המאבק על הצנזורה באינטרנט חוזר לכנסת
ועדת השרים לחקיקה עתידה לאשר היום את המשך חקיקת חוק סינון התכנים שיזם ח"כ אמנון כהן. שר התקשורת צפוי להתנגד
המלחמה על הצנזורה באינטרנט מתחדשת: היום תעלה לדיון בוועדת השרים לעניין חקיקה הצעת החוק בדבר סינון תכנים של אתרי אינטרנט. יוזם ההצעה, חבר הכנסת אמנון כהן (ש"ס), יבקש מוועדת השרים לאשר את החלתו של דין רציפות לגביה, כלומר להמשיך בהליכי החקיקה מהמקום שבו נפסקו בפעם הקודמת
אחת השאלות המסקרנות הן כיצד יצביעו השר להגנת הסביבה גלעד ארדן ושר התקשורת משה כחלון. ארדן התנגד להצעת החוק במהלך כהונתו כיו"ר ועדת הכלכלה, התנגדות שעשויה להיות בעייתית מבחינתו במקרה של לחצים קואליציוניים. ארדן התבטא בעבר בגנות ההצעה ואמר שהיא קיצונית וחשוכה. שר התקשורת משה כחלון צפוי להתנגד להצעה. אולם לפי הערכות, לתומכי ההצעה יש בכל זאת רוב להעבירה. מכיוון שמדובר בהצעת חוק חשובה לש"ס, העריכו גורמים המקורבים לוועדה שבהיעדר רוב מסתמן ימשוך ח"כ כהן את הבקשה.
"העבודה תתמוך גם הפעם"
הצעת החוק עוררה הדים רבים בשלהי ימיה של הכנסת הקודמת והיא עדיין שנויה מאוד במחלוקת. כהן, נציגן של הסיעות הדתיות התומכות בחוק, טוען שבכוונתו להציל 60% מילדי ישראל שנחשפים באמצעות האינטרנט לפורנוגרפיה ותכנים "בלתי ראויים" אחרים.
גורם בסיעת ש"ס אמר ל"כלכליסט" כי למרות שחלק מהמתנגדים להצעת החוק מנסים לציירה כאנטי־דמוקרטית, הרי שבפועל חלק גדול מהציבור החילוני דווקא תומך בצמצום החשיפה של הילדים לתכנים בלתי הולמים. לדבריו, "כשם שבכנסת הקודמת חברי כנסת רבים מסיעת העבודה תמכו בהצעת החוק, כך יהיה גם הפעם".
מנגד מעוררת הצעת החוק התנגדות מרה בקרב לוחמי חופש הביטוי, שסבורים כי חברי הכנסת אינם יכולים להחליף את שיקול הדעת של ההורים. לטענת המתנגדים, הכנסת וספקיות האינטרנט אינן יכולות ואינן צריכות להפוך לצנזוריות, ולכן יש לאפשר להורה שמעוניין בכך לחסום את הגלישה באתרים מסוימים - אבל לא להפוך את הסינון האוטומטי על ידי הספקיות לברירת המחדל כחובה חוקית (לפי מודל שמיושם באוסטרליה).