סגור

אחרי 8 שנים רצופות: נמל התעופה של סינגפור כבר אינו הטוב בעולם

נמל התעופה צ'אנגי הודח מהמקום הראשון בדירוג השנתי של סקייטראקס והסתפק במקום השלישי בלבד. מי עלה לפסגה ומי השתחל למקום השני?

מהפך בדירוג שדות התעופה. לאחר שמונה שנים ברציפות נמל התעופה של סינגפור הודח מהמקום הראשון בדירוג השנתי של סקייטראקס (Skytrax) והסתפק במקום השלישי בלבד. את המקום הראשון קטף הפעם שדה התעופה הבינלאומי חאמד בדוחא, קטאר, כשבמקום השני מדורג שדה התעופה האנדה בטוקיו.
שדה התעופה חאמד, שנפתח ב-2014, עולה מאז באופן עקבי בדירוגים, ובשנה שעברה קטף את המקום השלישי. לפי סקייטראקס, בדוחא הצליחו לנצל את משבר הקורונה לשיפור התנאים, הודות להשקעה משמעותית מהממשלה הן בשדה התעופה והן בחברת התעופה הלאומית, קטאר איירליינס. "נמל התעופה חאמד כלל לא הושפע מהשיבושים בטיסות הבינלאומיות והמשיך בתוכניות ההתרחבות שלו תוך דגש על תקנות בריאות ובטיחות", נמסר מסקייטראקס. בחאמד גם מתכוננים לזרם של מבקרים לקראת המונדיאל שמתוכנן להתקיים בשנה הבאה בקטאר, כולל יישום מספר שינויים לכבוד האירוע, ובהם העלאת התפוסה השנתית ל-53 מיליון נוסעים ובניית גן טרופי המתפרס על פני מעל 10 אלף מ"ר עם מפל בגובה 270 מטר.
3 צפייה בגלריה
נמל תעופה חמאד דוחה דוחא קטאר
נמל תעופה חמאד דוחה דוחא קטאר
נמל התעופה חאמד
(צילום: שאטרסטוק)
ההצלחה של שדה התעופה בקטאר נובעת בין השאר מהשירות שמוענק לנוסעים שעוצרים במקום לחניית ביניים. הם יכולים ליהנות מסיורים בחינם בעיר וכן ממקום לינה ואוכל בחינם בהתאם לאורך העצירה.
בכל זאת, לא צריך לדאוג לנמל התעופה צ'אנגי בסינגפור. הוא אמנם נאלץ להיפרד מהמקום הראשון לאחר שמונה שנים רצופות, אך עדיין זכה בתואר הטוב ביותר בקטגוריית בין 15-10 מיליון נוסעים בשנה וכן בקטגוריית העובדים הטובים ביותר. המתחם החדש בצ'אנגי, שנפתח לפני שנתיים, עוצב על ידי האדריכל הישראלי משה ספדיה. המתחם הוא בגודל 135,700 מ"ר, והאטרקציה המרכזית בו היא מפל מקורה בשם HSBC Rain Vortex, שמתנוסס לגובה 40 מטר ומוגדר כמפל המקורה הגבוה בעולם.

3 צפייה בגלריה
שדה תעופה צ'אני צ'אנגי איסור כניסה לשערי היציאה
שדה תעופה צ'אני צ'אנגי איסור כניסה לשערי היציאה
שדה תעופה צ'אנגי
(צילום: Singapore police/ straitstimes)

נמל תעופה נוסף שנהנה מזינוק בדירוג השנה הוא השדה של איסטנבול, שעלה מהמקום ה-102 בשנה שעברה למקום ה-17 השנה, ובכך הרוויח את התואר "הנמל המשתפר ביותר בעולם".
הדירוג נקבע בהתבסס על סקר שנערך בקרב נוסעים בין אוגוסט 2020 ליולי 2021.

3 צפייה בגלריה
נמל תעופה האנדה טוקיו יפן
נמל תעופה האנדה טוקיו יפן
נמל התעופה האנדה בטוקיו יפן
(צילום: Skytrax)

10 שדות התעופה הטובים בעולם:

10. שדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג
9. שדה התעופה הבינלאומי קנסאי, יפן
8. הית'רו, לונדון
7. ציריך, שווייץ
6.שדה התעופה של מינכן, גרמניה
5. שדה התעופה נריטה בטוקיו, יפן
4. שדה התעופה הבינלאומי של אינצ'ון, דרום קוריאה
3. שדה התעופה צ'אנגי, סינגפור
2. שדה התעופה האנדה, טוקיו
1. שדה התעופה הבינלאומי חאמד, דוחא קטאר