סגור
סטודנטים באוניברסיטת קולומביה משתתפים מחאה נגד ישראל ב פרו-פלסטיני University students participate in an ongoing pro-Palestinian
מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה, באפריל (צילום: Matthew Hatcher / GETTY IMAGES )

התפטרו שלושת הבכירים באוניברסיטת קולומביה שזלזלו באנטישמיות

במהלך פאנל שנערך במוסד האקדמי על אנטישמיות, שלחו פרופ' קריסטן קרום, מת'יו פטשניק וסוזן צ'אנג-קים הודעות הלועגות ליהודים ומטילות ספק בחוויות שלהם בקמפוס אחרי 7.10; ביולי הם הוצאו לחופשה ללא הגבלת זמן, וכעת התפטרו  

שלושת המנהלים הבכירים באוניברסיטת קולומביה ששלחו הודעות מלגלגות על יהודים במהלך פאנל על אנטישמיות במוסד האקדמי, התפטרו מתפקידם. השלושה הוצאו ביולי לחופשה ללא הגבלת זמן בעקבות פרסום ההתכתבויות ולאחר שהחלה חקירה בנושא.
מדובר בפרופסור קריסטן קרום, הדיקנית לחיי הסטודנטים בתואר ראשון; מת'יו פטשניק, סגן הדיקן לתמיכה בסטודנטים ובמשפחותיהם; וסוזן צ'אנג-קים, סגנית הדיקן והמנהלת האדמיניסטרטיבית הראשית של המוסד.
התקרית נחשפה ביוני באתר החדשות האמריקני "Washington Free Beacon", אז פורסמו באתר צילומים של הטלפון הסלולרי של צ'אנג-קים, בעת שהתכתבה עם עמיתיה במהלך הפאנל שנערך ב-31 במאי. את השיחה צילמה אישה שהגיעה לפאנל כצופה, והשתתף בה גם דיקן מכללת קולומביה, ג'וזף סורט.
בהודעות שהחליפו ביניהם הבכירים ניכרו זלזול בוטה ואף לעג לחוויות שהציגו המשתתפים בפאנל - שכונס בצל ריבוי התקריות האנטישמיות במוסד האקדמי והמחאות האנטי-ישראליות שהתקיימו בשטחו, שאף גלשו לאלימות ולוונדליזם מצד המוחים. בין השאר, חברי הסגל לעגו לתיאורי החוויות של היהודים בקמפוס מאז טבח 7 באוקטובר, הרבו להגיב בעוקצנות, זלזלו בטענות לאנטישמיות במוסד האקדמי, ואף טענו כי גורמים יהודים בקולומביה מנצלים את תשומת הלב בגלל "הפוטנציאל לגיוס כספים", כדברי פטשניק. "זה קשה, אבל אני מנסה לשמור על ראש פתוח וללמוד על נקודת המבט הזו", כתבה צ'אנג-קים לסורט, שהשיב: "יאפ".
כמו כן הארבעה הגיבו בספקנות לסיפורי הסטודנטים היהודים כי חוו אפליה ומתקפות מכוונות עקב יהדותם. כך, צ'אנג-קים שאלה את עמיתיה האם "באמת יש לנו סטודנטים שגורשו ממועדונים בגלל שהם יהודים?". פטשניק כתב בתגובה ש"לידיעתי אף אחד לא גורש", אך ציין כי כמה מועדונים וקבוצות הצטרפו ל"Columbia University Apartheid Divest" - קואליציית ארגוני סטודנטים שנועדה "לסיים את האפרטהייד הישראלי ולשחרר את פלסטין" - ואמר כי "הרבה סטודנטים יהודים הרגישו לא-רצויים".
בהתכתבות אחרת, דיקנית הסטודנטים קרום השתמשה באימוג'י מקיא כדי לתאר את תחושותיה בנוגע לטור דעה שכתב רב באוניברסיטה לאחר טבח 7 באוקטובר. בטור, שכתב הרב יונה היין באוקטובר תחת הכותרת "להפעיל את האזעקה", הוא תיאר את דאגותיו מ"הנורמליזציה של חמאס" שראה בקולומביה. "דיונים על הציונות, פתרון מדינה אחת או שתי מדינות, הכיבוש, הצבא הישראלי ומדיניות הממשלה הם שיחות שיתקבלו בברכה בקמפוס", כתב. "מה שלא עומד לדיון הוא העובדה שטבח יהודים הוא רע באופן חד-משמעי".