דיווח: מכירות בייטדאנס טיפסו השנה מעל ל-110 מיליארד דולר, עוקפת את היריבה טנסנט
דיווח: מכירות בייטדאנס טיפסו השנה מעל ל-110 מיליארד דולר, עוקפת את היריבה טנסנט
בעלת השליטה של טיקטוק רושמת ב-2023 צמיחה של 30%, כך לפי בלומברג בהתבסס על גורמים המעורים בנושא; מכירות טנסנט לפי ההערכות עומדים השנה על 86 מיליארד דולר; האחרונה נסחרת בבורסות, אך בייטדאנס היא חברה פרטית ואינה חייבת בדיווח ולכן הרווח שלה לא ידוע
המכירות של ענקית האינטרנט הסינית בייטדאנס טיפסו השנה מעל ל-110 מיליארד דולר, והיא עוקפת את היריבה ענקית הטכנולוגיה הסינית טנסנט, כך לפי דיווח בבלומברג.
בייטדאנס, הבעלים של טיקטוק, היא חברת הסטארט אפ בעלת השווי הגבוה בעולם. לפי הדיווח המבוסס על אנשים שביקשו להישאר בעילום שם, היא רשמה השנה צמיחה של 30%, בדומה לשיעור הצמיחה ב-2022 אז עמדו המכירות שלה על 80 מיליארד דולר. הצמיחה הזו הושגה על אף האטה בסין ורגולציה מוגברת בשווקי מפתח כמו ארה"ב והודו.
בייטדאנס מינפה את ההצלחה של אפליקציית הסרטונים הקצרים כדי להתרחב למסחר מקוון ולתחומים נוספים. עם שיעור צמיחה של 30% היא תעקוף יריבות מבוססות יותר כמו מטא וטנסנט, שלפי ההערכות ההכנסות שלה יעמדו השנה על 86 מיליארד דולר.
עם זאת, מידת הרווחיות של בייטדאנס לא ידועה, זאת מכיוון שהיא חברה פרטית שאינה מחוייבת בדיווחים והפיקוח עליה מופחת. אולם, לפי הנתונים הפנימיים שנחשפו, נראה שהיא הפכה השנה להיות החברה הגדולה ביותר בסין במונחים של הכנסות. באפריל דיווחו בפייננשל טיימס כי הרווח לפני ריבית, מס, פחת ופיחות זינקו בשנה שעברה ב-79% לסביבות 25 מיליארד דולר.
דובר של בייטדאנס סרב להגיב על הדיווח.
בייטדאנס הפכו את Douyin – הגרסה הסינית של טיקטוק – לפלטפורמה נרחבת שכוללת גם אפשרויות להזמין אוכל, כרטיסי טיסה ומלונות, ובכך התרחבה לטריטוריות שעד כה שלטו בהן עליבאבא וענקית המשלוחים Meituan. בטיקטוק מאמצים את האסטרטגיה הזו ופתחו אתרי מסחר מקוון במדינות כמו ארה"ב ואינדונזיה, שם רכשו לאחרונה את פלטפורמת המסחר המקוון Tokopedia ב-1.5 מיליארד דולר.
עם זאת, בארה"ב עדיין מנסים בטיקטוק להתגבר על החששות שהועלו בפגיעה בביטחון הלאומי וקריאות הפוליטיקאים להחרמת האפליקציה. קריאות שעלו מחדש בעקבות המלחמה בעזה.