סגור
הסיטי של לונדון חדש
הסיטי של לונדון (צילום: Diego Delso)

בריטניה מציגה רפורמה בענף הפיננסים: "החקיקה הנוכחית חונקת את הצמיחה"

הממשלה הבריטית מבקשת לבטל או לשנות מאות חוקים ותקנות של האיחוד האירופי הנוגעים לתחום הפיננסים; בין השאר היא תקל את הדרישה מהבנקים להפריד את הפעילות הקמעונאית שלהם מזרועות ההשקעה

ממשלת בריטניה הודיעה היום על רפורמה נרחבת ברגולציה הפיננסית, שלדבריה תשנה מהיסוד את החקיקה של האיחוד האירופי, אשר "חונקת את הצמיחה".
החבילה כוללת 30 צעדים, ובהם הקלה של החוק שדורש מהבנקים להפריד את הפעילות הקמעונאית שלהם מזרועות ההשקעה. התקנה הזאת – שהוצגה לראשונה בעקבות המשבר הפיננסי העולמי של 2008 - לא תהיה תקפה לבנקים שממוקדים בקמעונאות.
הממשלה אישרה גם שתסקור את החוקים הנוגעים לאחריות של בכירים בבנקים – אשר הותקנו גם הם בעקבות המשבר של 2008 - שלפיהם הם עשויים לעמוד בפני עונשים על התנהלות, תרבות עבודה וקבלת החלטות ירודות.
החבילה, המכונה רפורמות אדינבורו, כוללת גם שינויים בחוקים הנוגעים למכירת שורטים, הנפקות בבורסות ומאזנים של חברות ביטוח.
שר האוצר הבריטי ג'רמי האנט אמר שהוא רוצה להבטיח את מעמדה של בריטניה כ"אחת ממרכזי השירותים הפיננסיים הפתוחים, הדינמיים והתחרותיים בעולם". לדבריו, "רפורמות אדינבורו מנצלות את החופש שנתן הברקזיט לספק חקיקה רגולטורית תוצרת בית, שעובדת לטובת העם הבריטי והעסקים במדינה. בכוונתנו להמשיך ולהציג רפורמות בחוקים מכבידים של האיחוד האירופי, אשר חונקים את הצמיחה בתעשיות נוספות כמו ההייטק ומדעי החיים". הממשלה הודיעה כי מאות חוקים ותקנות של האיחוד הנוגעים לשירותים פיננסיים יוחלפו או יבוטלו.
רבים טוענים שעזיבת בריטניה את האיחוד פגעה בתחרותיות הפיננסית של המדינה. סוכנות רויטרס דיווחה לפני שנה כי לונדון הפסידה מיליארדי יורו בנגזרות מסחר ומניות לטובת בורסות אירופיות בעקבות עזיבתה את הגוש. חוקרים בבית הספר לכלכלה של לונדון אמרו מוקדם יותר השנה שהשירותים הפיננסיים יהיו בין המגזרים שייפגעו הכי קשה מהברקזיט.
הניסיון להניע את הצמיחה עומד בראש סדר העדיפויות של בריטניה, הנמצאת על סף מיתון. ההחלטה להסיר את המגבלה על הבונוסים הניתנים לבנקאים היא אחת השאריות היחידות שנותרו מהמיני-תקציב שהציג קודמו של האנט בתפקיד - קוואזי קווארטנג.