מה מתבשל: פתיחות וחידושים
דניאל זך מכרמלה בנחלה נדד לרמה"ש ופתח ביסטרו משפחתי, בעכו נפתחה אלמרסא - ים־תיכונית עם טוויסט בינלאומי, וב"לה שוק" דיל צהריים חדש
בין המנות: ברוסקטה עזים (קלי באגט עם פטריות, תרד, שאלוט, גמבה קלויה, גבינת עזים, זיתים ועגבניה מרוסקת, 24 שקל), פילה סלמון (ברוטב חרדל, ציר ירקות ושמנת עם ירקות, אורז לבן ובר ושקדים קלויים, 72 שקל) וסנדוויץ' חזה עוף (לחם מלא עם איולי חזרת, חרדל, חסה, פלפל קלוי, קורנישונים, בצל סגול וסלט קולסלו בטחינה, 45 שקל). פרטים: ראשון־חמישי 23:00–12:00, בימי שישי משעות הבוקר, טרומפלדור 10 רמת השרון, 03-5404072.
נוף לחומות. בעכו נפתחה מסעדת אלמרסא (המעגן), הממוקמת במבנה עותומני בלב הנמל, המשקיף על חומות העיר והמעגן. המסעדה היא בבעלות השף עלאא מוסא, שעבד בעבר במסעדות בשטוקהולם וכן במסעדת אורי בורי בעכו, ושותפו מרואן סוואעד. התפריט משלב קלאסיקות ים־תיכוניות עם השפעות בינלאומיות, וכולל מנות כמו דג דניס על מצע פריקי (85 שקל), לצד מנות כמו צדפות מוקרמות בפרמז'ן (32 שקל), קדירת פירות ים (169 שקל), וסלמון ברוטב מרטיני ותרד עם פירה מוקרם בפרמז'ן (89 שקל). פרטים: ראשון־שבת 24:00–12:00, נמל הדייגים עכו.
לה שוק מחדשת. מסעדת לה שוק מרעננת את התפריט עם מנות קיץ חדשות ודיל צהריים חדש. בין המנות: קערה לבבית (לבבות עוף עם חציל קלוי, טחינה ואריסה עם לאפה קלויה, 41 שקל), בורי על מג'דרה בורגול (נתחי דג בורי בתבשיל חם של מג'דרה בורגול ועלים ירוקים על יוגורט ועגבניות שרי, 74 שקל). תפריט הצהריים החדש מציע מבחר פתיחים עם לחם טרי מהתנור (24 שקל לסועד), וגם מנות עיקריות כמו חזה עוף בלימון, עגבניות מיובשות, ארטישוק וצלפים עם אורז פרסי (52 שקל). לצדם מוגש תפריט הערב בהנחה של 10%. פרטים: דיזנגוף 92 תל אביב, 03-6033117.