$
אוכל

איפה לאכול בשבוע המסעדות בניו יורק

שבוע המסעדות בניו יורק בעיצומו. "כלכליסט" גייס שמונה שפים ישראלים כדי שימליצו על המסעדות שאסור לפספס - ודאי במחירים הנוכחיים

גלי וולוצקי 10:1919.02.09

ניו יורק מציעה לחובבי קולינריה כמה מהמסעדות המרתקות בארצות הברית, ולמרבה הצער, גם היקרות ביותר. אולי זוהי הסיבה ששבוע המסעדות הניו־יורקי נהפך להצלחה מסחררת כמעט מהפעם הראשונה שבה התקיים, בשנת 1992, כאירוע שתוכנן להיות חד־פעמי. פעמיים בשנה, בקיץ ובחורף, מציעות עשרות ממסעדות העיר את האפשרות לסעוד ארוחת צהריים או ערב במחיר מוזל קבוע מראש.

 

השנה, בניגוד לשנים קודמות, מציעות חלק מהמסעדות את האפשרות ליהנות מהדיל המיוחד גם בימי ראשון. יותר מ־150 מסעדות השנה יציעו ארוחות צהריים וערב הכוללות שלוש מנות במחיר 24.07 דולר לצהריים ו־35 דולר לארוחת ערב. לאור ההצלחה החליטו המארגנים להרחיב את האירוע (שנערך בתחילה רק בתאריכים 18–30 בינואר) עד ל־27 בפברואר - מהלך שהתברר כמוצלח הן למסעדות והן לסועדים, ודאי בתקופה הכלכלית הנוכחית.

 

Bar Boulud (צרפתית)

 

ממליץ: דיוויד לוי, בעלים של מסעדת מארי אנטואנט: "כי מדובר בבראסרי צרפתי במלוא מובן המילה, וכי מגש המאפים הצרפתיים שלהם הוא תענוג שאסור לפסוח עליו". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות צהריים במהלך ימי השבוע בלבד. פרטים: Broadway 1900; טל': 212-5950303; אתר:danielnyc.com.

 

 

Bar Boulud Bar Boulud צילום: בלומברג

 

Morimoto (יפנית)

 

ממליץ: גיא בן שמחון, שף מסעדת לה־גוטה הירושלמית: "מורימוטו משלבת בהצלחה מנות יפניות מסורתיות עם מנות יפניות מודרניות, העיצוב מוצלח (אסור לפספס ביקור בשירותים), ואין ספק שהמסעדה היא המקום לראות בו את כל הסלבז הניו־יורקים. כדאי גם לבקר בבר השיקי שבקומה התחתונה". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות צהריים במהלך ימי השבוע. פרטים: Tenth Ave. 88, טל': 212-9898883; אתר: www.morimotonyc.com.

 

Kobe Club (בשרים)

 

ממליץ: ארז מרגי, שף מסעדת אנג'ליקה הירושלמית: "כי מדובר במסעדת בשרים אגדית, שמגישה בשר קובה נהדר. גם מנות הדג הנא שם עושות לי את זה. העיצוב מקורי - קיר של רצועות עור וחרבות סמוראי תלויות מהתקרה, ובר חשוך המושפע מסגנון הסאדו מאזו, והאווירה חברותית ונעימה. האוכל נפלא אבל יקר בטירוף, ושבוע המסעדות הוא הזדמנות לאכול שם במחיר סביר". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות ערב במהלך כל השבוע כולל ימי ראשון. פרטים: West 58th St. 68. טל': 212-6445623; אתר: www.chinagrillmgt.com.

 

Aquavit (סקנדינבית)

 

ממליץ: עידו אורן, שף מסעדת רוטשילדס קיטשן: "השף, מרקוס סמואלסון, הצליח להפוך במסעדה המהודרת הזו את הבישול הנורבגי העתיק למנות מטריפות וחדשניות, והמחירים די סבירים". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות ערב במהלך כל השבוע, כולל ימי ראשון, ארוחות צהריים רק במהלך השבוע. פרטים: 65 East 55th St.. טל': 212-3077311; אתר: www.aquavit.org.

 

 

Aquavit Aquavit צילום: בלומברג

 

Nobu (יפנית)

 

ממליץ: ירון לביא אזולאי, שף מסעדת וינטג' החיפאית: "נובו מטסוהיסה הוא אחד השפים היפנים היצירתיים ביותר שמבשלים כיום בארה"ב, והמסעדה מספקת אוכל ברמה הגבוהה ביותר ושירות מצוין. לא אשכח את הפעם הראשונה שאכלתי את מנת הסושי סלמון עם גבינת שמנת, בצל סגול ועגבניות, ואהבתי גם את מנת הטופו הביתי המוכן במקום ומוגש כשהוא עטוף באצת ים שחורה". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות צהריים בלבד, במהלך ימי השבוע. פרטים: 105 Hudson St.; טל': 212-2190500; אתר: myriadrestaurantgroup.com.

 

Ono (יפנית)

 

ממליץ: ניצן רז, שף מסעדת סושי סמבה TLV: "המסעדה הוותיקה רכשה לעצמה עם השנים מוניטין בזכות השימוש שהיא עושה בחומרי גלם איכותיים כדי ליצור מנות בלתי שגרתיות, כמו פיצה סרטנים עם אבוקדו וסושי סלמון עם ריבת עגבניות. העיצוב היפני־טרנדי והישיבה במסעדה הם חוויה בפני עצמה". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות צהריים וערב, במהלך ימי השבוע. פרטים: Ninth Ave. 18; טל': 212-6606766; אתר:www.chinagrillmgt.com.

 

One if by Land, Two if by Sea (מטבח אמריקאי עדכני)

 

ממליץ: צחי בוקששתר, שף ובעלים של רשת Black Bar 'n' Burger: "ברור שבשבוע המסעדות הבחירה היא פשוטה: כל יום משהו אחר. אני לא הייתי מפסיד את Nobu, ואם אין מקום, אז ב־Nobu Next Door, ועוד יותר ב־Moritomo באזור סיטונאי הבשר האופנתי. גם Aquavit משגעת, אבל אם הייתי צריך לבחור אחת, דווקא One if by Land, Two if by Sea הוותיקה, בעלת השם ההיסטורי המסובך, היא האחת. אוכל קלאסי משובח ואווירת ניו יורק של פעם". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות ערב במהלך כל השבוע ובערבי ראשון. פרטים: 17 Barrow St.; טל': 212-6479385; אתר: www.oneifbyland.com.

 

Fredrick's Madison (צרפתית)

 

ממליץ: רוברט קלוגר, שף מסעדת ננה: "זוהי הגרסה הדאון־טאונית של המסעדה באיסט וילג', לאונג' נעים עם תחושה של נהנתנות. הסטייקים נהדרים אבל הכל טעים. האווירה והמוזיקה ממכרים, פשוט חוויית הנאה שלמה". מיוחד בשבוע המסעדות: ארוחות צהריים וערב במהלך כל השבוע וגם בימי ראשון. פרטים: Madison Ave. 768. טל': 212-7377300; אתר: www.fredericksnyc.com.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x