מה מתבשל: הקופי בר ישנה כתובת
בעלי המסעדה מנהלים משא ומתן על נכס ביהודה הלוי, וגם: תפריטי מרפסת וגן במארי אנטואנט ובכתית, ומטבח צרפתי במלון בוטיק בחיפה
הקופי בר מתכוון לעבור ממשכנו ברחוב יד חרוצים בתל אביב במהלך השנה הקרובה. רותי ברודו, מבעלי המסעדה: "אנחנו קוראים כל הזמן בעיתונים שהבניינים של קרסו מיועדים להריסה ושבמקומם ייבנו מגדלים, ומדי שנה מחדשים את החוזה לשנה בלבד. זה לא נוח ולא מאפשר לשפץ ולממש תוכניות, ולכן השנה החלטנו לחפש אלטרנטיבה".
גם בלייני הלילה שפוקדים את המתחם בסופי השבוע תרמו להחלטה, היא מספרת. “אזור יד חרוצים, שאחת הסיבות העיקריות להתפתחותו היתה הקופי בר, הפך בשנים האחרונות לריכוז של מועדונים, וזה לא תמיד מתאים לנו ולקהל הלקוחות שלנו". ברודו אינה מתכוונת להתרחק הרבה. “אנחנו במשא ומתן על נכס ביהודה הלוי, ומקווים לסיים אותו במהרה", היא אומרת.
סלמון כבוש לצלילי מוזיקה. מארי אנטואנט, המסעדה הצרפתית ברמת החי"ל, חונכת דיל חדש שיציע לסועדים מדי ערב רביעי וחמישי מנות בודדות בצירוף כוס יין של יקב תבור, במחיר 49 שקל, לצלילי מוזיקה חיה שתנוגן במרפסת היפה של המסעדה. בין המנות: צלחת רוסטביף (שתוגש עם כוס מרלו), קריספי קלמארי (עם שרדונה), סלמון כבוש (עם קברנה פרנק חרסית), טרטר פילה בקר (עם קברנה סוביניון) וצלחת גבינות (עם רוזה). פרטים: הברזל 7 תל אביב. טל': 03-6482999.
לאכול עם תיירים. מסעדת השף במלון הבוטיק החדש בחיפה וילה כרמל מסיימת את ההרצה. היועץ הקולינרי שלה הוא פרנק אזולאי, והז'אנר הוא מטבח צרפתי עדכני.
בין המנות בתפריט: מילפיי עגבניות (42 שקל), קיש פום (48 שקל), מרק קרם אפונה ונענע (25 שקל), אסקלופ דניס (75 שקל), ניוקי ערמונים (58 שקל), שרימפס ברוטב שמנת ורוקפור (79 שקל) ופילה בקר ברוטב פלפלת (95 שקל). "המסעדה משרתת הרבה תיירים, אז יש כאן קצת מהכל", מספרת גלית עטיה־כהן, מנהלת המסעדה. פרטים: היינריך היינה 1 חיפה. טל': 04-8375778.
מחירי גינה. גם כתית פותחת את הגינה הציורית שלה בערב (מ־27 במאי) עם תפריט חדש, ובו מבחר מנות תמורת 67 שקל. בין המנות: קוקי סן ז'אק עם אורז, תמרים ומנגולד בקרם ערמונים ותיבול טונקה; דניס בגריל פחמים עם יוגורט עזים, סלט עדשים אורגניות, קלמארי צרוב בזעתר, כוסברה ושמן קארי; ראגו שוק אווז עם ניוקי מושחמים, חמאת עגבניות ואספרגוס; מולים שחורים עם קבב דג ים, לחם ושום קונפי בציר דגים, זעפרן, פרנו וכוסברה. לצד המנות יוגשו יינות וקוקטיילים ב־29 שקל לכוס. פרטים: היכל התלמוד 4 תל אביב. טל': 03-5107001.