סגור

ג'ונסון אנד ג'ונסון הגיעה להסדרי פשרה בגובה 800 מיליון דולר בתביעות על נזקי הריספרדל

מדובר בתביעות שהוגשו על ידי אלפי גברים בארצות הברית שהשתמשו בתרופה האנטי-פסיכוטית וסבלו מתופעת לוואי של להתפתחות "שדיים גבריים". בעבר נפסק באחד התיקים פיצוי ענק של 8 מיליארד דולר, אך הוא הופחת מאוחר יותר ל-6.8 מיליון דולר

ענקית התרופות ג'ונסון&ג'ונסון הודיעה היום (שבת) כי הגיעה להסדרי פשרה ברוב התביעות שהוגשו נגדה על תופעות לוואי של התרופה האנטי-פסיכוטית ריספרדל בקרב גברים. לטענת החברה, כדי להגיע להסדרי הפשרה היא נדרשה לשלם לתובעים 800 מיליון דולר.
בדיווח שמסרה ג'ונסון&ג'ונסון לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) היא מסרה כי הגיעה בספטמבר להסדר עקרוני שמאפשר לפתור את "כל 9,000 מקרי הריספרדל שעמם היא נדרשה להתמודד בניו ג'רזי". המדובר במקרים שבהם הוגשו תביעות נגד החברה על רקע תופעת לוואי של התפתחות "שדיים גבריים". בתביעות נטען כי החברה לא הזהירה כנדרש את הגברים שהשתמשו בתרופה מפני תופעות לוואי אלה.
1 צפייה בגלריה
התרופה האנטי-פסיכוטית ריספרדל
התרופה האנטי-פסיכוטית ריספרדל
התרופה האנטי-פסיכוטית ריספרדל
(ג'ונסון&ג'ונסון)
החברה מסרה כי הגיעה להסכם עם עורכי דין המטפלים בתיקים, לרבות תביעה שהוגשה נגד החברה בפילדלפיה על ידי תושב מרילנד בשם ניקולס מאריי, במסגרתה העניק חבר המושבעים לתובע פיצוי נזיקי ענק של 8 מיליארד דולר, שהופחת מאוחר יותר ל-6.8 מיליון דולר.
לא ברור אילו מקרים נוספים בארצות הברית היו חלק מההסכם. רבות מהתביעות היו תלויות ועומדות גם בפנסילבניה, והחברה התמודדה גם עם תיקים הנוגעים לפרשה בקליפורניה ובמיזורי.
עורכי הדין של התובעים לא הגיבו לפרסום.
מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר את ריספרדל ב-1993 לטיפול בסכיזופרניה ובמאניה דו-קוטבית אצל מבוגרים, אך רק ב-2006 אושר השימוש בה בשל עצבנות הקשורה לאוטיזם בילדים.
ב-2013 הסכימה החברה לשלם 2.2 מיליארד דולר כדי ליישב חקירות פליליות ואזרחיות שהתנהלו נגדה בארצות הברית בשל אופן השיווק של ריספרדל ושתי תרופות נוספות.
בית המשפט העליון של ארצות הברית דחה בחודש מאי הצעה של ג'ונסון&ג'ונסון לבטל פסק דין של חבר מושבעים בסך 70 מיליון דולר נגד החברה בשל כישלונה להזהיר מפני סיכונים הקשורים לשימוש בריספרדל.