חיסון חדש לקורונה השיג יעילות של 100% מפני מחלה קשה ואשפוז
חיסון חדש לקורונה השיג יעילות של 100% מפני מחלה קשה ואשפוז
החיסון, שניתן בשתי מנות, פותח על ידי חברות הפארמה סאנופי משווייץ ו-GSK הבריטית. שימוש בחומר החדש כבוסטר לאחר קבלת החיסונים הקיימים האחרים, מעלה את רמת הנוגדנים מ-18 ל-30
חיסון חדש לקורונה השיג יעילות של 100% מפני מחלה קשה ואשפוז – ויכול לשמש גם כמנת בוסטר אפקטיבית. את החיסון, שניתן בשתי מנות, פיתחו חברות הפארמה סאנופי משווייץ ו-GSK הבריטית (גלקסו סמית' קליין), והוא אחד מארבעת מיזמי החיסונים שקיבלו תמיכה של מיליארדי דולרים בתוכנית המיוחדת של ממשל טראמפ, שנועדה להאיץ את הפיתוח.
לפי ממצאי הניסוי הקליני המתקדם בשלב 3, החיסון השיג 75% יעילות בהגנה מפני מחלת קורונה בדרגה בינונית עד קשה ו-58% יעילות בפני מחלה סימפטומטית.
אף שמדובר בשיעור הגנה נמוך יחסית לאלה שהראו חיסוני mRNA של פייזר-ביונטק ומודרנה בניסויים הקליניים שלהם, סאנופי ו-GSK הדגישו בהודעה שפרסמו בעניין כי מדובר בשיעור יעילות ש"תואם את הסביבה העכשווית, שבה הזנים הם המדאיגים".
המטרה של חיסוני הקורונה היא ייצור חלבון המכונה ספייק שעוטף את וירוס הקוביד כמעין כתר. בעוד חיסוני ה-mRNA מכילים מעין הוראות גנטיות לייצור החלבון, החיסון של סאנופי ו-GSK הוא מעין גרסה מותאמת של הספייק עצמו.
לפי הנתונים שפרסמו החברות, שימוש בחומר החדש כמנת בוסטר, לאחר קבלת החיסונים הקיימים האחרים, מעלה את רמת הנוגדנים מ-18 ל-30. סאנופי ו-GSK הבהירו כי בכוונתן להגיש בקשה לאישור רגולטורי לחיסון ל-FDA בארה"ב ולגורם המקביל באירופה.
שתי החברות כבר היו אמורות להגיש בקשות לאישור בשנה שעברה, אך הקפיאו את התוכנית בעקבות תוצאות מאכזבות בניסויים הקליניים הקודמים. לאחר פיתוח נוסף, של חומר חזק יותר, ביצעו את הניסויים הקליניים הנוספים, שהשיגו את היעדים האמורים.