עד 300 דולר למנה: זהו השף "הטוב בעולם"
עד 300 דולר למנה: זהו השף "הטוב בעולם"
דניאל בולו הצרפתי נבחר לשף הטוב בעולם על ידי ארגון מסעדנים עולמי - בזכות המסעדה שלו בניו יורק, בה הוא מגיש "ארוחות יוצאות דופן"
השף הצרפתי דניאל בולו המתגורר בניו יורק כבר קרוב ל-40 שנה הוכתר כשף הטוב בעולם על ידי ארגון המסעדנים "השולחנות הגדולים בעולם" (Les Grandes Tables du Monde) עבור מסעדת הדגל שלו – דניאל.
באתר פרנס 24 דיווחו כי הארגון בו חברות 184 מסעדות מובילות מרחבי העולם פסק כי בולו "מגלם עבור אמריקאים רבים את הגסטרונומיה הצרפתית או גסטרונומיה באופן כללי". בולו (66) נולד בליון ועבר לניו יורק ב-1982. הוא מגדיר את המטבח שלו כצרפתי מבחינת הבישול והמרקמים אך עם רכיבים וטעמים אמריקאיים. מלבד מסעדת דניאל שזכתה בשני כוכבי מישלן, יש לו מסעדות נוספות בארה"ב, קנדה, דובאי, סינגפור ואיי הבהאמה.
כמו מסעדנים רבים ברחבי העולם, בולו ספג מכה קשה לאחר פרוץ הקורונה. חלק מהמסעדות שלו נאלצו להיסגר, אך דניאל בניו יורק המשיכה לפעול לאחר שפתחה שולחנות מקורים על המדרכה "עם חימום בחורף ומיזוג ומוזיקה בקיץ", לדבריו. הוא מאמין שניו יורק תשמור על מעמדה כ"אחת מחמש הערים האטרקטיביות ביותר בעולם" ותמיד יישמר לה מקום מרכזי בגסטרונומיה הצרפתית – לפי הקונסוליה הצרפתית כיום פועלות בעיר 183 מסעדות צרפתיות.
בולו מציע במסעדה שלו כמה ארוחות "יוצאות דופן" כשהמחיר של אחת מהן עומד על 300 דולר לסועד, כולל יין ושירות. "הלקוחות רוצים ליהנות, לבזבז על יין", הסביר. "יש לנו לקוחות קבועים ונאמנים שמרגיעים אותנו". בולו הוסיף כי הוא מצפה כעת לשובם של התיירים מאסיה ומאירופה.