יצאה לדרך עצמאית: מלינדה גייטס תורמת מיליארד דולר לארגוני נשים
יצאה לדרך עצמאית: מלינדה גייטס תורמת מיליארד דולר לארגוני נשים
שבועיים לאחר שהודיעה על עזיבת עמותת הצדקה שהקימה עם בעלה לשעבר, חשפה גייטס את התרומה הגדולה הראשונה שתחלק, ותכלול 200 מיליון דולר לארגונים בארה"ב בעד הפלות. "קשה להפנים זאת, אבל נכדתי בת השנה עלולה לגדול עם פחות זכויות מכפי שהיו לי", הסבירה
מלינדה פרנץ' גייטס, גרושתו של מייסד מיקרוסופט ביל גייטס, הודיעה כי בכוונתה לתרום מיליארד דולר בשנתיים הקרובות לארגוני זכויות נשים ברחבי העולם, מתוכם כ-200 מיליון דולר לארגונים בארה"ב הנלחמים למען זכויות הפיריון של נשים.
גייטס חשפה את התרומה המתוכננת בטור שפורסם בניו יורק טיימס, ובו הסבירה שהיא חשה מחוייבת לתמוך במטרות הללו בעיקר בעקבות פסיקת בית המשפט הגבוה בארה"ב מ-2022 שביטל את הזכות החוקתית להפלה. "כשאנחנו מאפשרים למטרה הזו לפעול בלי מימון מספק, כולנו נשלם את המחיר", כתבה במאמר. "קשה להפנים זאת, אבל נכדתי בת השנה עלולה לגדול עם פחות זכויות מכפי שהיו לי". במאמר היא התייחסה גם לכך שארה"ב נותרה הכלכלה המתקדמת היחידה שלא מציעה חופשת לידה. "עשורים של מחקר על כלכלות, רווחה ומינהל, הבהירו כי השקעה בהטבות לנשים ולנערות מטיבה עם כולם", הוסיפה.
חשיפת התרומות מגיעה שבועיים לאחר שפרנץ' גייטס הודיעה על כוונתה לפרוש מעמותת ביל ומלינדה גייטס, שהקימה עם בעלה לשעבר. התרומה הנוכחית תופץ באמצעות החברה שהקימה, Pivotal Ventures לאורך השנתיים הקרובות עד 2026. במסגרת עזיבתה את העמותה קיבלה פרנץ' גייטס 12 מיליארד דולר להמשך עבודתה הפילנתרופית.
פרנץ' גייטס מתכוונת להעניק 20 מיליון דולר ל"קבוצה מגוונת של 12 אנשים שאני מעריצה", שיחלקו את הכסף לארגונים לפי ראות עיניהם עד סוף 2026. הקבוצה הזו כוללת את ראשת ממשלת ניו זילנד לשעבר ג'סינדה ארדרן, והאתלטית האולימפית אליסון פליקס.
כמו כן, החברה של פרנץ' גייטס תקצה 250 מיליון דולר לארגונים עולמיים המתמקדים בבריאות הנפשית והפיסית של נשים. בין הארגונים שמתוכננים לקבל את התרומות נמנים המרכז לזכויות פיריון, שתומך בזכות האישה על גופה ומייצג 50 נשים בתביעות נגד הגבלות על הפלות, וכן ארגון MomsRising שתומך בביטחון כלכלי לנשים, והמרכז הארצי למשפטים לנשים שמקדם שיוויון מגדרי.
"אנחנו יודעים שכלכלות שבהן נשים הן שותפות מלאות יש יותר מקום לצמיחה, שהשתתפות הנשים בפוליטיקה מקושרת לירידה בשחיתות, שהסיכוי להגיע להסכמי שלום גדל כשנשים מעורבות בכתיבתם", סיכמה.