בפנטגון מודאגים ממחסור במיירטים: האם ההגנה על ישראל עלולה להיפגע?
בפנטגון מודאגים ממחסור במיירטים: האם ההגנה על ישראל עלולה להיפגע?
בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי לאור השימוש המאסיבי של האמריקאים בטילים המשמשים להגנה אווירית כנגד האיום האיראני והחות'י מלאי טילי היירוט של האמריקאים מתחיל להתרוקן. כתוצאה מכך, חוששים בארה"ב מפגיעה ביכולת שלהם להגיב לאיומים בהמשך המלחמה, כמו גם בזירות באירופה ובפסיפיק
המלאי האמריקאי של חלק מסוגי הטילים להגנה אווירית נמוך במיוחד, ומעורר חשש לגבי המוכנות של הפנטגון להגיב להמשך הלחימה במזה"ת ובאירופה, כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.
המיירטים הפכו למוצר המבוקש ביותר לנוכח איום הכטב"מים מאיראן והשלוחות שלה באזור, ביניהן חיזבאללה והחות'ים בתימן. המחסור המתקרב במיירטים הפך להיות בהול אף יותר בעקבות התקיפה הישראלית נגד איראן בליל שישי, שעלולה להוביל לתקיפות חוזרות מצד איראן ולצורך בהגנה אווירית נגדן.
בעיתון ציינו כי טילים נגד טילים מסוגי Standard Missiles, המשוגרים לרוב מספינות הם בין המיירטים הנפוצים ביותר ששימשו את ארה"ב בהגנה על ישראל מטילים איראניים, ונחשבים מהותיים לעצירת התקיפות של החות'ים בים האדום. לדברי בכירים בממשל האמריקאי, ארה"ב שיגרה מעל 100 טילים מסוג זה מאז מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר. לפי חיל הים האמריקאי, מאז תחילת המלחמה שיגרו הספינות האמריקאיות טילים מיירטים בשווי של יותר מ-1.8 מיליארד דולר נגד התקפות מצד איראן והשלוחות שלה. בחיל הים גם משגרים לרוב שני מיירטים על כל טיל אחד, וזאת כדי להבטיח את סיכויי ההצלחה של היירוט.
ממשרד ההגנה האמריקאי נמסר בתגובה כי אינם חושפים את נתוני המלאי מכיוון שמדובר במידע מסווג שעלול לשמש לטובת איראן והשלוחות שלה. "לאורך השנה האחרונה משרד ההגנה חיזק את עמדת הכוחות שלנו באזור כדי להגן על הכוחות האמריקאיים וכדי לתמוך בהגנה על ישראל, זאת תוך לקיחה בחשבון של המוכנות והמלאי", מסרה דוברת הפנטגון סברינה סינג.
עם זאת, לפי הדיווח בפנטגון חוששים כי קצב השימוש במיירטים יהיה גבוה מהיכולת לחדש את המלאי, כך שארה"ב תהיה פגיעה במקרה של עימותים אפשריים באזורים אחרים כמו טייוואן. "ארה"ב לא פיתחה בסיס תעשייתי ביטחוני שנועד למקרה של מלחמה מתמשכת גם באירופה וגם במזה"ת", אמר אליאס יוסוף, סגן מנהל התוכנית להגנה קונבנציונלית במרכז סטימסון בוושינגטון. "שתי המלחמות הן עימותים מתרחבים, וזה לא היה חלק מהתכנון הביטחוני של ארה"ב".
במקביל, בפנטגון מגלים שהגברת הייצור היא משימה לא פשוטה, שכן היא לרוב דורשת מחברות לפתוח קווי ייצור חדשים, להרחיב מפעלים ולגייס עובדים נוספים. חברות גם לרוב לא ממהרות לבצע השקעות מסוג זה מבלי לקבל ערובות מהפנטגון שהוא ירכוש את הטילים לאורך זמן. "ככל שהטילים מתוחכמים יותר, כך קשה לייצר אותם", הודה במאי מזכיר הצי של ארה"ב קרלוס דל טורו. כך, חברת RTX המייצרת Standard Missiles היא בעלת תפוקה מקסימלית של כמה מאות בשנה, ולא כל הטילים מיועדים לארה"ב.
לפי הדיווח, בשל החשש ממחסור במיירטים בכירים בפנטגון החלו לבחון תוכניות חלופות, כולל פיתוח טכנולוגיות חדשות ופנייה לחברות חדשות יותר.