומרי גלם יקרים ואיכותיים, והמחירים בהתאם. גם בליל הסדר המסעדה מציעה תפריט חג אלטרנטיבי במחיר 990 שקל לסועד. אבל 30 הסועדים שיזכו לסעוד בה ייהנו מתפריט שמרני משהו: גפילטע פיש, כבד קצוץ, סלט תפוחי אדמה וסלט חצילים; מרק עוף עם קניידלך; אוסובוקו עגל או לוקוס מרוקאי לעיקרית; ותוספות של אורז פרסי, תפוחי אדמה וסלט ירוק. לקינוח יקבלו נמסיס שוקולד וסורבה פירות.
בעלמה לאונג' טוענים: "מחיר הארוחה הוגן ביותר. התפריט עשיר וכולל שתייה ותוספות ללא הגבלה. כמו כן, הפעלת מסעדה בערב חג כרוכה בשכר של 200% לעובדים".
בעלמה לא המציאו את קונספט ארוחות החג היקרות. מחירים גבוהים בערבי חג הם תופעה מקובלת בבתי מלון רבים, והארוחה בעלמה היא בפירוש לא האופציה היקרה ביותר העומדת בפניכם. למלונות הסברים לרוב לתמחור הגבוה, אך יש לזכור שמדובר בסופו של דבר באוכל של בית מלון - ז'אנר שעדיין לא מצליח להתעלות, במרבית המקרים, לרמה של האוכל המוגש במסעדות עילית.
במלון מצודת דוד, לדוגמה, החליפו את כבד האווז בכבד ברווז, ולמנה עיקרית תבחרו בין פילה בקר, אוסובוקו עגל ועופיון ממולא ערמונים. המחיר: 1,085 שקל למבוגר (ו־800 שקל לילד). גם במלון ממילא רקחו לחג תפריט הכולל את כל החשודים המיידיים של החג - צלעות טלה, שקדי עגל ועופיונים. עבור הארוחה המגוונת תשלמו 1,050 שקל לסועד בחדר האוכל של המלון או 1,280 שקל לארוחה פרטית בחלל נפרד (מחיר הארוחה לילד בן 3–12: 800 שקל). ממצודת דוד וממילא נמסר: "המנות הן אקזוטיות וחדשות, ובהכנתן נעשה שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר".
במלון לאונרדו פלאזה בירושלים הארוחה שיכין השף שלום קדוש כוללת פילה לוקוס במעטפת פיסטוקים וקשיו למנה ראשונה, ובחירה בין צלעות טלה או עופיון ממולא בבשר עגל למנה עיקרית; הארוחה בהגשה. המחיר 970 שקל לסועד (ו־727 שקל לילד). מהמלון נמסר: "מדובר בארוחת ערב חגיגית וכשרה למהדרין, מחומרי הגלם המשובחים והטריים ביותר".
מלון רויאל ביץ' באילת מאפשר בחירה בין ארוחת גאלה ב־900 שקל למבוגר ו־675 שקל לילד, שבמהלכה יוגשו המנות למרכז השולחן, לארוחה במסעדת המלון, ויסטה, שבה יוצע האוכל במזנון, במחיר של 650 שקל למבוגר ו־488 שקל לילד.
מרויאל ביץ' נמסר: "במסגרת הארוחה בהגשה יוצעו מנות איכותיות לצד יינות איכותיים ללא הגבלה. מובן שכל העובדים יתוגמלו בשכר כפול כחוק". במלון המלך דוד בירושלים מבוגר ישלם 1,350 שקל (1,015 שקל לילד) עבור ארוחה בהגשה, ובה מנות כטרין כבד אווז בקרם ערמונים לראשונה ופילה בקר לעיקרית.
מלונות אחרים ברשת, כמו גני דן באשקלון ודן בוטיק בירושלים, מציעים אופציות שבין 530 ל־595 שקל לסועד, ובמלון דן פנורמה באילת אפשר לקבל ארוחת מזנון במחיר סביר יחסית לערב פסח, 290 שקל. מרשת דן נמסר: "מחירי ליל הסדר נקבעים על פי תמחיר עלויות התפריט העשיר, ובתוספת של 100% לכל עובד".