סגור
דוכן של פירות ים בשוק בסיאול, ב-7 ביולי. בדרום קוריאה אישרו את נהלי הבטיחות היפניים
דוכן של פירות ים בשוק בסיאול, ב-7 ביולי. בדרום קוריאה אישרו את נהלי הבטיחות היפניים (צילום: Ahn Young-joon | AP)

על חשבון יפן: רוסיה רוצה להגדיל את יצוא מאכלי הים לסין

לפי רויטרס, רוסיה מקווה לנצל את האיסור שהטילה סין על יבוא מאכלי ים מיפן בעקבות הזרמת מים רדיואקטיביים מתחנת הכוח פוקשימה לים, ולהגדיל את היצוא שלה למדינה הכולל בעיקר הרינג, סרדינים, בקלה וסרטנים

רוסיה מקווה לנצל את האיסור שהטילה סין על יבוא מאכלי ים מיפן בעקבות הזרמת מים רדיואקטיביים מתחנת הכוח הגרעינית פוקשימה לים ולהגדיל את היצוא שלה למדינה, כך לפי דיווח בסוכנות רויטרס.
רוסיה כבר עכשיו נחשבת לאחת מהיצואניות הגדולות של מוצרי הים לסין. לפי Rosselkhoznadzor, סוכנות אבטחת המזון הרוסית, 894 חברות רוסיות מורשות לייצא מאכלי ים למדינה. אתמול (ו') הודיעה הסוכנות כי בכוונתה להגדיל את מספר היצואניות. "באופן כללי השוק הסיני הוא שוק מבטיח למוצרי דגים מרוסיה. אנחנו מקווים להגדיל את מספר החברות הרוסיות המורשות לייצא, וכן את מספר הספינות ואת הנפח של מוצרים", נמסר בהצהרה.
כדי לסייע במאמצים הללו, בסוכנות מתכוונים להמשיך בדיונים מול סין בנושאי בטיחות מאכלי הים ולהשלים את המו"מ מול סין על הרגולציות לאספקת המוצרים. לפי הסוכנות, סין הייתה היעד למחצית ממוצרי הים שייצאה רוסיה בין ינואר לאוגוסט. המוצרים העיקריים הם הרינג, סרדינים, בקלה וסרטנים. סוכנות הדייג הרוסית דיווחה כי המדינה יצאה בשנה שעברה 2.3 מיליון טונה של מוצרי ים בשווי של 6.1 מיליארד דולר, המייצגים כחצי מכלל השלל שתפסו הדייגים. היבואניות העיקריות הן סין, דרום קוריאה ויפן.
האיסור על יבוא מאכלי ים מיפן נכנס לתוקף ביום חמישי בשל החשש "לסיכון של זיהום רדיואקטיבי" זאת מכיוון שהחלו בהזרמת המים מתחנת הכוח שנפגעה בצונאמי. עם זאת, ביפן טענו כי הביקורת אינה נתמכת על ידי הממצאים המדעיים, ורמות הזיהום במים נמוכות לפי התקנות של ארגון הבריאות העולמי.