$
אוכל

מה מתבשל: פתיחות והחלפות

תיאודור מרמת ישי פותחת סניף בתל אביב, Uno, מסעדת הענק האיטלקית מבית היוצר של בעלי סושי סמבה, נפתחה ושף חדש ביועזר בר יין

גלי וולוצקי 12:0817.03.10

1. הסניף התל־אביבי של מסעדת תיאודור מרמת ישי נפתח השבוע במקום שבו שכנה המסעדה הסינית צ'יינה לי. תיאודור ברמת ישי, שנפתחה לפני כשנה וחצי, זוכה להצלחה ניכרת, והמחשבות על פתיחת סניף תל־אביבי התבשלו בראשם של השותפים במשך זמן רב. בעלי המסעדה בתל אביב הם רונן ברניב ומוני שמש, ששותפים גם במסעדה ברמת ישי, ודן שמש. המקום מעוצב בסגנון חמים וביתי, עם ספרייה הכוללת מאות ספרים שאפשר לשאול מהמקום, אריחי בטון מצוירים ורהיטי עץ לבנה.

 

התפריט שבנה השף, בן אלמוזלינו, כולל מנות כמו סביצ'ה סלמון בשמן שומשום וג'ינג'ר על סלט אבוקדו ולימונים כבושים (29 שקל), וקבבוני דניס על מקלות קינמון עם רוטב יוגורט, נענע וכמון לצד ריזוטו (79 שקל). במקום גם תפריט עשיר של ארוחות בוקר.

 

פרטים: מונטיפיורי 7 פינת הרצל, תל אביב. 03-5100094.

 

2. מסעדת Uno, בבעלות השף ניצן רז והמסעדן עמוס בר אור (מבעלי מסעדת סושי סמבה בתל אביב) והמסעדנים גורן טסה, איציק אנקונינה וארליך פרדריקו (מרתה, בר התומא, הביץ' בר וקפה מצדה), נפתחה בשבוע שעבר בבית אמות השקעות ברחוב ויצמן בתל אביב.

 

Uno. 1400 מטר מסעדה חלבית כשרה ומעדנייה Uno. 1400 מטר מסעדה חלבית כשרה ומעדנייה צילום: דרור כץ

 

המסעדה, המשתרעת על פני 1,400 מ"ר, כוללת גם מעדנייה, ותגיש מטבח חלבי כשר באוריינטציה איטלקית. בין המנות בתפריט: קפלטי פורצ'יני, כיסנים ממולאים פטריות, רוטב כמהין, בלסמי מיושן וגבינת פקורינו (36 שקל), פלמידה כבושה עם קונפי שומר, צלפים וטרגון (36 שקל), פיצות עם בצל אדום וסרדינים כבושים (44 שקל), עם כמהין, פורצ'יני, פורטבלו, אורוגולה וגבינת פקורינו (52 שקל), מנות פסטה, בהן רביולי עם ארטישוק, קרם שום, זרעי עגבניות יין לבן ומרווה (54 שקל), ומנות דג, בהן מוסר ים עם פירה פלפלים, קונפי שומר ורוטב חמאת לימון (88 שקל). גם הקינוחים נוצרו בהשפעת המטבח האיטלקי: טירמיסו מילאנו סטייל (32 שקל), פנקוטה רוזטה עם דובדבני אמרנה וקרם לימון (38 שקל) ועוד.

 

פרטים: ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב. 03-6932005/8.

 

3. השף איציק כהן יהיה השף החדש של יועזר בר יין. כהן נכנס לנעליהם של השפים אילן דובשני ובן תדהר, שפרשו לטובת הקמת מעדנייה, ורואה בתפקיד החדש סגירת מעגל: "פה לימדו אותי לבשל. זו היתה הצעה מפתה; הניהול של המטבח של יועזר הוא אתגר". אחרי יועזר עבד כהן במטבחים של מסעדות מובילות כמו טוטו ורפאל, ולאחרונה היה השף בפועל של הגסטרו־פאב התל־אביבי המנזר. "השפים במקום תמיד מגיעים מבפנים, אני אוהב את היד שלו", מסביר שאול עברון, הבעלים של הבר, את הבחירה. באשר לתפריט אומר כהן: "המנות המוכרות יישארו. אין ספק שמבחינת בשר יש כאן מבחר גדול באיכות מעולה. אני מקווה להרחיב את מבחר מנות הדגים ופירות הים בתפריט".

 

שינוי ראשון שכהן חתום עליו הוא הרחבת הבראנץ', שהוגש עד עתה רק בשבתות, לימי שישי.

 

פרטים: יועזר בר יין, סמטת יועזר איש הבירה 2, כיכר השעון, יפו. 03-6839115.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x