סגור
מימין נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן בפגישה אינטרנטית
ביידן ושי ג'ינפינג בשיחת ועידה בנובמבר 2021 (צילום: גטי אימג'ס)

דיווחים: ארה"ב קראה לסין לפעול למניעת הסלמה; ביידן צפוי להיפגש עם שי ג'ינפינג

אתמול נפגש שר החוץ הסיני וונג אי עם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ויועץ הבית הלבן לביטחון לאומי ג'ייק סליבן; לפי דיווח ב"פייננשל טיימס", הממשל קרא לסין לפעול מול איראן כדי למנוע הסלמה; לפי דיווח ב-CNBC, נשיאי ארה"ב וסין ייפגשו בשולי כנס שיתקיים בסן פרנסיסקו בנובמבר

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ייפגש בחודש הבא עם נשיא סין שי ג'ינפינג בשולי כנס שיתוף הפעולה של אזור אסיה והפסיפיק, שיתקיים בסן פרנסיסקו, כך לפי דיווח באתר CNBC המתבסס על שני בכירים בממשל האמריקאי.
המנהיגים של שתי הכלכלות הגדולות הגדולות בעולם לא שוחחו מאז נובמבר, אז נפגשו בפסגת מנהיגי מדינות ה-G20 באינדונזיה. ואולם בכמעט שנה שעברה מאז גברה המתיחות בין המדינות בעקבות הפלת בלון ריגול סיני בשטח ארה"ב ועמדתה של סין כלפי המלחמה באוקראינה.
לפי אחד הבכירים, יש "הסכמה עקרונית" לפגישה בין ביידן לשי בסן פרנסיסקו. עם זאת, הפרטים המדויקים כמו היום הספציפי, המקום וענייני לוגיסטיקה אחרים, עוד לא פורסמו.
ביום שישי נפגש שר החוץ הסיני וונג אי עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן ויועץ הבית הלבן לביטחון לאומי ג'ייק סליבן, ודנו בין השאר בפרטים של פגישת המנהיגים. ביידן גם נפגש עם שר החוץ הסיני לפגישה שלפי הדיווחים ארכה כשעה.
לפי דיווח בפייננשל טיימס, הממשל האמריקאי קורא לסין להפעיל את הקשרים שלה עם איראן ומדינות נוספות במזה"ת כדי למנוע הסלמה והרחבת המלחמה בעזה. הנושא עלה במהלך ביקורו של שר החוץ הסיני בוושינגטון ובפגישותיו עם ביידן ובלינקן ביום שישי.
"לחצנו על סין לנקוט בגישה קונסטרוקטיבית יותר, שתכלול כמובן את הקשרים שלהם עם האיראנים כדי לקרוא להרגעה", אמר בכיר בממשל ביידן לאחר הפגישות עם וונג. "לסין יש כמובן קשרים באזור...ואנחנו חושבים שהם צריכים להשתמש בהם כדי לקרוא לרגיעה בכל הצדדים. לדעתי חלק מהתגובות הפומביות שלהם התמקדו עד כה רק בצד אחד".
בתוך כך, לפי סקר שערכה חברת גאלופ, שיעור התמיכה בביידן ירד ל-37% מ-41% בחודש שעבר. הסיבה העיקרית לירידה הזו היא צניחה בקרב מצביעי המפלגה הדמוקרטית, שם שיעור התמיכה נפל החודש ב-11 נקודות האחוז ל-75%, הרמה הנמוכה ביותר מאז החלה כהונתו. בקרב הרפובליקנים, שיעור התמיכה בנשיא נותר ללא שינוי על 5%. בקרב הדמוקרטים יש שמעוניינים שביידן יפעל יותר לתמוך בפלסטינים, זאת לנוכח התמיכה החזקה שהביע בישראל מאז מתקפת החמאס.