קריר: מנות מתפריטי הקיץ
פירות ים מתקתקים, סלט עוף קר בסגנון צרפתי ופבלובה במרק תות. "כלכליסט" מציג: קיץ של טעמים מרעננים ושילובי צבעים ססגוניים
המנות שמוגשות הקיץ מלמדות שהשפעת המטבח האסייתי נשארת איתנו גם העונה. לצדן, ניכר שימוש יצירתי בחומרי גלם ובטעמים ים־תיכוניים עזים, שבחום הישראלי הולכים מצוין עם כוס יין לבן קר.
1. סלט פירות ים ופירות קיץ טריים עם כוסברה, ג'ינג'ר ושמן שומשום. השף שרון כהן לקח את המרכיבים הקיציים לכיוון אסייתי. פירות הים, המוגשים קרים לאחר חליטה, מקבלים טוויסט מתקתק עם נקטרינה, משמש ומלון. פרטים: 58 שקל, שילה, בן יהודה 182 תל אביב.
2. לשון בקר ומלפפונים מוחמצים, פלפל חריף ולואיזה. השף אלדד שם טוב משקוף רקח מנה של לשון בקר כבושה המוגשת קרה על קונפי לימון, פרוסות פאקוס ורוטב לואיזה. פרטים: 49 שקל, שקוף, מגן אברהם 2 יפו.
3. פבלובה במרק תותים קר. השף יניב לוזון הוסיף את הקינוח הקיצי הזה לתפריט. פרטים: 34 שקל, מודרן, מוזיאון ישראל, רופין 11 ירושלים.
4. קדאיף שרימפס קריסטל מקומי עם פונזו פטריות שחורות. השרימפס בציפוי שערות קדאיף פריכות בטיגון עמוק מתפריטו של אבי קונפורטי היא מנה שכיף לנגוס בה לצד קוקטייל צונן של המסעדה. פרטים: 100 שקל, צפרה, יגאל אלון 96, תל אביב.
5. סלט ירך עוף מהמעשנת עם אבוקדו ואגסים. מנה קרה ברוח הברסארי, שהרכיב השף נתי שפריר לקיץ. פרטים: 45 שקל, בלזק, האשל 11 אשדוד.
6. סביצ'ה דג על קרפצ'ו סלק עם אפונה, ג'ינג'ר ופלפל חריף בחומץ שרי. הסלק האופנתי מוגש בשילוב קלאסי של צבעים וטעמים. פרטים: 37 שקל, בר יין קורדוברו, קורדוברו פינת שטרן, תל אביב.