סגור

שיאי נדבקים באירופה: 180 אלף ביום בצרפת, 130 אלף בבריטניה

בעקבות התפשטות האומיקרון דיווחו הערב מדינות באירופה על מספרים דרמטיים שטרם נראו מתחילת המגפה. שיאי נדבקים בבריטניה, צרפת, איטליה, יוון ופורטוגל אחרי חג המולד - ולקראת ערב השנה החדשה: "לחגוג בזהירות"

התפשטות זן האומיקרון של הקורונה ממשיכה לגרום לשיאי הדבקה שטרם נראו מתחילת המגפה.


צרפת דיווחה הערב (יום ג') על 179,807 מאומתים לקורונה – הפעם השנייה בלבד שבה מדווחת המדינה על יותר מ-100 אלף נדבקים ביממה. הפעם הראשונה הייתה בשבת, אז היו בצרפת 104,611 נדבקים חדשים. בראשון ובשני המספרים בצרפת ירדו דרמטית – כ-30 אלף מאומתים ביממה.
במהלך המגפה קרה לא אחת שפערים גדולים, ולא בהכרח משקפים, נרשמו בנתוני הבדיקות היומיים שפרסמה צרפת, עם זינוקים דרמטיים במספר הבדיקות. נראה שדבר דומה קרה גם כעת, אחרי חג המולד. באיטליה, למשל, נערכו היום 1.03 מיליון בדיקות קורונה לעומת 343,968 אתמול. הערב דיווחה איטליה על 78,313 נדבקים חדשים - שיא יומי חדש - לעומת 30,810 ביום שני.
לאור גל התחלואה, ושיאים חדשים במספר הנדבקים, הודיעה אתמול ממשלת צרפת על סדרת הגבלות חדשות - והבהירה שלא יהיה סגר בערב השנה החדשה. הממשלה הטילה הגבלות על ההתקהלויות, ותחייב את אזרחיה לעטות מסכות גם בשטחים פתוחים. בנוסף, מקומות עבודה שיכולים לאפשר לעובדים לעבוד מהבית יחויבו לעשות זאת לפחות שלוש פעמים בשבוע.
אמש אמר ראש ממשלת צרפת ז'אן קסטקס שבעקבות האומיקרון תצמצם צרפת את זמן ההמתנה בין המנה השנייה של החיסון לשלישית (הבוסטר), מארבעה לשלושה חודשים. "אני יודע שזה מרגיש כמו סרט בלי סוף, אבל לפני שנה התחלנו את מבצע החיסונים שלנו - והיום העם שלנו הוא אחד המחוסנים והמוגנים בעולם", אמר קסטקס. הוא הוסיף שמ-15 בינואר – בכפוף לאישור הפרלמנט – ייכנס לתוקף "התו הירוק" החדש – שאותו יקבלו רק מחוסנים, ולא מי שיציגו בדיקה שלילית.


4 צפייה בגלריה
לונדון בריטניה קורונה אומיקרון
לונדון בריטניה קורונה אומיקרון
לונדון
(רויטרס)

למרות העלייה במספר הנדבקים החדשים, מספר המאושפזים בבתי החולים בצרפת נמוך לעומת גלים קודמים. מספר חולי הקורונה במחלקות לטיפול נמרץ בצרפת עלה היום ל-3,416 בני אדם – לעומת יותר מ-7,000 חולים במצב קשה בתחילת אפריל 2020.
שיא הנדבקים היומי נשבר הערב גם בבריטניה, שדיווחה על 129,471 נדבקים. השיא הקודם בבריטניה היה ב-24 בדצמבר, ועמד על 122,186 נדבקים חדשים. המידע שפורסם הערב לא כולל את המאומתים מסקוטלנד וצפון אירלנד, בעקבות פערים בנהלים הנוגעים לדיווח על מאומתים בתקופת חג המולד.
השיא נשבר יום אחרי שראש הממשלה בוריס ג'ונסון אמר שהוא לא יטיל הגבלות חדשות באנגליה לפני השנה החדשה. שרים בממשלתו קראו לציבור לחגוג בזהירות – והזהירו שיוטלו הגבלות אם מערכת הבריאות לא תצליח להתמודד עם כמות החולים. השרים ממתינים למידע נוסף על חולי האומיקרון – אחרי שבמחקרים שפורסמו בשבוע שעבר נטען שהסיכוי של נשאי הווריאנט להתאשפז בבתי החולים נמוך משמעותית מהסיכוי של נשאי וריאנטים קודמים, בראשם הדלתא.

4 צפייה בגלריה
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ב מרכז חיסונים קורונה אומיקרון
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ב מרכז חיסונים קורונה אומיקרון
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון במרכז חיסונים
(AFP)


4 צפייה בגלריה
תור ל בדיקת קורונה ב פריז צרפת אומיקרון
תור ל בדיקת קורונה ב פריז צרפת אומיקרון
תור לבדיקת קורונה בפריז
(AP)

מספר חולי הקורונה בבתי החולים באנגליה עומד כרגע על 9,546, לעומת 6,902 לפני שבוע – נתון שעדיין נמוך משמעותית מהשיאים שהיו בחודש ינואר, אז היה מספר המאושפזים יותר מ-34,000.
ממשלתו של בוריס ג'ונסון אמנם אחראית להגבלות הקורונה באנגליה – שבה מתגוררת רוב אוכלוסיית בריטניה – אך הרשויות בסקוטלנד, וויילס וצפון אירלנד רשאיות להיות עצמאיות, וכבר החמירו את ההגבלות בשטחן בגלל הזינוק בתחלואה והתפשטות האומיקרון.
מדינות נוספות באירופה דיווחו הערב על שיאים במספר הנדבקים: ביוון, שאתמול דיווחה על שיא של 9,284 נדבקים, זינק מספר המאומתים החדשים ל-21,657. "האומיקרון מנצח אז אנחנו צריכים להיות מוכנים, זה לא צריך לגרום לפאניקה", אמר שר הבריאות תאנוס פלבריס. יוון, שכבר החריפה את הגבלות הקורונה, הודיעה אתמול על סדרת הנחיות חדשות שמתמקדות במקומות הבילוי.
גם בקפריסין השכנה נשבר הערב מספר הנדבקים והגיע ל-2,241 בני אדם – לעומת 1,925 אתמול. שיעור האזרחים מחוסנים בקפריסין גבוה ועומד על יותר מ-80%.

פורטוגל דיווחה הערב על שיא של 17,172 נדבקים חדשים. במדינה מעודדים מהעובדה ששיעור התחלואה בשבועיים האחרונים הוא כמחצית מהשיא שהיה בתחילת השנה, ומספר המאושפזים נמוך גם כן משמעותית בהשוואה לגלים קודמים. שיעור התחלואה בשבועיים האחרונים בפורטוגל עומד על 804 מאומתים לכל 100,000 איש. השיא, שנרשם ב-13 בינואר, היה 1,668 לכל 100,000.
מספר חולי הקורונה המאושפזים בפורטוגל, שבה שיעור המתחסנים הוא מהגבוהים בעולם (כ-87%), עומד על 936 איש – לעומת השיא שהיה ב-1 בפברואר ועמד על 6,869 בני אדם.