רעידת האדמה הקטלנית בהאיטי: מספר ההרוגים עלה ליותר מ-300
רעידת האדמה הקטלנית בהאיטי: מספר ההרוגים עלה ליותר מ-300
עוד טרגדיה בארץ האסונות: לפחות 304 נהרגו ברעידת אדמה בעוצמה 7.2 בדרום-מערב האיטי. הרשויות מדווחות על נזק אדיר, בתים שקרסו ומאות פצועים ונעדרים. ראש ממשלת האיטי הכריז על מצב חירום של חודש
מספר ההרוגים ברעידת האדמה שהורגשה אתמול בדרום-מערב האיטי, עלה ל-304 בני אדם לפחות. בהודעת שירות ההגנה האזרחית נמסר כי בנוסף יש מאות פצועים ונעדרים.
המכון הגיאולוגי האמריקני דיווח על רעש בעוצמה 7.2, ומסר שהמוקד היה 8 ק"מ מעיירת החוף פטיט-טרו-דה-ניפ, ובעומק של 10 ק"מ. גם בקובה ובג'מייקה הרגישו את הרעש.
העיירה הסמוכה למוקד הרעש נמצאת 150 ק"מ ממערב לבירת האיטי, פורט-או-פרינס. תושבי הבירה הרגישו את הרעידה ורבים יצאו בבהלה לרחובות, מחשש שהבתים שלהם יתמוטטו.
לפי הפרסומים בהאיטי בתים קרסו כתוצאה מרעידת האדמה, ו"ניו יורק טיימס" דיווח על נזק כבד בשתי ערים לפחות. תושבים העלו לרשתות החברתיות סרטונים של הריסות בניינים שקרסו.
ראש ממשלת האיטי, אריאל הנרי, אמר אתמול כי הרעש גרם ל"נזק אדיר" במחוזות בדרום-מערב המדינה. הוא הכריז על מצב חירום של חודש, והבטיח שירתום את כל המשאבים כדי לסייע לנפגעים. ראש הממשלה קרא לאזרחי המדינה להיות מאוחדים בזמן "ההתמודדות מול המצב הדרמטי שאנו חווים כרגע".
הנרי מונה לתפקיד בסוף יולי, בעקבות ההתנקשות בנשיא ג'ובנל מואיז, שטלטלה את האיטי. בנוסף לראשות הממשלה מכהן הנרי גם בתפקיד הנשיא בפועל של המדינה.
הבית הלבן מסר אמש שהנשיא ג'ו ביידן קיבל מעוזריו עדכון על הרעש בהאיטי, והורה להעניק סיוע מיידי למדינה הענייה. סמנתה פאוור, ראש הסוכנות האמריקנית לפיתוח לאומי, תרכז את מאמצי הסיוע.בימים הקרובים עלולה האיטי להתמודד עם צרה נוספת: הסופה הטרופית "גרייס" מתקרבת לחופיה, ולהערכת מרכז ההוריקנים הלאומי בארה"ב היא תגיע להאיטי בשני בערב או בשלישי לפנות בוקר.
האיטי היא מדינה מוכת אסונות, ואחת המדינות העניות בעולם. האסון הכבד ביותר פקד אותה בינואר 2010 - אז נהרגו יותר מ-200,000 בני אדם בעקבות רעש בעוצמה 7, שהחריב אזורים גדולים במדינה. אותה רעידת אדמה קטלנית הייתה אסון הטבע הגדול ביותר שאיתו התמודד האו"ם אי-פעם, גדול אף יותר מאסון הצונאמי במזרח אסיה בשנת 2004.
רעידת האדמה אתמול הורגשה בסביבות 08:30 שעון האיטי. נעמי ורנו, בת 34 מהבירה פורט-או-פרינס, סיפרה שהרעש העיר אותה – ושהמיטה שלה רעדה. "התעוררתי לא היה לי זמן לשים נעליים. היינו ברעידת האדמה ב-2010, וכל מה שיכולתי לעשות היה לרוץ. בהמשך נזכרתי שאמא שלי ושני הילדים עדיין היו בפנים. השכן שלי נכנס ואמר להם לצאת. רצנו ברחוב", היא סיפרה.
"שמעתי אנשים בשכונה שלי צורחים, הם 'טסו' החוצה", אמרה ספורה פייר-לואי, גם היא תושבת הבירה. "לפחות הם ידעו לצאת החוצה. ב-2010 הם לא ידעו מה לעשות. אנשים עדיין בחוץ, ברחוב".