כך בינה מלאכותית זכתה בפרס הצילום היוקרתי של סוני
כך בינה מלאכותית זכתה בפרס הצילום היוקרתי של סוני
האמן הגרמני בוריס אלדגסן חשף כי העבודה שהגיש לתחרות של סוני נעשתה בידי בינה מלאכותית, וסירב לקבל את הפרס. לטענתו, הוא השתמש בתמונה כדי לפתוח דיון על צילום ולבחון את התחרות, ומארגניה האשימו אותו בהונאה
צלם שזכה בפרס יוקרתי סירב לקבל אותו לאחר שחשף כי העבודה נוצרה על ידי שימוש בבינה מלאכותית.
ב-BBC דיווחו כי האמן הגרמני בוריס אלדגסן זכה בשבוע שעבר בקטגוריה הפתוחה של פרסי הצילום של סוני עבור היצירה Pseudomnesia: The Electrician. אולם הוא טען כי השתמש בתמונה כדי לבחון את התחרות ולעורר דיון על עתיד עולם הצילום. המארגנים מצדם מסרו כי הוא הונה אותם בנוגע למידת המעורבות של בינה מלאכותית ביצירה.
אלדגסן פרסם הצהרה באתר שלו ובה הודה לשופטים על "שבחרו בתמונה שלי והפכו זאת לרגע היסטורי", והוסיף ותהה אם מי מהם ידע או חשד שהתמונה נוצרה על ידי בינה מלאכותית. "תמונות המבוססות על בינה מלאכותית וצילום לא יכולות להתחרות אחד בשני בתחרות מסוג זה", אמר. "מדובר בישויות שונות. בינה מלאכותית אינה צילום, ולפיכך איני יכול לקבל את הפרס". הוא אף הציע לתרום את כספי הזכייה לפסטיבל צילום המתקיים באודסה.
התמונה במרכז הפרשה מציגה פורטרט בשחור ולבן של שתי נשים משני דורות שונים. "משהו פה לא מרגיש בסדר, נכון?" הוסיף אלדגסן בהצהרה שלו. "המשהו הזה הוא כמובן העובדה שזהו לא צילום אמיתי אלא תמונה שנוצרה באופן סינתטי".
עם זאת, דובר של ארגון הצילום העולמי מסר בתגובה כי אלדגסן חשף לפני המארגנים כי מדובר ב"יצירה משותפת" בעזרת שימוש בבינה מלאכותית אך טען כי התמונה מסתמכת בעיקר על הידע שלו בצילום. "הקטגוריה הפתוחה בתחרות מקבלת גישות ניסיוניות שונות ליצירת תמונות", הסביר. "לכן בעקבות ההתכתבויות שלנו עם בוריס והערובות שסיפק הרגשנו שהיצירה עומדת בקריטריונים של הקטגוריה ותמכנו בהשתתפותו".