$
אוכל

חדשות האוכל: בואו אלינו לים

לרגל המיתון מציעים במסעדת פושקין החדשה לובסטר מברטאן ב־330 שקל, ובעסקית של מול ים תמצאו מעכשיו מנה ראשונה ולובסטר בליני ב־150 שקל

גלי וולוצקי 10:2804.02.09
מסעדת פושקין (לשעבר R.D.B) נפתחה בשישי שעבר, בעיצוב מחודש ובקונספט צרפתי. על מטבח המסעדה הופקד השף דניאל גריבלדי, בעבר בעליה של מסעדה בגרס שבצרפת. אף שהנהלת המסעדה מכריזה על מדיניות תמחור הוגנת, מחירי המנות אינם בדיוק שווים לכל נפש. במנות הראשונות מנות כמו טרין של פואה גרא, אגסים בדבש, מנגו ושוקולד מפולפל (88 שקל) ובעיקריות לובסטר מברטאן ברוטב סרטנים ושמן זית (330 שקל), וכן קינוחים כמו מגש פטיפורים (58 שקל). פרטים: מונטיפיורי 27 תל אביב.

 

הטאבון של כליל. ומסעדה חדשה גם בכליל: טול, אשר בלבה (הקולינרי) טאבון שמשמש להכנת רבות מהמנות. לחם מתוצרת הבית בטאבון, סביצ'ה של דג ים, שיפודי ענק של בשרים בעישון קל, עגבניות ממולאות וגם תבשילי קדירה כמו צוואר טלה ואוסובוקו בקר - כל אלו יוגשו לסועדים במסעדה הנינוחה. בחורף יוכלו הסועדים להתחמם לצד האח המבוערת, ובקיץ יישבו במרפסת רחבת הידיים. פרטים: כליל, הגליל המערבי. טל': 04-9562468. 

 

 

קוד פופקורן קוד פופקורן צילום: דרור כץ

 

מרחיבים את העסקית. מסעדת מול ים הוסיפה לתפריט העסקי (150 שקל למנה ראשונה ועיקרית) מבחר של מנות חדשות. בין המנות החורפיות החדשות גם סקאלופ בקונסומה עגבניות - קוקי סאן ז'אק צרובים במחבת על קונפי עגבניות עם קציפת ריקוטה וקונסומה עגבניות; קוד פופקורן - פילה קוד מהים הצפוני "סגור" בסטרימר במרמלדת תפוזים על פירה אפונת גינה ברוטב תירס ועלי שעועית פריכים; לובסטר בליני - חצי זנב לובסטר מבושל בצירו, מוגש קלוף מעל בליני ובוק צ'וי עם צלי כרוב ביין פורט ומדליוני לובסטר עם ציר סרטנים, ועוד שלל פיתויים ממטבחו של השף יורם ניצן. פרטים: האנגר 24, נמל תל אביב.  

 

פיצה ירושלמית. הבעלים של מסעדת פרדיסו האהובה פתחו השבוע את P בריבוע, פיצריית גורמה חדשה המציעה פיצות דקיקות ועליהן תוספות מחומרי גלם מעולים. פיצה מרגריטה מוצעת ב־48 שקל, והתוספות - בהן כדורי מוצרלה, קבנוס, חזה אווז, פטריות יער, צלפים ופרמג'נו רג'יאנו - ב־8 שקלים לתוספת. לצד הפיצה מקבלים הסועדים גם סלט חסת אייסברג. התפריט כולל גם פטוצ'יני או ספגטי בעבודת יד, במגוון תוספות ורטבים. פרטים: קרן היסוד 36 ירושלים.

 

יינות במסה. מסעדת מסה נמצאת בעיצומה של חגיגת יינות מיקבי רמת הגולן, שתימשך עד 15 בפברואר. במסגרת החגיגה מציע השף אביב משה מנות כמו טורו של טונה אדומה בכוס מרטיני, עם חסה ועלי אנדיב קצוצים בויניגרט עם יין מבעבע וחרדל, רביולי של זנב שור בתמצית יין אדום ופולי אדממה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x