$
אוכל

חדשות האוכל: זזים בין הסירים

בארמדילו פינצ'וס יגישו גם רביולי חלמון, בחנדל'ה מתרעננים עם מאפה פילו, בלילית מחתימים שף חדש ובסושי סמבה משיקים תפריטי משלוחים ובראנץ'

גלי וולוצקי 10:0428.01.09

בר הארמדילו פינצ'וס (הגרסה הבאסקית לטאפאס), שמחליף את מסעדת אורקה, פתח בשני השבוע את דלתותיו והמה אדם מרגע הפתיחה. הבר, בבעלות שמעון משל, לילך ספיר וסיגל אריאלי, לשעבר בעלי מסעדת אורקה וכיום הבעלים של הארמדילו, הפיקוק וקפה נוח, שופץ ונצבע בגוונים חמים יותר.

 

כיאה לשם המקום, במרכז התפריט יוצבו הפינצ'וס בגודל ביס וחצי, שיוצעו על גבי מגשים גדולים בידי מלצרים שיסתובבו בין השולחנות. בין הפינצ'וס: סלט בייבי שרימפס, שפק (הגרסה הגרמנית לבייקון מעושן) עם פרמז'ן, לשון במרינדת שמן זית, אנשובי ומטבוחה, ממרח גבינות עם סלט ענבים, פלפל שרי מוחמץ ממולא בפטה כבשים ופלמידה כבושה (8–15 שקל). לרעבים מוצע גם תפריט מנות עיקריות, בהן רביולי החלמון המיתולוגי של השף ערן שרויטמן, צ'וריסו עם פירה שמאלץ, פיש אנד צ'יפס ומול מרינייר (35–60 שקל). בבר תפריט קאוות, בירות מהחבית וסנגריה של יין לבן ושל יין אדום. פרטים: נחלת בנימין 57 תל אביב. טל': 03-5665505.

  

 

חנוכת בית בארמדילו פימצ'וס חנוכת בית בארמדילו פימצ'וס צילום: אוראל כהן

 

חגיגה במושב. בית הקפה־מסעדה חנדל'ה במושב גבעת ח"ן חוגג יום הולדת שישי ומצטייד בשף אלעד להב (לשעבר ג'ולייט קיטשן ברמת השרון). להב כבר החל ברענון התפריט עם מנות כמאפה פילו במילוי חצי גבינת קממבר ומנגולד, על סלט עלים ומטבל ציזיקי (36 שקל), ופילה מוסר בציפוי פרורי לחם, פרמז'ן ופטרוזיליה, על ארטישוק ואספרגוס בגריל ורוטב חמאת לימון (88 שקל). פרטים: מושב גבעת ח"ן, טל': 09-7603647.

 

 

מנות אידיאולוגיות. גם לילית הכשרה, שנקנתה לאחרונה בידי אנשי העסקים חנוך ברקת, נדב ברגר ואסף בלנק, מרעננת את המטבח ומחתימה את השף נעם דקרס (לשעבר ברקרולה וקבוצת גאות). עיצוב המסעדה רוענן אף הוא, והשף דקרס מסר: "הפרויקט החברתי (המסעדה מופעלת על ידי עמותת עלם לטיפול בנוער בסיכון — ג"ו) הוא הסיבה העיקרית להצטרפותי ללילית. הכשרות, מבחינתי, אינה מגבלה אלא אתגר". פרטים: בית אסיה, דפנה 2 תל אביב. טל': 03-6091331.  

 

מאפינס לשבת. מסעדת סושי סמבה ברמת החי"ל חונכת שירות משלוחים חדש המציע את מנות הסושי והמנות הדרום־אמריקאיות של המסעדה, ותפריט בראנץ' לשבתות. מערך המשלוחים, שייצא לדרך בפברואר, ישרת את תושבי מרכז וצפון תל אביב, רמת גן, גבעתיים ורמת השרון. תפריט הבראנץ' החדש מציע מנות המשלבות אף הן את המטבח היפני והדרום־אמריקאי, כמו מבחר מאפינס ובריוש בטעמים צ'יפוטלה, תירס וריבת חלב (32 שקל), או סלמון בכבישת סאקה עם גבינת שמנת, בצל כבוש, פסטו יפני ופוקצ'ה (36 שקל). פרטים: הברזל 27 תל אביב. טל': 03-6444345.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x