אפל בראש, נטפליקס זינקה, ופייזר נפלה: אלה החברות האמריקאיות הטובות ביותר
אפל בראש, נטפליקס זינקה, ופייזר נפלה: אלה החברות האמריקאיות הטובות ביותר
"וול סטריט ג'ורנל" בחר את החברות המנוהלות בצורה הטובה ביותר בארה"ב לפי כמה קריטריונים, בהם חדשנות ואיתנות פיננסית; מי בעשירייה הראשונה?
אפל הדיחה את מיקרוסופט וזכתה בתואר החברה האמריקאית הטובה ביותר בדירוג השנתי שמפרסם "וול סטריט ג'ורנל".
הדירוג, Management Top 250, נועד לבחור את החברות המנוהלות בצורה הטובה ביותר. לשם כך, הוא משווה בין החברות באמצעות העקרונות שהגדיר גורו הניהול המנוח פיטר דרוקר. השנה השתתפו 842 חברות שדורגו בחמש קטגוריות – מידת סיפוק הלקוחות, חדשנות, אחריות חברתית, מעורבות ופיתוח העובדים ואיתנות פיננסית. המודל הסטטיסטי עליו מבוסס הדירוג נוצר על ידי חוקרים במכון דרוקר של אוניברסיטת קלרמונט.
הדירוג הוא עבור 12 החודשים שהסתיימו בסוף יוני, שבהם הריבית הרקיעה שחקים, האינפלציה רשמה ירידה (דבר שלא השפיע על דעת הציבור שלפיה המחירים עדיין גבוהים מדי), האי-ודאות הפוליטית לקראת הבחירות בארה"ב היתה גבוהה, וחברות רבות החזירו את עובדיהן לעבודה במשרד.
בדומה לדירוגים רבים אחרים של מקומות עבודה, גם הדירוג הזה נשלט על ידי חברות טכנולוגיה. מלבד אפל שבמקום הראשון, העשירייה הראשונה כוללת גם את אנבידיה במקום השני, את מיקרוסופט שירדה שני מקומות מהשנה שעברה למקום השלישי ואת אינטל במקום הרביעי, וכן את אלפבית במקום השמיני ואדובי תשיעית.
"הטכנולוגיה משגשגת", הסביר זאת מייקל קלי ממכון דרוקר. "חברות שיודעות להטמיע בצורה הטובה ביותר את הטכנולוגיה בארגון שלהן, לא רק לצרכי חדשנות, אלא גם מתוך הבנה שהעובדים שלהן הם לקוחות, ושמבינות שמה שהעובדים שלהם חווים גם הלקוחות יחוו, הן החברות שמשגשגות".
החברות בעשירייה הראשונה שאינן מתחום הטכנולוגיה כוללות את פיליפס מוריס אינטרנשיונל במקום העשירי (מקום בדירוג הקודם - 32); פרוקטר אנד גמבל במקום השביעי (ללא שינוי); ג'ונסון אנד ג'ונסון במקום השישי (13); ומאסטרקרד במקום החמישי (24).
אנבידיה דורגה ראשונה בקטגורית חוזק פיננסי, ואילו אינטל זכתה בבכורה בקטגוריית האחריות החברתית. אינטל, המצויה בקשיים, דורגה שנייה בקטגוריית סיפוק הלקוחות, אך במקום ה-223 בלבד בחוזק פיננסי.
אפל טיפסה השנה למקום הראשון הודות בעיקר לניקוד הגבוה בקטגוריות החוזק הפיננסי והחדשנות. בריאיון שהעניק מנכ"ל החברה טים קוק ל"וול סטריט ג'ורנל" מוקדם יותר השנה הוא הודה שאף שאפל אינה החברה הראשונה להשתמש ב-AI, היא עושה זאת בצורה לשדעתה היא הטובה ביותר עבור הלקוחות שלה. כך, החברה חשפה ביוני שורה של כלי AI חדשים, שהמשקיעים מקווים שיעודדו את המשתמשים לשדרג את המכשירים שלהם.
אחת החברות שרשמה את העלייה הגבוהה ביותר השנה בדירוג היא נטפליקס, שעלתה מהמקום ה-293 בשנה שעברה למקום 148, בין השאר הודות לעלייה של 17% בהכנסות ברבעון השני. גם מטא, החברה האם של פייסבוק, ווטסאפ ואינסטגרם, רשמה עלייה מכובדת מהמקום ה-124 ל-46, אך דורגה נמוך בקטגוריות אחריות חברתית וסיפוק לקוחות.
בין היורדות הגדולות נמנות חברות התרופות פייזר ואלי לילי. פייזר נפלה מהמקום ה-12 בדירוג הקודם למקום ה-45 השנה, על רקע הצניחה ברווחים מאז ימי הקורונה. אלי לילי ירדה למקום ה-35, מהמקום ה-11, בשל קשיים באספקת תרופות ההרזיה שלה בתחילת השנה.