$
אינטרנט

הממשלה מתנגדת לצנזורה על האינטרנט

ועדת השרים לחקיקה החליטה כי הממשלה תתנגד להטלת צנזורה על האינטרנט. השר מיכאל איתן: זוהי ממשלה של קידמה הקשובה לערכי הדמוקרטיה

נעמה סיקולר 19:3412.07.09

הצעת חוק הצנזורה על האינטרנט של חבר הכנסת אמנון כהן (ש"ס), אשר על פיה תוטל צנזורה גורפת על כלל גולשי האינטרנט באמצעים שונים, נדחתה הערב ע"י ועדת השרים לחקיקה. את ההתנגדות הוביל שר התקשורת, משה כחלון.

 

מדובר במכה לש"ס שקידמה את הצעת החוק (שאושרה בקריאה ראשונה

בכנסת הקודמת), וביקשה מוועדת השרים לאשר החלתו של דין רציפות לגביה - כלומר להמשיך בהליכי החקיקה מהמקום שבו נפסקו בפעם הקודמת - לאחר שההצעה אושר בקריאה ראשונה בכנסת.

 

השר מיכאל איתן, אשר התנגד אף הוא להצעת החוק אמר: "הדרך הנכונה לטפל בבטיחות הגלישה באינטרנט היא הדרך הדמוקרטית ולא הדרך של משמרות המהפכה כפי שנהגו בקדנציה הקודמת. הממשלה הוכיחה בהחלטתה כי היא ממשלה של קידמה וכי היא קשובה לערכי הדמוקרטיה וחופש הביטוי, לעומת ממשלת קדימה אשר תמכה בחוק שמקומו במדינות חשוכות".

 

הצעת החוק שביקשה להחיל חובת סינון תכנים על ספקיות האינטרנט זכתה להדים רבים עוד בשלהי ימיה של הכנסת הקודמת אולם בזמנו אושרה בקריאה ראשונה ברוב של 46 חברי כנסת (20 חברי כנסת התנגדו). על פי הצעת החוק שנדחתה הערב ברירת המחדל היתה אמורה להיות סינון מלא אלא אם הגולש יבקש להסיר את הצנזורה ואז הוא יצטרך להגיש בקשה לספק האינטרנט, אשר תירשם ותקוטלג במחשבי הספק.

 

הצעת החוק זכתה להתנגדות מרה בעיקר בקרב לוחמי חופש הביטוי חופש העיסוק והבחירה החופשית. היא גם זכתה להתנגדות מצד גורמים בתעשיית האינטרנט שאף העריכו שסינון תכנים על ידי ספקיות האינטרנט כלל איננו אפשרי. הקולות שהתנגדו להצעה טענו שהיא איננה דמוקרטית ומקובלת במדינות חשוכות ולא מערביות דוגמת איראן וכי חברי הכנסת אינם יכולים להחליף את שיקול הדעת ההורי בשיקול דעתם שלהם.

 

מנגד יוזם החוק, אמנון כהן, נציגן של הסיעות הדתיות התומכות בחוק טען בזמנו שבכוונתו להציל 60% מילדי ישראל שנחשפים היום באמצעות האינטרנט לפורנוגרפיה ושלל תכנים "בלתי ראויים" אחרים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x