סגור
מפעל רכב ב סין
מפעל רכב בסין (צילום: איי פי)

התפרצות הקורונה והאטה בביקושים הגלובליים הפילו את היצוא מסין

היצוא מהמדינה צנח ב־9.9% בדצמבר, הירידה החדה ביותר מאז פרוץ משבר הקורונה; במקביל הסחר עם רוסיה פורח ורשם שיא חדש ב־2022

היצוא מסין צנח ב־9.9% בחודש דצמבר, הירידה החדה ביותר מאז פרוץ משבר הקורונה בפברואר 2020 - כך עולה מנתונים רשמיים שפורסמו בסוף השבוע האחרון.
"ניתן לייחס את הצניחה הזו להיחלשות הביקושים הגלובליים לסחורות סיניות, כמו גם לשיבושים ברשתות הלוגיסטיקה והסחורות, בשל מחסור בכוח אדם שמתלווה להתפרצות המחודשת של הקורונה בעקבות הקלת הסגרים", כך לפי אנליסטים של קפיטל אקונומיקס, שצוטטו ב־CNN.
סין הקלה באחת את מדיניות הסגרים הנוקשה בתחילת דצמבר, מה שהביא לזינוק התחלואה לשיא חדש ולשיבושים בייצור ובפעילות הצרכנים.
היבוא צנח ב־7.5% בדצמבר, היחלשות מתונה יותר לעומת 10.6% בנובמבר. לפי תחזיות אנליסטים, הפתיחה מחדש של סין תתמרץ את היבוא, אך היצוא יתייצב עדיין בפני קשיים ברבעונים הקרובים. "הצמיחה מחוץ לסין עדיין מאטה, היצוא עשוי להמשיך ולהתכווץ עד למחצית השנה", ציינו בקפיטל אקונומיקס.
במקביל הסחר עם רוסיה פורח ורשם שיא חדש ב־2022. לפי נתונים רשמיים, היקף הסחר בין המדינות הגיע ל־190 מיליארד דולר בשנה שעברה, זינוק של 30% לעומת 2021.
לפי דובר מטעם רשויות המכס, מדובר ב־3% מכלל הסחר הסיני. שתי המדינות הידקו את היחסים ביניהן מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה בפברואר שעבר, לאחר שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין ערך ביקור רשמי בבייג'ינג זמן קצר לפני שפתח במערכה. לפי נתוני רשויות המכס, סין ייבאה בעיקר נפט ופחם מרוסיה, כאשר בנובמבר האחרון רוסיה עקפה את סעודיה והתברגה בצמרת ספקיות הנפט של סין.