המחסור בתמ"ל בארה"ב גובר: ה-FDA הקל בדרישות מהיבואנים
המחסור בתמ"ל בארה"ב גובר: ה-FDA הקל בדרישות מהיבואנים
לאחר מספר חודשים של מחסור בתחליפי חלב לתינוקות, קרא מינהל המזון והתרופות האמריקאי ליצרנים זרים להגיש בקשות להכנסת המוצרים לארה"ב. הממשל האמריקאי פנה אף הוא לשגרירויות, קמעונאים ויצרנים בבקשה להירתם למאמץ
הרשויות בארה"ב הקלו את הדרישות ליבוא תמ"ל למדינה, זאת בניסיון לפתור את המחסור בתחליפי החלב, שהחמיר בחודשים האחרונים. בהודעה שפרסם מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ביום שני הוא קרא ליצרנים זרים להגיש בקשות להכנסת המוצרים לארה"ב.
השינוי ברגולציות, שהוא זמני ובתוקף בשלב זה ל-180 ימים, הוא חלק מהמאמצים בהם נוקט הממשל האמריקאי להגדלת המלאי לנוכח החוסרים. בוול סטריט ג'ורנל דיווחו כי במסגרת המאמצים הללו פנו בבית הלבן לשגרירויות, קמעונאיים ויצרנים בבקשה שיעזרו למצוא חברות שיוכלו לשלוח תמ"ל לארה"ב.
במקביל, חברת אבוט, המייצרת מותגים כמו סימילאק, כבר הודיעה כי היא מייבאת מיליוני אריזות ממפעל באירלנד, וביכולתה לייבא ממפעלים נוספים במקרה הצורך. בדומה, ענקית המזון הצרפתית דנונה מסרה כי היא מנהלת דיונים עם הרשויות בארה"ב "כדי לראות כיצד נכל לתמוך הם בפתירת המחסור".
המחסור בתמ"ל בארה"ב נמשך כבר חודשים, והחל בשל השיבושים בשרשראות האספקה שנגרמו בעקבות המגפה. אך המצב הוחמר בפברואר כשאבוט – אחת מיצרניות התמ"ל המובילות בארה"ב, ביצעה ריקול לחלק מהמוצרים ונאלצה לסגור מפעל במישיגן, המייצר סימילאק ומותגים נוספים. ב-FDA טענו כי הסיבה לריקול היא הגילוי במפעל של חיידק מסוג cronobacter sakazakii, שעלול להיות קטלני לתינוקות. עם זאת, באבוט הכחישו שהתמ"ל הוא שגרם לאשפוזם של ארבעה תינוקות. אולם, מאז הריקול גברו הדיווחים על מדפים ריקים בסופרמרקטים ברחבי ארה"ב וסיפורים על הורים שנאלצים לנסוע במשך שעות לסניפים מרוחקים בתקווה למצוא את המוצר החסר.
צעד נוסף שאמור להקל על המצב הוא הפתיחה מחדש של המפעל במישיגן, זאת לאחר שהחברה הגיעה להסכם עם ה-FDA. לפי תנאי ההסכם, אבוט נדרשת להעסיק מומחה חיצוני שיוודא שהם עומדים בתקנות ה-FDA. באבוט הודיעו כי יוכלו לשוב ולייצר תמ"ל במפעל במישיגן בתוך שבועיים ויעברו עוד בין 6-8 שבועות להגעת המוצרים לחנויות.
עם זאת, מוקדם יותר השבוע הזהירו בפריגו המייצרת תמ"ל לקמעונאיות כמו וולמארט ואמזון, כי המחסור עלול להימשך עד סוף השנה. מנכ"ל החברה מורי קסלר אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הם עושים כל שיבכולתם לסייע למצב. "הגברנו קצב ואנחנו הורגים את עצמנו כדי לעשות הכל", אמר.