סגור

מתקפות סייבר על מתקנים לאחסון נפט באירופה

שלוש חברות המשנעות ומאחסנות נפט נפגעו ממתקפות סייבר, שגרמו ל"עיכובים תפעוליים"; ברקע: המתיחות בין אוקראינה לרוסיה, והחשש מעליות נוספות במחירי האנרגיה העולמיים

כמה חברות אירופאיות לשינוע ואחסון נפט מתמודדות בימים האחרונים עם מתקפות סייבר - כך מדווחת רשת BBC. המתקפות פגעו במערכות טכנולוגיית מידע (IT) של אוילטנקינג (Oiltanking) הגרמנית, SEA-Invest הבלגית, ואבוס (Evos) ההולנדית. בסך הכל הושפעו מהתקיפה כמה עשרות מתקנים בעולם, ומומחים חוששים שמדובר במתקפה מתואמת.

ה-BBC דיווחה כי מערכות המידע של שלוש החברות קרסו או פעולתן נפגעה. הרשויות הבלגיות מסרו שהן חוקרות את מתקפת הסייבר שפגעה במסופים של SEA-Invest, כולל המסוף הגדול של החברה באנטוורפן – ה-SEA Tank. דוברת של החברה מסרה שהיא נפגעה ביום ראשון, ושכל מסופי החברה באירופה ואפריקה הושפעו מכך. לדבריה, SEA-Invest מודעת לכך שחברות נוספות נפגעו, אך החקירה טרם מצאה האם יש קשר בין המתקפות.
דובר של אבוס ההולנדית אמר ל-BBC כי במסופים בטרנויזן, גנט ומלטה "נגרמו עיכובים תפעוליים מסוימים".
ביום שני הודיעה גם אוילטנקינג הגרמנית, שמאחסנת ומשנעת נפט, כי נפגעה ממתקפת האקרים. החברה נאלצה לפעול ב"תפוקה מוגבלת", והיא חוקרת את האירוע, לדבריה. כמה דיווחים טענו שבמקרה של אוילטנקינג מדובר במתקפת כופר.

1 צפייה בגלריה
מתקן לאחסון נפט של חברת אוילטנקינג Oiltanking  ב גרמניה
מתקן לאחסון נפט של חברת אוילטנקינג Oiltanking  ב גרמניה
מתקן לאחסון נפט של אוילטנקינג בגרמניה
(גטי)
עובד של חברת שינוע גדולה מהולנד אמר ששרשרות האספקה בנמלים נפגעו. לדבריו, הבעיות החלו ביום שלישי, כאשר נרשמה האטה במשלוחי הנפט: "התנועה איטית בהרבה מהרגיל".
במאי 2021, מתקפת כופר נגד ספקית הנפט האמריקאית Colonial Pipeline הביאה לצמצום האספקה ברחבי ארה"ב, עד כדי הכרזת מצב חירום על ידי כמה מדינות.
התקפות הסייבר התרחשו ברקע המתיחות בין אוקראינה לרוסיה, והחשש מעליות נוספות במחירי האנרגיה העולמיים. ואולם מומחי סייבר הזהירו מקפיצה למסקנות כי המתקפות הן תוצאה של מאמץ מתואם להפריע למגזר האנרגיה האירופי. "סוגי נוזקה מסוימים משתמשים ברשימות מיילים ואנשי קשר, ולכן חברות מאותו מגזר עשויות לעתים להיפגע בזו אחר זו", אמר ברט קאלוו, אנליסט סיכונים בחברת Emsisoft.