חברת האנרגיה הגרעינית וסטינגהאוס נמכרת תמורת 7.9 מיליארד דולר
חברת האנרגיה הגרעינית וסטינגהאוס נמכרת תמורת 7.9 מיליארד דולר
הקונות הן ברוקפילד ריניואבל פרטנרס, שתרכוש 51% מווסטינגהאוס תמורת 2.3 מיליארד דולר, וקאמקו, שתרכוש 49% עבור 2.2 מיליארד דולר, זאת בנוסף לחוב קיים של 3.4 מיליארד דולר שיישמר במאזנים של ווסטינגהאוס. סקטור האנרגיה הגרעינית חווה לאחרונה תחייה מחודשת בעקבות החשש ממשבר האקלים ומשבר האנרגיה שנוצר בעקבות המלחמה באוקראינה
חברת האנרגיה הגרעינית האמריקאית וסטינגהאוס אלקטריק (Westinghouse Electric) נרכשה על ידי קונסורציום במימון קרן השקעות פרטית בעסקה בשווי של 7.9 מיליארד דולר, ארבע שנים בלבד לאחר שנחלצה מפשיטת רגל ולאחר שהמלחמה באוקראינה הפכה את התעשייה שוב לאחת המועדפות על ידי המשקיעים.
ב"פייננשל טיימס" דיווחו כי הקונות הן ברוקפילד ריניואבל פרטנרס (Brookfield Renewable Partners), אחת המשקיעות הגדולות בעולם באנרגיה נקייה, וקאמקו (Cameco), ספקית של דלק גרעיני. המהלך מצביע על כך שלהערכתן החשש ממשבר האקלים והדאגה לביטחון אנרגטי יחיו את סקטור האנרגיה הגרעינית.
החברות רוכשות את וסטינגהאוס, שמייצרת טכנולוגיה המשמשת כמחצית מ-440 הכורים הגרעיניים בעולם, מחטיבת ניהול הנכסים של ברוקפילד, המנהלת את השקעות הפרייבט אקוויטי של הקבוצה.
ברוקפילד תרכוש 51% מווסטינגהאוס תמורת 2.3 מיליארד דולר, וקאמקו תרכוש 49% עבור 2.2 מיליארד דולר. ביחד עם החוב הקיים של 3.4 מיליארד דולר, שיישמר במאזנים של וסטינגהאוס, מדובר על עסקה בשווי 7.9 מיליארד דולר.
לאחר השלמת העסקה חלק מהחברה יהיה בבעלות קרן המעבר של ברוקפילד (Brookfield Transition Fund), שבראשה עומד מארק קרני, לשעבר נגיד הבנק המרכזי של אנגליה.
"אנחנו עדים לתנאי יסוד בשוק מהטובים ביותר אי פעם בסקטור האנרגיה הגרעינית", מסר טים גיצל, מנכ"ל קאמקו, מססקצ'ואן בקנדה. "אנרגיה גרעינית הולכת ונהיית חשובה בעולם ששם דגש על חשמל, הפחתת השימוש בפחמן וביטחון אנרגטי". לצורך מימון העסקה הודיעה קאמקו על מכירת מניות בשווי 650 מיליון דולר.
קובעי המדיניות במערב נמנעו עד לאחרונה מאישור פרויקטים גדולים של כורים גרעיניים בשל בעיות בטיחות והעלויות הגבוהות, אך הצורך הדחוף להתייחס למשבר האקלים החזיר את האנרגיה הגרעינית למרכז הבמה, שכן היא יכולה לספק חשמל נטול פחמן 24 שעות ביממה ללא קשר לתנאי מזג האוויר. הפלישה הרוסית לאוקראינה הפנתה אף יותר תשומת לב לסקטור, שכן מדינות מחפשות תחליפים מהימנים לגז ולנפט הרוסיים.
המכירה תכניס רווח מרשים לעסקי הפרייבט אקוויטי של ברוקפילד. החברה השקיעה מיליארד דולר ברכישת וסטינגהאוס לאחר שטושיבה, הבעלים הקודמים, הכניסה אותה להליך פשיטת רגל ב-2017 בעקבות הוצאות גבוהות מהתכנון בפרויקטים בג'ורג'יה ובדרום קרולינה. חטיבת הפרייבט אקוויטי תקבל כ-5.5 מיליארד דולר בעקבות המכירה וחלוקת דיבידנדים.
בטווח הקרוב וסטינגהאוס צפויה להרוויח מהמאמצים להחלפת ספקים ליותר מ-30 כורים המשתמשים בטכנולוגיה רוסית. החברה ביקשה כבר לקבל אישור מזורז לאספקת דלק חלופי לכורים במדינות כמו צ'כיה, הונגריה, סלובקיה, בולגריה ופינלנד.