אדם נוימן, המנכ"ל המודח של WeWork, הציע חבל הצלה לחברה
אדם נוימן, המנכ"ל המודח של WeWork, הציע חבל הצלה לחברה
על פי דיווח ב"ניו יורק טיימס", נוימן הגיש באוקטובר הצעה להשקיע ב-WeWork, העומדת כעת בפני אפשרות של פשיטת רגל. המנכ"ל לשעבר, סנדיפ מטראני, שקל עסקאות גם עם IWG ו-JLL
WeWork, החברה שהפכה את חללי העבודה המשותפים לפופולריים ב-2010, הצליחה לשרוד למרות הלחצים הגוברים במהלך השנה האחרונה. מחירי המניות והאג"ח של החברה צנחו, מה שהעיד על כך שהמשקיעים כמעט ויתרו על החברה, והמנהל שגויס ב-2020 כדי לייעל את החברה התפטר בפתאומיות בחודש שעבר. האופציות של החברה הצטמצמו, וכוללות כעת פשיטת רגל, כך לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס".
למרות זאת, החברה הייתה מספיק אטרקטיבית כדי לקבל חבלי הצלה אפשריים לפני עזיבתו של המנכ"ל לשעבר סנדיפ מטראני. אחת ההזדמנויות הגיעה מאדם נוימן, שפוטר מתפקיד המנכ"ל של WeWork ב-2019. באוקטובר פנה נוימן למטראני בהצעה "לדון בהשקעה גדולה ויוזמות אסטרטגיות אחרות" לייצוב של החברה, לפי הדיווח המצטט ארבעה מקורות אנונימיים המכירים את ההצעה.
הפגישה, שהייתה אמורה לדון בהשקעה של עד מיליארד דולר ורכישה חוזרת של החוב, לא התרחשה בסופו של דבר, כך לפי הדיווח ב"טיימס". במקום זאת החל מטראני בהליך הסדר חוב שנסגר במרץ.
לאחרונה הציעה חברת IWG, המספקת גם היא חללי עבודה לעובדים מרוחקים והיברידיים, להפעיל את החללים של WeWork. גם חברת הנדל"ן הגלובלית JLL הייתה מעוניינת בהסכם תפעול עם WeWork. מי שסגרה את הדלת בפני IWG ו-JLL הייתה סופטבנק, בעלת המניות הגדולה ביותר של WeWork.
כל מי שיש לו תוכניות חילוץ ל-WeWork ראה ללא ספק שהתחזיות למשרדים ולבנייני משרדים התקדרו עוד יותר. לפי הנתונים של Trepp, הפיגורים בגין חובות משרדיים זינקו והגיעו לנקודת מפנה בחודש מאי, ויש סימנים לכך שאפילו הנכסים הטובים ביותר במרכז ארצות הברית סובלים.