דיווח: סינוורלד מקפיאה את התוכנית למכירת בתי הקולנוע שלה באירופה ובישראל
דיווח: סינוורלד מקפיאה את התוכנית למכירת בתי הקולנוע שלה באירופה ובישראל
מפעילת בתי הקולנוע, שבשליטת האחים הישראלים מוקי וישראל גרידינגר, הפסיקה את הניסיונות למכור את עסקיה מחוץ לארה"ב ובריטניה "בשל הצעות שהיו נמוכות מהשווי שדרשו הנושים של הקבוצה". בישראל שולטת סינוורלד על חברת תיאטראות ישראל, שבבעלותה רשת רב-חן ורשת פלאנט
מפעילת בתי הקולנוע סינוורלד, בשליטת האחים הישראלים מוקי וישראל גרידינגר, הודיעה כי היא מפסיקה את המאמצים למכור את העסקים שלה מחוץ לארה"ב ובריטניה, זאת ככל הנראה כחלק מהיחלצותה מהליך פשיטת רגל, כך לפי דיווח באתר ורייאטי. "הקבוצה קיבלה הצעות עבור העסקים שלה בשאר העולם ממספר צדדים מעוניינים, אולם ההצעות היו נמוכות מהשווי שדרשו הנושים של הקבוצה", נמסר בהצהרה שפרסמה הקבוצה. בסוף חודש מרץ דווח כי הנושים של הרשת מתכוונים להחליף את הדירקטוריון וההנהלה, בראשם האחים גרידינגר.
בבעלותה של סינוורלד רשת בתי הקולנוע ריגל בארה"ב, והיא נחשבת למפעילת בתי הקולנוע השנייה בגודלה בעולם, כשבבעלותה בתי קולנוע בפולין, צ'כיה, סלובקיה, הונגריה, בולגריה, רומניה וישראל – העסקים הללו הם שעמדו למכירה בשלב הזה. בישראל שולטת סינוורלד על חברת תיאטראות ישראל, שבבעלותה רשת בתי הקולנוע רב-חן ורשת בתי הקולנוע פלאנט. ב"פייננשל טיימס" דיווחו כי חברת ההשקעות CVC וקרן הגידור אליוט הגישו הצעות לרכישת העסקים של סינוורלד בארץ ובמזרח אירופה.
מוקדם יותר החודש החברה אישרה כי הגישה לבית המשפט לפשיטות רגל בטקסס תוכנית לארגון מחדש בארה"ב שמטרתה לסיים את הליך צ'אפטר 11 כבר במחצית הראשונה של 2023. הם נכנסו להליך בספטמבר בשל חובות של 8.8 מיליארד דולר. עוד קודם לכן פורסם כי המאמצים למציאת קונה לעסקים בארה"ב ובריטניה לא הניבו פרי. לפי סינוורלד, תוכנית הארגון מחדש זכתה לתמיכת מלווים המחזיקים ב-83% מההלוואות של הקבוצה לפירעון ב-2025 ו-2026. התוכנית להמרת חוב במניות תמחק למעשה את בעלי המניות הנוכחיים של סינוורלד. לחברה 751 אולמות קולנוע, מתוכם כ-112 בישראל ובמזרח אירופה.