סגור
כלכליסט עולם הכבל התת ימי של החות'ים
(רויטרס)

דו"ח: החות'ים עשויים לשבש את תקשורת האינטרנט העולמית - אם ירצו בכך

על פי מכון מחקר אמריקאי, היעד הבא למתקפות החות'ים עלול להיות פגיעה בכבלים תת ימיים לתקשורת, שנמצאים בסמוך לתימן. "אם זה יקרה, כלכלת העולם צפויה לספוג פגיעה משמעותית", כך לפי הדו"ח

"הפורום הבינלאומי של המפרץ", מכון מחקר שמקום מושבו בוושינגטון הזהיר בשבוע שעבר בדו"ח שפרסם כי היעד הבא של החות'ים בתימן עלול להיות פגיעה בכבלים תת ימיים לתקשורת. המכון שמתמקד בחקר מדינות המפרץ, עיראק ותימן פרסם את הדו"ח תחת הכותרת "היעד הבא של ההתקפות בים סוף: כבלים תת-ימיים" ובו נטען שהחות'ים שאינם מורתעים מהתקיפות האמריקאיות עלולים לפנות לפגיעה בכבלים התת ימיים הסמוכים לתימן. אם זה יקרה, הזהיר הדו"ח, כלכלת העולם צפויה לספוג פוטנציאלית פגיעה משמעותית.
מהדו"ח עולה שתימן נמצאת במיקום אסטרטגי מבחינת מעבר כבלי התקשורת התת ימיים. אמנם דוברים חות'ים לא התבטאו במפורש בעד פגיעה בכבלים אם כי ערוץ טלגרם המקורב לתנועה השיעית פרסם בשלהי השנה שעברה פוסט ובו תיאר את חשיבותה של תימן בתחום הכבלים התת ימיים. כבלים אלה נחשבים למרכיב קריטי בתשתית הדיגיטלית העולמית המשרתת כ-95% מזרם הנתונים והתקשורת הבינלאומיים, כולל עסקאות פיננסיות בשווי של 10 טריליון דולר בכל יום. לפיכך, אפילו נזק חלקי לכבלים הללו יכול לעצור את הגישה לאינטרנט ולגרום לשיבושים כלכליים גדולים ברחבי העולם. הדו"ח הדגיש שפגיעה בכבלים הללו עלולה לנתק את התקשורת הצבאית או הממשלתית של מדינות המפרץ מאחר שזו החומרה היחידה עם רוחב פס מספיק כדי להכיל את הטרה-בייט של נתונים צבאיים הדרושים לפעילות השוטפת.
כאמור, תימן נמצאת בצומת קריטי עבור הכבלים הללו. באב אל-מנדב משמש מעין נקודת מעבר לא רק לספינות אלא גם לכבלים תת ימיים. לגבי השאלה האם הכבלים התת ימיים הם בגדר יעד קל למתקפות החות'ים מציין הדו"ח כי נכון לעכשיו הכבלים הללו מוגנים עקב היכולות המוגבלות של החות'ים אך לא מחוסר המוטיבציה שלהם.
בשנים האחרונות, החות'ים שמו דגש על פיתוח יכולות ימיות שמתמקדות במטרות שעל המים, אך לא ידוע על פיתוח יכולות תת ימיות כמו שימוש בצוללות שיכולות לשמש בפגיעה בכבלים. אלה החדשות הטובות אבל יש גם חדשות פחות טובות. הדו"ח מציין כי מימי המפרץ אינם עמוקים יחסית ומגיעים לעומק של 100 מטר מה שמפחית את הצורך של החות'ים לפתח יכולות "הייטק" תת ימיות כדי להגיע לכבלים. בשנת 2013, שלושה צוללנים נעצרו על ידי מצרים לאחר שניסו לחתוך את כבל התקשורת הבינולאומי ליד נמל אלכסנדריה שאחראי על רוב תקשורת האינטרנט בין אירופה לבין מצרים. דוגמה זו ממחישה כי מי שמעוניין לפגע בכבלי התקשורת התת ימיים באזור אינו צריך טכנולוגיות מתקדמות לעשות זאת. בנוסף, לחות'ים גם יכולות בתחום הטמנת המוקשים הימיים מה שעלול לסייע להם לפגוע בכבלים, אם ירצו בכך.