$
אוכל

טעם חו"ל: המסעדות הטובות שנפתחו ב-2010

מיזם בשר חדש של ג'יימי אוליבר בלונדון, המסעדה הכי טרנדית בניו יורק או הסינית המתוחכמת בריץ קרלטון של לוס אנג'לס. "כלכליסט" ממליץ: גזור ושמור

גלי וולוצקי 11:5001.02.11

המסעדות החמות ביותר שנפתחו בשנה החולפת הן תחנות שיש בהן כדי לסקרן כל חובב אוכל בגיחותיו לחו"ל. ויותר מתמיד, המסעדות שנפתחו ב־2010 הקפידו לשים דגש על עיצוב ואווירה לא פחות מעל האוכל עצמו, והן מספקות חוויה כוללת. "כלכליסט" מביא שבע מהמסעדות המסקרנות שבהחלט שוות ביקור.

 

לונדון: Barbecoa

 

המיזם המשותף של ג'יימי אוליבר, השף הבריטי הידוע, ושל אדם פרי לאנג, שף אמריקאי וקונצרן בפני עצמו המתמחה בגריל, הוא מסעדת בשרים שתסב אושר לכל קרניבור. הבשר הבריטי תמיד היה משובח, וכאן מציעים אותו כמעט מכל בעל חיים אפשרי (בקר, עופות, צאן ובשר ציד) ובתפאורה מעוצבת במיוחד. המסעדה ייבאה גריל מיוחד מיפן ומתקני עישון מטקסס, ונבנו במקום תנורי טנדורי. בקצבייה של המסעדה אפשר לרכוש נתחים משובחים הביתה, ומערך יחסי הציבור המשומן של אוליבר ולאנג עובד: המסעדה מפוצצת ויש להזמין מקום שבועות מראש. דוגמאות מהתפריט: שורט ריב בזיגוג רוטב וורצ'סטר; כתף חזיר עם סלט קולסלואו, ולחם תירס וחלפיניו.סטייק מרגל של כבש עם שעועית, רוקט ורוטב עגבניות; המבורגר עם גבינת צ'דר, בייקון מעושן, בצלים מתוקים, חמוצים וצ'יפס. פרטים: 11–7 ליש”ט למנות ראשונות, 16–30 ליש”ט לעיקריות. barbecoa.com

 

Barbecoa, לונדון. מחירי מנות: 7-30 ליש"ט Barbecoa, לונדון. מחירי מנות: 7-30 ליש"ט צילום: בלומברג

 

אמסטרדם: Mazzo

 

מסעדה הממוקמת במבנה מוזר, שגודל החללים בו אינו אחיד. העיצוב כולל כיסאות לא תואמים, קירות של לבנים חשופות, מנורות דמויות זרועות עכביש ויצירות אמנות ענקיות על הקירות, ואלה יוצרים מסעדה באווירה אופנתית במיוחד, במראה תעשייתי ועם זאת חם ומזמין. התפריט נבנה באוריינטציה איטלקית שיקית ומתוחכמת - הטרנד החזק גם באמסטרדם - וכולל ארוחות בוקר וארוחות קלות לצד מנות בשריות משמעותיות יותר. דוגמאות מהתפריט: פיצה עם גבינת גורגונזולה, אגסים ורוקט; רביולי ברוטב חמאה ומרווה; ריזוטו בירקות ירוקים וקונפי עגבניות; צלע בקר מבשר אורגני עם ביצת עין. פרטים: 13–4 יורו לארוחת בוקר, 10–5 יורו למנות ראשונות, 14.5–16.5 יורו לפיצות, 16.5–24 יורו לעיקריות. www.mazzoamsterdam.nl

 

Mazzo, אמסטרדם. מחירי מנות: 5-24 יורו Mazzo, אמסטרדם. מחירי מנות: 5-24 יורו צילום: cc by Sheila's

 

שטוקהולם: Griffins Steakhouse Extraordinaire

 

הסטייק האוס המסקרן ממוקם במיזם האריכטקטוני המדובר ביותר בעיר - בניין ווטרפרונט החדש, בדאון טאון שטוקהולם. המסעדה מעוצבת בסגנון אקלקטי המשלב סממני פאר של העולם הישן, כמו שנדלירים מקריסטל וכורסאות מרופדות בקטיפה, עם קירות כרום. התפריט נע בין דיינר אמריקאי לבראסרי צרפתי. דוגמאות מהתפריט: מבחר נקניקים ונתחי בשר קרים (סלמי, מורטדלה, האם סראנו, קופה ועוד); סקאלופס עם פנצ'טה, צלפים, עגבניות ומוצרלה; סטייק טרטר; שלושה אויסטרים עם שמפניה; המבורגר עם גבינת גרוייר, בייקון וצ'יפס; סטייק סירלוין 350 גרם, ונתחים נוספים בגריל. פרטים: 200–29 קרונות למנות ראשונות (31–4.5 דולר), 420–179 קרונות לסטייקים (65–27.5 דולר). griffinssteakhouse.se

 

Griffins Steakhouse Extraordinaire, שטוקהולם. מחירי מנות: 29-420 קרונות (4.5-27.5 דולר) Griffins Steakhouse Extraordinaire, שטוקהולם. מחירי מנות: 29-420 קרונות (4.5-27.5 דולר)

 

פריז: Le 39V

 

המסעדה הממוקמת בקומה העליונה של בניין יפהפה ברובע השמיני האופנתי מככבת במגזינים לעיצוב מאז שנפתחה בסוף הקיץ האחרון. השף פרדריק ורדון רכש את השכלתו הקולינרית אצל שניים מהשפים המוערכים בצרפת, אלאן שאפל ואלאן דוקאס, והוא מגיש כיום במסעדתו את אותו מטבח צרפתי עדכני המעניק לגסטרונומיה הצרפתית הקלאסית גרסה חדשנית ומרגשת. דוגמאות מהתפריט: קרם ערמונים עם קצף כמהין שחורות; סקאלופס עם סלט חם של תפוחי אדמה, קרם תירס וקרם פרש; פילה רוסיני; עגל צלוי במנגולד ופולנטה; לובסטר כחול עם מקרוני בגבינת קומטה; קלפוטי דובדבנים עם גלידת פיסטוק. פרטים: 28–17 יורו למנות ראשונות, 58–42 יורו לראשונות, 85 יורו לתפריט טעימות.le39v.com

 

Nuela, ניו יורק. מחירי מנות: 5-35 דולר Nuela, ניו יורק. מחירי מנות: 5-35 דולר צילום: Andrew Steinman

 

ניו יורק: Nuela

 

הטרנד הלטיני הוא היום הדבר החם ביותר בתחום המסעדנות בניו יורק, ומסעדת נואלה, שנפתחה בקיץ ומיד נהפכה למקום הנכון להיראות בו, היא שבישרה אותו. בתפאורה המתאפיינת בקווים נקיים ואלגנטיים לצד נגיעות של צבעים עזים, מגיש השף אדם סצ'ופ מטבח שמשולבות בו השפעות דרום־אמריקאיות ואשר יוצר שילוב צבעוני, בריא וקליל שהולך מצוין עם תפריט הקוקטיילים העשיר. דוגמאות מהתפריט: אמפנדס של זנב שור ביין אדום, מוח עצמות ופירה של שורש פטרוזיליה; שורט ריב עם עגבניות, בצל ירוק, צ'יפס ורוטב תמרי; 18 סוגי סביצ'ה, למשל טונה עם קוקוס, תפוזים ובזיליקום; סלמון ביוזו, סלרי ושומשום. פרטים: 18–5 דולר למנות ראשונות, 35–25 דולר לעיקריות. nuelany.com

 

לוס אנג'לס: WP24

 

השף עתיר המסעדות וולפגנג פאק פתח בקומה 24 במלון ריץ קרלטון בלוס אנג'לס מסעדה שמתמחה במטבח סיני מודרני ומתוחכם, ועושה זאת באווירה המתבקשת מהאכסניה היוקרתית - כלומר מהודרת, אלגנטית ויקרה מאוד. אפשר לסעוד בחדר האוכל המרכזי, המגיש תפריט מלא, או בלאונג', המגיש תפריט של מנות אסייתיות קטנות וסושי וניגירי משובחים. פאק נחשב לאשף המטבח הסיני והפיוז'ן, והמסעדה הוכתרה כאחת הטובות שנפתחו ב־2010 בדירוגים רבים שפורסמו. דוגמאות מהתפריט: צ'או פונג - רולים עם לחי של בשר קובה יפני; מרק חריף־חמוץ של דלעת וסרטנים; נודלס בסגנון שנגחאי עם פלפלי צ'ילי טריים, בזיליקום תאילנדי ותבשיל זנב שור; מבחר דים־סאם. פרטים: 150–50 דולר לסועד, לארוחות שלוש, ארבע, שש או עשר מנות. wolfgangpuck.com

 

Morimoto, עמק נאפה. מחירי מנות: 9-95 דולר Morimoto, עמק נאפה. מחירי מנות: 9-95 דולר

 

עמק נאפה, קליפורניה: Morimoto

 

האיירון שף מסהארו מורימוטו הוסיף לקולקציית המסעדות המרשימה שלו (המתפרשת על כמה יבשות, עם נציגויות בניו יורק, בפילדלפיה, במומבאי ובדובאי) את הנציגה בחוף המערבי. המסעדה נפתחה וחיש מהר הפכה לשיחת העיר, שתרבות האוכל בה היא מהמפותחות בארצות הברית. דוגמאות מהתפריט: טרטר טורו עם ווסאבי, ממרח נורי ושמנת חמוצה; עוף מאודה עם שומשום שחור ולבן וירקות מוחמצים; פיצה טונה עם איולי אנשובי, זיתים ופלפל חלפיניו; מוח עצמות עם רוטב טריאקי וחמישה תבלינים; מרקי ראמן; ומבחר עצום ויצירתי של סושי, סשימי, ניגירי ועוד. פרטים: 25–9 דולר למנות ראשונות, 95–26 דולר לעיקריות, 110 דולר לסועד לארוחת טעימות, 35–150 דולר לסועד לקומבינציות של סושי וסשימי. morimotonapa.com

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x