יו"רית קרן המטבע: "יש לחשוב על הבלתי מתקבל על הדעת" בנוגע לכלכלה העולמית
יו"רית קרן המטבע: "יש לחשוב על הבלתי מתקבל על הדעת" בנוגע לכלכלה העולמית
כריסטלינה ג'ורג'ייבה התייחסה בכנס של CNBC להשלכות הקורונה, המלחמה באוקראינה ורעידת האדמה בטורקיה על הכלכלה העולמית; על הפלישה הרוסית אמרה: "אנחנו כבר לא יכולים לקחת את השלום כמובן מאליו"
יו"רית קרן המטבע הבינלאומית, כריסטלינה ג'ורג'ייבה, אמרה בנוגע לכלכלה העולמית שיש "לחשוב על הבלתי מתקבל על הדעת". לדבריה, אנו חיים "בעולם שהוא מועד יותר לזעזועים" בעקבות מגפת הקורונה, פלישתה של רוסיה לאוקראינה ורעידת האדמה האחרונה שפגעה קשות בטורקיה וסוריה.
"על כולנו לשנות את דרך החשיבה שלנו כך שתהיה יותר גמישה ויותר מוכוונת לבניית חוסן בכל הרמות, וכדי שנוכל להתמודד עם הזעזועים טוב יותר", כך אמרה היום (ג') ג'ורג'ייבה במסגרת פאנל של הפסגה הממשלתית העולמית שערכה רשת CNBC. "מה שכולנו חוששים ממנו הוא הבלתי צפוי".
ג'ורג'ייבה דיברה על הצורך בהגברת שוויון ההזדמנויות והגישה לחינוך, לבריאות ולהגנה סוציאלית. "איננו עושים עבודה טובה מספיק בכל הקשור לכדור הארץ שאנו מורישים לילדינו", היא אמרה. בריאיון שנערך בעבר ל-CNBC אמרה ג'ורג'ייבה שיש צורך ביותר השקעות פרטיות כדי לעזור למדינות מתפתחות לעמוד ביעדי הגנת האקלים, ושהתמיכה מצד ממשלות וארגוני סיוע בלבד אינה מספיקה כדי לממשם.
בנושא פלישת רוסיה לאוקראינה אמרה כי העולם איבד "דיבידנד יקר ערך של שלום", ושמדינות מוציאות כעת יותר על ביטחון ופחות על נושאים מקומיים, כמו בריאות ותשתיות. "אנחנו כבר לא יכולים לקחת את השלום כמובן מאליו", היא אמרה.
היא גם שיבחה את התגובה הבינלאומית לפלישת רוסיה, והדגישה את ההשלכות הגלובליות של הקונפליקט: "לכולם יש תחושת סימפטיה לאוקראינה, אבל מחר זו יכולה להיות בעיה עבור מדינות רבות אחרות – קרי ששכנתן החזקה עשויה לפלוש אליהן", היא אמרה. "באוקראינה האנשים מאמינים שהם נלחמים לא רק עבור עצמם, אלא גם עבור זכותה של כל אומה להתקיים ולנהל את ענייניה בעצמה".
ג'ורג'ייבה הוסיפה ואמרה שעל הקרן לשחק "תפקיד מייצב" במלחמה באוקראינה, ושהמדינה זקוקה לסכום העומד על 48-40 מיליארד דולר כדי להמשיך לתפקד השנה. מוקדם יותר כינתה את הפלישה כ"גורם הבודד השלילי החשוב ביותר" ביחס לכלכלה ב-2022.