מהן הארוחות העסקיות הכי טובות עד 60 שקל
גם תקציבי האירוח והחזרי ההוצאות כבר נראים אחרת. "כלכליסט" מגיש את 10 המסעדות שבהן אפשר להדק את החגורה בלי להתפשר על ההנאה
מסעדות העילית מפגינות תפוסה מרשימה בערב למרות המצב הכלכלי, אך נראה שהסועדים מתחילים לחפש דילים משתלמים יותר, במיוחד כשמדובר בארוחת צהריים בימי העבודה. אם רוצים להוציא סכום שנע בין 40
ל־60 שקל צריך לבחור באחת ממסעדות הפועלים, אבל יש גם מסעדות טובות שמציעות דילים משתלמים, שמתומחרים בהגינות ומציעים תמורה טובה וטעימה. הנה עשר מהן.
רונימוטי
מיקום: ראול ולנברג 24, רמת החי"ל, תל אביב. ז'אנר: טרטוריה אינטימית. הדיל: מבחר פסטות בשתי דרגות מחיר, סלט קטן וגזוז. ויש גם מנת ספיישל אחת. למשל, טליאטלה או ניוקי במגוון רטבים (42 שקל). מנות פסטה בשריות כמו קנלוני או פפרדלה בראגו (49 שקל). מנת ספיישל של ריזוטו עם אפונה ופנצ'טה, עם פירות ים (58 שקל). וגם: יש סיכוי טוב שתפונקו בכמה כדורי טרטופו לקינוח, על חשבון הבית. טל': 03-6470247.
עד העצם
מיקום: אבא אבן פינת משכית, הרצליה. ז'אנר: מסעדת בשרים עניינית. הדיל: שתייה קלה, סלט או מרק, מנה עיקרית ותוספת (45 שקל). מבחר העיקריות והתוספות אינו גדול, אך הוא מספק: המבורגר, שניצל, עוף מושחר בנוסח קייג'ן או חזה עוף בטקילה ולימון. וגם: הדיל של הרשת־האחות מוזס דומה ומאפשר לקבל ארוחה כמעט זהה במחיר 48 שקל. טל': 09-9503138.
רדיו רוסקו
מיקום: אלנבי 97 תל אביב. ז'אנר: טרטוריה טרנדית. הדיל: לחם, שתייה קלה שאפשר להמיר בכוס קאווה או כוס יין הבית, מנה ראשונה ממבחר מגוון (קרפצ'ו סינטה מצוין, שלישיית קרוסטיני, סלט קפרזה ואחרות) ומנה עיקרית, מתוך שלושה מסלולים במחירים שונים, שניים מהם מתחת ל־60 שקל: פיצה דיל (49 שקל), המאפשר לבחור בין הפיצות המצוינות של המסעדה, דקיקות ומתפצחות בסגנון דרום איטליה; ופסטה דיל (59 שקל), שמציע בחירה בין כמה סוגי פסטה. וגם: אם אתם במצב רוח בזבזני, קפה וקינוח ב־24 שקל. טל': 03-5600334.
פרסקו
מיקום: הרצל 23 רחובות. ז'אנר: בשר, סגנון רומני. המסעדה סמוכה למפעל הבשר הוותיק קרל ברג. הדיל: בר סלטים ענקי בהגשה עצמית, ומנה עיקרית שעל פיה נקבע המחיר. בפחות מ־60 שקל תיאלצו להסתפק בקבב רומני, קבב כבש או פסטה, אבל בזכות בר הסלטים העשיר, זו ארוחה משביעה ומספקת בהחלט. וגם: אם אתם רומנים אמיתיים, לא תצאו בלי לטעום את סופגניית הפאפאנש, המוגשת עם שמנת חמוצה וריבת דובדבנים, ומשלימה את הצריכה התזונתית שלכם לשבוע שלם. טל': 08-9349788.
ג'קו רמת החי"ל
מיקום: הברזל 4, רמת החי"ל, תל אביב. ז'אנר: מסעדת פורמולה (או דגיית פורמולה) ותיקה. הדיל: מבחר מזטים המוגשים לשולחן ומנה עיקרית שעל פיה נקבע מחיר הארוחה. שניצל עוף בפנקו, פילה מושט בפנקו, קבב טורקי ועוד (39 שקל); פילה מוסר בעשבי תיבול, נתחי עוף בקארי ושמנת, טבעות קלמרי מטוגנות, ואחת מתוך מבחר מנות שרימפס במגוון רטבים (49 שקל); מיקס פירות ים בחמאה ושום, בורי בגריל או מושט מטוגן (59 שקל). וגם: סניפי ג'קו האחרים - בנתניה, בחיפה, בקיסריה ובהרצליה - מציעים גם הם ארוחות עסקיות משתלמות בפחות מ־60 שקל, אך הדיל המגוון ביותר מוגש ברמת החי"ל. טל': 03-6482305.
אדורה
מיקום: בן יהודה 226 תל אביב. ז'אנר: מסעדת שף אינטימית. הדיל: אף שכמחצית מהאופציות בעסקית הן בתוספת מחיר, עדיין אפשר להרכיב ארוחה עשירה ומהנה בלי לעבור 60 שקל. למשל, מנה ראשונה של סביצ'ה דג ים עם תרד ערבי ושמן שומשום, ומתוך העיקריות פילאס של סלמון אטלנטי - מאפה פילו ממולא בפילה סלמון, גבינת עזים, עגבניות ותרד, ברוטב חרדל דיז'ון ושמפניה (59 שקל). וגם: שמונה סוגי קוקטיילים מיוחדים של המסעדה, שנמכרים בצהריים ב־25 שקל במקום 34. טל': 03-6050896.
בית תאילנדי
מיקום: בוגרשוב 8, פינת בן יהודה, תל אביב. ז'אנר: תאילנדית אותנטית. הדיל: שני מסלולים ובשניהם מקבל הסועד שתייה קלה, מנה ראשונה ועיקרית. מחיר הארוחה נקבע לפי המנה העיקרית. בראשונות אגרול, מרק עוף או סלט מבשר לבן (או עוף) המתובל בנענע, כוסברה ופלפל חריף. בעיקריות: אחת ממנות הפאד תאי הטובות בעיר (52 שקל). מנות אטריות נוספות, מנות אורז ומנות עוף (54–56 שקל). כדאי להעז ולנסות דווקא את המנות הפחות מוכרות. וגם: לסועדי העסקית מוצע קינוח במחיר מוזל של 14 שקל. אם אתם חובבי מתוק, אל תצאו בלי לטעום את האורז המבושל בחלב קוקוס עם מניפת מנגו. טל': 03-5178568.
סאקורה
מיקום: המלך ג'ורג' 79 תל אביב; רח' יפו 31, ירושלים. ז'אנר: יפנית משובחת. הדיל: שתי אפשרויות בשתי דרגות מחיר. ארוחת הבית, הכוללת סלט יפני ואחד ממרקי הראמן וכוס תה ירוק (44 שקל), או ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מרק מיסו, סלט יפני לבחירה, כוס תה ירוק ומנה עיקרית, במחיר המנה העיקרית. בעיקריות: סלמון דונבורי (סלמון עם ירקות וביצה על אורז מאודה - 50 שקל), מנות אובנטו (קופסת צהריים יפנית) עם סלמון, עוף או בשר לבן ותוספות כמו אטריות וסלט יפני, וגם מנות סושי (50–60 שקל). וגם: התפריט העסקי בסניף הירושלמי מציע את אחת העסקיות הטובות והזולות בעיר שאין בה הרבה ארוחות במחיר נמוך. טל': 03-6212900, 02-6235464.
אסיף
מיקום: לילינבלום 18 תל אביב. ז'אנר: ביסטרו תל אביבי. הדיל: 54 שקל, כולל מנה ראשונה, עיקרית, סלסילת לחמים (עם לחמניות סלק מקסימות) ותה קר. בראשונות עלי גפן, מרק עוף וקרעפלך, כבד עוף או סלט אסיף, ועיקרית ממבחר של שלוש: למשל, ניוקי הבית עם עגבניות, ארוגולה, זיתים וקרם קונפי שום. וגם: מי שחייב בשר בארוחת הצהריים ייאלץ להזמין את אחת העסקיות היקרות יותר (64 או 74 שקל). טל': 03-5165198.
איזבלה
מיקום: שד' בן גוריון 6, המושבה הגרמנית, חיפה. ז'אנר: טרטוריה חיפאית. הדיל: המסעדה מציעה ארוחה עסקית בשלושה מסלולים, שניים מהם מתחת ל־60 שקל: ב־49 או 59 שקל. בכולם מקבלים ראשונה לבחירה (קרפצ'ו חציל, מרק היום או אנטיפסטי), מנה עיקרית ותוספת, ושתייה קלה או חמה. מנה עיקרית מתוך מגוון גדול של פסטות, פוקאצ'ות, פיצות וסלטים (49 שקל), מנות בשריות כמו קבבוני עגל או סטייק סינטה (59 שקל). וגם: אפשר להמיר את השתייה הקלה בכוס יין או בירה ללא תוספת מחיר. טל': 04-8552201.