סגור
וויוורק wework אוסקה יפן
wework אוסקה, יפן. 777 מיקומים ב-39 מדינות (צילום: wework)

מחפשים גלגל הצלה: WeWork הודיעה שתפתח מחדש כמעט את כל חוזי השכירות שלה

חודש לאחר שחברת חללי העבודה פרסמה הערת עסק חי הודיע דיוויד טולי, המנכ"ל הזמני של WeWork, כי במסגרת המאמצים להפחית את עלויות השכירות של החברה היא תיכנס למו"מ מול בעלי הנכסים ותבטל חוזים במיקומים לא משתלמים

חברת חללי העבודה WeWork הודיעה אתמול (ד') כי תפעל לפתוח מחדש כמעט את כל חוזי השכירות ואף תסיים את החוזים על חלק מהנכסים. ההודעה התפרסמה שבועות ספורים לאחר שהחברה פרסמה הערת עסק חי.
המנכ"ל הזמני דיוויד טולי מסר בהצהרה כי החברה חייבת להפחית את עלויות התפעול שלה, בראשם את ההוצאות על שכירות "שנותרו גבוהות מדי ואינן תואמות לתנאים הנוכחיים בשוק". עוד הוסיף כי ברבעון השני של השנה, ההתחייבויות החוזיות של WeWork ייצגו יותר משני שלישים של הוצאות התפעול. נכון ל-30 ביוני, החברה פעלה ב-777 מיקומים ב-39 מדינות וההתחייבות ארוכות הטווח עמדו על שווי של 13 מיליארד דולר. "אנחנו נפתח במו"מ מול בעלי הנכסים כדי לאפשר לנו לשמור על האיכות הגבוהה של השירותים ועל הרשת העולמית, באופן שישמור על יציבות פיננסית", כתב טולי. לדבריו, החברה גם מתכננת להפסיק לפעול ב"מיקומים לא הולמים ובעלי ביצועים נמוכים".
בחודש שעבר עלה החשש שהחברה קרובה לפשיטת רגל, זאת לאחר שפרסמה הערת עסק חי והודיעה כי "יש ספק משמעותי לגבי יכולתה להמשיך ולפעול". זאת בשל ההפסדים וצרכי ההון.
עם זאת, איום פשיטת הרגל עשוי להציב את החברה בעמדה חזקה יותר במו"מ, כך לדבריו של סם צ'נדן מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק.
סגירת חלק מהמשרדים אינה רעיון חדש. בשנה שעברה הודיעו בחברה על עזיבת 40 מיקומים בארה"ב. בכל זאת, המהלך לא יהיה פשוט וזאת מכיוון שכל חוזה שכירות הוא שונה. "הם יצטרכו לעבור בניין בניין ובעל נכסים אחד אחרי השני", אמר לסוכנות הידיעות AP דיוויד פוטרו ממונרנינגסטאר קרדיט.
טולי הדגיש בהצהרה שלו שלפתיחת החוזים "לא תהיה השפעה" על הפעילות היומיומית של החברה. "הרשו לו לסיים בהבהרה: WeWork היא פה כדי להישאר".