7 מסעדות שף שנפתחו השנה
מסעדת חוף של אלן דוקאס בפורטו ריקו, אקולוגית של ז'אן ז'ורז' וונגריכטן במנהטן, או סניף לונדוני של בר בולו. "כלכליסט" מתעדכן בקולינריה העולמית
השנתיים הלא קלות שעוברות על ענף המסעדנות בעולם לא מונעות מהשפים המובילים להמשיך ולפתוח מסעדות מסקרנות. על הפתיחות המעניינות ביותר בחצי השנה האחרונה חתומים גם שפים עתירי מסעדות, כמו אלן דוקאס, שכבר מחזיק במסעדות כמעט בכל פינה על הגלובוס, וגם כוכבים עולים שזו להם המסעדה הראשונה, כמו פרדריק סימונין הצרפתי, שחסה עד כה בצל המנטור הוותיק ז'ואל רובושון. הנסיעה הבאה לחו"ל היא הזדמנות לבקר באחת המסעדות החדשות.
סן פרנסיסקו: Wayfare Tavern
את המסעדה המדוברת ביותר בסן פרנסיסקו כרגע פותח ממש בימים אלה השף־סלב המנחה כמה וכמה תוכניות בישול, טיילור פלורנס. היא מעוצבת כמועדון ג'נטלמנים אמריקאי קלאסי, כולל שולחן ביליארד וספריות עתירות ספרים בכריכות עור. ההיצע הוא אמריקאי קלאסי, עם הרבה מנות גריל ומגוון גדול ומרשים של קוקטיילים. בתפריט: אבוקדו אפוי עם סלט סרטנים; עוף אורגני מטוגן; המבורגרים; שורט ריבס. מחירים: ראשונות 6–12 דולר, עיקריות 20–27 דולר. www.wayfaretavern.com.
פריז: Frederic Simonin
המסעדה הנקראת כשם השף שלה, פרדריק סימונין, מעוצבת בסגנון ארט־דקו בשחור ולבן, ומגישה תפריט בסגנון צרפתי עדכני המשלב טכניקות בישול קלאסיות עם שילובי טעמים חדשניים ומפתיעים. סימונין הוא בין השפים העולים בסצינת הקולינריה הפריזאית. הוא כבר קיבל כוכב מישלן אחד כשניהל את מסעדת Le Seize au Seize, ומדריך המסעדות הצרפתי פודלו הכתיר אותו בתואר "השף הצעיר המבטיח של השנה" בשנת 2004. הוא עמד בראש המטבח של מסעדת לה טאבל הפריזאית של רובושון, שעוטרה בתקופת עבודתו בשני כוכבי מישלן, ומאוחר יותר אף ניהל את המסעדה הלונדונית של השף, שגם היא קצרה שני כוכבי מישלן. בתפריט: פואה גרא של ברווז עם אפרסקים, עשבי ורבנה ושקדים טריים; פילה בקר של בלק אנגוס בקונסומה עם למון גראס ועלי לימון מתאילנד. מחירים: תפריט צהריים 38 יורו, תפריט טעימות 120 יורו. www.fredericsimonin.com.
פריז: Ralph's
יש האומרים שמדובר בחוצפה אמריקאית, אך כשמעצב־העל האמריקאי ראלף לורן פתח באחרונה מסעדה בחנות הדגל החדשה שלו בגדה השמאלית בפריז, הסקרנים גדשו אותה. העיצוב המהודר כולל ספות עור ורישומים של כלבי ציד וסוסים על הקירות - יותר ראלף לורן מזה אין. התפריט גדוש קלאסיקות אמריקאיות, דוגמת המבורגר (27 יורו). בתפריט: צ'אודר צדפות בנוסח ניו אינגלנד, קראב קייקס, קציץ בשר, תרנגול הודו צלוי, שרימפס קוקטייל. מחירים: פתיחים וראשונות 15–20 יורו, עיקריות 30 יורו. www.ralphlaurenstgermain.com.
לונדון: Bar Boulud
המסעדה הראשונה שפתח השף הצרפתי הנודע דניאל בולו בבריטניה היא אחות למסעדת בר־בולו האופנתית בניו יורק - מסעדת־ביסטרו ובר יין באוריינטציה צרפתית. העיצוב של אדם טהיני כולל שני חללי הסעדה גדולים, האחד צופה אל המטבח הפתוח, ובמרכזו של השני ניצב בר מרשים. בתפריט: מנות צרפתיות בנוסח ביתי, וגם כמה מהמנות המזוהות עם השף, כמו נקניקייה לבנה בתיבול כמהין, דג סי־בס צלוי בגריל, ראגו ארנבת ונזיד עוף ביין, וגם מבחר של טרינים וסוגי פאטה. מחירים: מנות ראשונות 6–12 ליש"ט, עיקריות 8–23 ליש"ט. www.barboulud.com.
ניו יורק: abc kitchen
מסעדת abc kitchen, הממוקמת בין ברודוויי לשדרת פארק, במרכז של בית העיצוב ABC למוצרים אקולוגיים, מציעה תפריט עונתי ומשתנה על בסיס תוצרת חקלאית אורגנית טרייה. הבישול כאן קל ומבליט את איכותם של חומרי הגלם המעולים, והשילוב של אקולוגיה, אורגניות ושמו של השף־סלב ז'אן ז'ורז' וונגריכטן כבר הפך את המסעדה לאחד המקומות הנכונים לבקר בהם בתפוח הגדול. וונגריכטן, השף האלזסי המחזיק באימפריה של מסעדות ברחבי העולם ונחשב כמי שהמציא את התשובה האמריקאית לנובל קוויזין, הלך הפעם על ז'אנר המסעדות האקולוגיות, הקרוב ללבו בשנים האחרונות. בתפריט: פיצה מחיטה מלאה עם נקניקייה בעבודת יד מבשר עוף וחזיר; לובסטר ממיין צלוי בתנור עצים, מוגש עם ויניגרט תפוזים ולימונים; צדפות עם מנטה, פטרוזיליה ופלפלי צ'ילי טריים. מחירים: פתיחים וראשונות 6–12 דולר, עיקריות 15–35 דולר. www.abckitchennyc.com.
סביליה: Santo Restaurant By Berasategui
השף מרטין בראסאטגי חבר למלון הבוטיק EME Hotel Catedral בסביליה ופתח שם מסעדה חדשה בעזרת צוות הטבחים שלו, המגיש מנות המשלבות את הטעמים הבאסקיים שעליהם גדל עם טכניקות בישול עכשוויות. בראסאטגי נחשב לאחד השפים המהוללים בספרד וגם לשיאן הארצי לכוכבי מישלן, ומסעדותיו מעוטרות בלא פחות משישה כוכבים נחשקים. בתפריט: צדפות סקאלופ עם פולי סויה, נבטי סויה וקציצה העשויה מקפה, קינמון וקארי; סלט ירקות חמים עם קרם חם של יוד ופירות ים. מחירים: ראשונות 23–35 יורו, עיקריות 20–70 יורו. www.emecatedralhotel.com.
פורטו ריקו: Mix on the Beach
החדשה באימפריית המסעדות של הצרפתי אלן דוקאס נפתחה בפורטו ריקו. המסעדה מציעה אוכל חוף באריזה מתוחכמת ובהשראת חומרי הגלם המקומיים - פאפאיה, אבוקדו, קשיו, אננס, גויאבה ומנגו. דוקאס קורא לזה תפריט צרפתי בהשראה ים־תיכונית עם טוויסט קאריבי, והעיצוב הנינוח מאפשר אולי לראשונה במסעדותיו של השף לחלוץ נעליים תוך כדי ארוחה. בתפריט: סלט סרטנים עם טאבולה, לבבות דקל, מנגו ופלפלים; לובסטר צלוי ממיין בקארי עם אורז בסמטי בקוקוס; חזיר מגידול מקומי עם אננס. מחירים: ראשונות 12–24 דולר, עיקריות 22–38 דולר. www.wvieques.com/mix.