$
אוכל

איפה, איפה, איפה האגוזים?

העסקית החדשה של טרנקווילה בגן החשמל בת"א מציעה מנות חלביות כשרות ברמה בינונית. השאלה היא לאן נעלמו מרכיבים שונים שמפורטים בתפריט

גלי וולוצקי 08:1504.03.13
מתחם גן החשמל בתל אביב עולה על הפסים הנכונים, כמה שנים אחרי שניבאו את פריחתו. נפתחו בו בתי קפה שכונתיים חביבים, גלריות קטנות ומשובחות וחנויות מעצבים, וקהל צעיר ועדכני החל להגיע לאזור.

 

טרנקווילה, שנפתחה במתחם כבר לפני יותר משנתיים, היא מסעדה איטלקית כשרה המעוצבת בסגנון אורבני לא מחייב, שמתאים לארוחה קלה או לכוס קפה בשמש אביבית. התפריט החדש שנחנך כאן לאחרונה מציע שילוב שמיועד לקלוע לטעם הקהל הישראלי - מצד אחד פיצות ופסטות, שחלקן נעשות במקום בעבודת יד, ומצד שני מנות כל־ישראליות שנראה כי אין תפריט שלם בלעדיהן, כמו סלט קינואה וכריך בלקני.

 

פסטה סלק. המנה היתה טעימה אך הורגשה קמצנות ברוקפור פסטה סלק. המנה היתה טעימה אך הורגשה קמצנות ברוקפור צילום: אוראל כהן

 

העסקית בטרנקווילה כוללת מנה ראשונה - מתוך מבחר של שמונה, כמחציתן בתוספת 15–5 שקל - מנה עיקרית ושתייה קלה, במחיר המנה העיקרית.

 

הגענו רעבות והזמנו לפני הכל פוקצ'ה, שהתמהמהה. המנה הראשונה, סלט מסקולין אישי, שהוגדר בתפריט כ"תערובת חסות, פרי העונה ופרמז'ן ברוטב ויניגרט איטלקי", התגלה כערימה של חסה ערבית עם כמה פיסות של אגס מבושל ביין. הדבר הטוב היחיד שאפשר לומר על הסלט הוא שהרוטב שלו היה מצוין, אבל גם רוטב טוב לא תמיד מספיק כדי להציל חסות עייפות.

 

גם הראשונה הנוספת, סלט מוצרלה, סבלה מחוסר אמת בפרסום. "עגבניות קלויות, שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול, מוצרלה די באפאלו ובזיליקום", פירט התפריט את המרכיבים, אבל בצלחת האובלית הקטנה שקיבלנו מצאנו רק חצאי עגבניות שרי עם כמה עלי בזיליקום, פרוסות בצל סגול ושתי חתיכות זערוריות ממש של מוצרלה יבשה.

המנות העיקריות הציגו שיפור מסוים, אבל גם הפסטה, הטעימה למדי (פנה סלק עם קוביות סלק, שמנת, גבינת רוקפור, אגוזים קצוצים וגרידת לימון - 58 שקל) סבלה מתסמונת הקמצנות באחדים מהמרכיבים (גבינת הרוקפור) והיעלמות מוחלטת של אחרים (האגוזים).

 

לעומת זאת, בשלב זה של הארוחה צצה הפוקצ'ה (5 שקלים) מהמערכה הראשונה. היא הוגשה ולצדה מטבלי טפנד ועגבניות מיובשות וצלוחית קטנה של שמן זית, אבל בשל האיחור המוגזם כבר היתה מיותרת למדי.

 

הפיצה הירוקה (62 שקל) שהוזמנה בהמלצת המלצר היתה המנה הטובה בארוחה. הבצק הדקיק נאפה עד פריכות והוגש עם עלי מנגולד טריים, ריקוטה, מוצרלה ופרמז'ן - מנה מצוינת וגם היחידה בארוחה שבעבורה היינו שוקלות לחזור לכאן.

 

טרנקווילה היא לא פחות ולא יותר ממסעדה נוספת שמגישה אוכל סביר. כזאת שאפשר לאכול בה צהריים אם אתם בסביבה, אבל לגמרי לא שווה נסיעה מיוחדת. הכשרות אינה תירוץ לבינוניות, מכיוון שמנות פסטה וסלטים אפשר להגיש גם במגבלות הכשרות באיכות גבוהה יותר, ונראה שמה שחסר כאן הוא קצת יותר נדיבות ונאמנות למובטח בתפריט.

 

שם: טרנקווילה

מיקום: מקווה ישראל 1 ת"א, 03-6850002

פרטי העסקית: 110–47 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–17:00

התחככות: אנשים שלוקחים את הזמן

שירות: חביב

כשרות: כשר חלבי

חניה: בתשלום, בחניוני האזור

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: לא שווה נסיעה מיוחדת

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x