אחרי ישראל: בריטניה תתחיל לחסן במנה שלישית בספטמבר
אחרי ישראל: בריטניה תתחיל לחסן במנה שלישית בספטמבר
המבצע הבריטי יחל ב-6 בספטמבר וצפוי להסתיים באמצע דצמבר, כדי לאפשר את חגיגות חג המולד. היעד: לחסן מדי שבוע 2.5 מיליון בני 50 ומעלה או מדוכאי חיסון. גם יפן מתכוונת לתת מנת דחף - ורכשה 50 מיליון חיסוני מודרנה
בריטניה תתחיל לחסן את אזרחיה במנת חיסון שלישית נגד קורונה בתחילת חודש ספטמבר. כך פרסם הלילה (בין ראשון לשני) "הטלגרף" הבריטי.
החיסון יוצע ל-32 מיליון אזרחים בני 50 ומעלה ומדוכאי חיסון ב-2,000 בתי מרקחת ברחבי המדינה. על פי התוכנית, מדי שבוע יחוסנו בממוצע 2.5 מיליון תושבים החל ב-6 בספטמבר ועד לתחילת חודש דצמבר.
נכון להיום, בריטניה תהיה לשנייה שתאפשר לאזרחיה את מנת הדחף, אחרי שישראל החלה במבצע ביום שישי האחרון על רקע התפשטות זן הדלתא של הקורונה והתקווה כי חיסון שלישי יאט את קצב התפשטות המגפה. אם התוכנית של בריטניה תעבוד כמתוכנן, היא תאפשר מרווח זמן של שבועיים בין מתן החיסונים האחרונים ובין חג המולד בסוף דצמבר - ובכך תבטיח את יעילות החיסונים בחג, שבו יש התקהלויות רבות ומפגשים חברתיים ומשפחתיים.
במסגרת התוכנית שוקלת הממשלה שהחיסון השלישי שיוענק לכל אזרח יהיה שונה מהשניים הראשונים שקיבל, בהסתמך על מחקרים שמצאו כי שילוב המנות השונות עשוי לעורר תגובה חיסונית משופרת. זאת, בין היתר מכיוון שמלבד מטרתו הנוכחית – מלחמה נגד הדלתא, בבריטניה תולים תקוות בכך שהחיסון השלישי יסייע להגן גם מפני מוטציות נוספות של הקורונה שעשויות להתפתח עד לחורף.
לצד כל אלה, נבחנת אפשרות לתת במקביל לחיסון לקורונה גם את החיסון לשפעת. "זו התוכנית, היכן שזה יתאפשר", אמר לטלגרף מקור בממשל הבריטי. "זה תלוי בהחלטת ה-JCVI (המועצה המייעצת לממשלה הבריטית בנוגע למתן החיסונים) ובניסויים של מנות הדחף". עוד לדברי הגורם, השרים מעוניינים לשבור את שיא המתחסנים ליום. כעת הוא עומד על 873,784 ביממה – נתון שנקבע ב-20 במרץ.
בתוך כך, הלילה פורסם גם כי יפן חתמה על הסכם לרכישת 50 מיליון חיסוני מודרנה שיסופקו ב-2022 ויהיו מיועדים למנות דחף. על פי ה-Financial Times החוזה נחתם בחודש שעבר, והוסכם בו כי החיסונים ייוצרו ביפן באמצעות חברת טקדה. ביום ראשון אמר השר האחראי על ההתחסנות במדינה כי ההמלצה על החיסון השלישי צפויה להגיע בשנה הבאה.
דרישה ציבורית לחיסונים בבתי מרקחת
על פי הנתונים שפרסמה אתמול ממשלת בריטניה, עד כה ניתנו במדינה 85 מיליון מנות חיסון – כאשר 88% מהמבוגרים קיבלו את מנת החיסון הראשונה, ו-72% את השנייה. כלל המבוגרים יוכלו להספיק להתחסן במנה שנייה עד אמצע ספטמבר.
במבצע החיסונים הצפוי ישתתפו פי 3 בתי מרקחת ביחס למצב הנוכחי, שבמסגרתו פעלו 650 בתי מרקחת בלבד. כבר בסוף חודש יוני ציין שר הבריאות לשעבר מאט הנקוק כי צפוי שינוי משמעותי בתוכנית החיסונים. "למען האמת אנחנו זקוקים שהרופאים יחזרו לתרגול ניתוחים ורפואה בדרך הרגילה", אמר.
על פי התוכנית הנוכחית, בתי מרקחת יוכלו להציע עצמם כמרכזי חיסון גם בקיבולת של כמאה חיסונים בשבוע - בניגוד למצב הנוכחי, שבו הם מוכרחים להתחייב למתן אלף חיסונים בפרק זמן דומה.
המהלך מגיע על רקע דרישה ציבורית להרחבת תוכנית החיסונים בבתי המרקחת. על פי סקר שנערך בחודש שעבר עבור איגוד בתי המרחקת הלאומי, 90% מהאוכלוסייה במדינה תשקול לקבל את החיסון בבית מרקחת. בנוסף, 67% אמרו כי הצעד יקל עליהם לעומת 30% שמעדיפים ללכת למרכזי החיסון גדולים. לדברי ראש האיגוד, אנדרו ליין, המהלך יאפשר את פינוי הרופאים הכלליים לסיוע מערכת הבריאות. "אחרי שמרכזי החיסונים ההמוניים יושבתו, בתי המרקחת ימשיכו לפעול לאורך הסיוט הזה", אמר.