פייננשל טיימססין היא שחקנית בולטת באיחוד המדינות הלטיניות
פייננשל טיימס
סין היא שחקנית בולטת באיחוד המדינות הלטיניות
לפי דיווח ב"פייננשל טיימס", פרויקט המטבע המשותף, שאמור בשלב ראשון לקום בין ברזיל וארגנטינה, יוצע בהמשך למדינות אחרות באמריקה הלטינית. בייג'ינג היא שותפת סחר מובילה של רבות מהן
לקראת פתיחת פסגת המדינות הלטיניות (CELAC) ציין שר החוץ של ארגנטינה סנטיאגו קפיירו כי במהלך המפגש צפויות המדינות לדון בהידוק שיתוף הפעולה האזורי, בהגנה על הדמוקרטיה ובהתגייסות נרחבת יותר למלחמה בהתחממות הגלובלית.
בשיחה עם "הפייננשל טיימס" ציין קפיירו כי על האזור לדון בסוג הפיתוח הכלכלי שהוא מעוניין בו בעידן שבו העולם צמא למזון, לנפט ולמינרלים של אמריקה הלטינית. "השאלה היא אם האזור יהפוך אך ורק לספק של חומרי גלם, או אם יספק זאת בדרך שתשרת את הצדק החברתי", אמר.
לפי דיווח ב"פייננשל טיימס", פרויקט המטבע המשותף, שאמור בשלב ראשון לקום בין ברזיל וארגנטינה, יוצע בשלב מאוחר יותר למדינות אחרות באמריקה הלטינית. גוש מטבע אחיד שיכסה את אזור אמריקה הלטינית ייצג כ־5% מהתמ"ג הגלובלי, ויהיה השני בגודלו בעולם. גוש המטבע האחיד הגדול בעולם, היורו, חובק כ־14% מהתמ"ג העולמי במונחים דולריים. גושי מטבע אחרים כוללים את ה־CFA והפרנק, המשמש מספר מדינות באפריקה ומוצמד ליורו, ואת הדולר המזרח-קאריבי. עם זאת, המטבעות הללו מגלמים נתח קטן בהרבה מהתוצר הגלובלי.
איחוד CELAC הוקם ב־2011 במטרה להעניק לאמריקה הלטינית פלטפורמה שבאמצעותה תוכל לפתח קשרים עם מדינות ואזורים אחרים כמו סין, האיחוד האירופי והאיחוד האפריקאי. עם זאת, מבין הישויות הללו מערכת היחסים עם סין היא הבולטת ביותר. בייג'ינג היא שותפת סחר מובילה של מדינות רבות באמריקה הלטינית, ובכלל זה ברזיל, בוליביה, צ'ילה ופרו, כאשר הקשרים הללו משמשים חלופה מסוימת לארה"ב ומאפשרים לממשל בבייג'ינג לקדם יוזמות אזוריות, כמו פרויקט החגורה והדרך. בהתאם לכך פורומים רמי דרג מתקיימים מדי כמה שנים באופן בלעדי בין סין לאיחוד CELAC, כאשר הבא צפוי להיערך ב־2024.