סגור

הבנק העולמי מעלה את תחזית הצמיחה למזרח אסיה: "הבנקים באזור בריאים"

בבנק העולמי מעודדים מההתאוששות החדה בפעילות בסין, ומעריכים שהכלכלה במזרח אסיה ואזור הפסיפיק תצמח השנה ב-5.1%, לעומת התחזית לפני חצי שנה שעמדה על 4.6%. עם זאת העריכו בבנק כי התאוששות בצריכה הפרטית תוביל לעלייה מתונה באינפלציה מ-2% ל-2.6%

בבנק העולמי מעלים את תחזיות הצמיחה לכלכלות במזרח אסיה ואזור הפסיפיק, זאת בעקבות התאוששות חדה בפעילות בסין ומכיוון שהאזור לא הושפע מהקשיים במערכת הבנקאות העולמית.
לפי התחזית המעודכנת, הכלכלה האזורית תצמח השנה ב-5.1%, זאת לעומת תחזית שפורסמה באוקטובר לצמיחה של 4.6%. בשנה שעברה הצמיחה באזור עמדה על 3.5%. בנוגע לכלכלה הסינית, בבנק העולמי העלו את התחזית השנתית ל-2023 לשיעור של 5.1% מ-4.5% בתחזית מלפני חצי שנה. "התחזית מניחה שסקטור הבריאות, הרגולציה והמדיניות המאקרו-כלכלית בסין יתמכו בצמיחה", נכתב בדו"ח. עם זאת ציינו כי התאוששות בצריכה הפרטית תוביל לעלייה "מתונה" באינפלציה שצפויה לעלות השנה ל-2.6% מ-2% בשנה שעברה.
לגבי החשש להתפשטות המשבר בסקטור הבנקאות בארה"ב ובאירופה, בבנק העולמי טענו כי סקטור הבנקאות במזרח אסיה והפסיפיק "לא הושפע עדיין, אך יש סיכונים פוטנציאליים בשל חשיפה ישירה או עקיפה להפסדים". בכל זאת סיכמו ש"הבריאות של הסקטור הפיננסי במזרח אסיה והפסיפיק היא יציבה".
לפי הבנק העולמי, "האתגר המידי" באזור הוא המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין. לפי הדו"ח, הפוליטיקה היא שמשפיעה על דפוסי הסחר ולא התנאים הכלכליים.
בדו"ח נפרד שפורסם מוקדם יותר השבוע הזהירו בבנק העולמי ש"מגבלת המהירות" של הכלכלה העולמית, כלומר שיעור הצמיחה ארוך הטווח המקסימלי אליו אפשר לצמוח בלי להצית אינפלציה, יהיה עד 2030 הנמוך ביותר זה שלושה עשורים.
לפי התחזיות, צמיחת התמ"ג העולמית הממוצעת ב-2022-2030 תיפול ל-2.2% בשנה, כשליש משיעור הצמיחה הממוצע שנרשם בעשור בראשון של המאה. "לירידה המתמשכת בפוטנציאל הצמיחה יש השלכות חמורות על היכולת של העולם להתמודד עם מגוון של אתגרים הייחודים לתקופה כמו עוני עיקש, אי שוויון בהכנסות ושינויי האקלים", אמר אינדרמיט גיל, הכלכלן הראשי של הבנק העולמי. לפיכך הוא הזהיר מ"עשור אבוד" בכלכלה העולמית.