בעקבות המלחמה באירופה: הבנק העולמי חותך את תחזית הצמיחה ל-3.2% השנה
בעקבות המלחמה באירופה: הבנק העולמי חותך את תחזית הצמיחה ל-3.2% השנה
הצפי בינואר לצמיחה העולמית עמד על 4.1%; נשיא הבנק דיוויד מלפאס הסביר כי העדכון מגיע בעיקר בעקבות הפגיעה הכלכלית במדינות אירופה ומרכז אסיה עקב פלישת רוסיה לאוקראינה; כן מתוכננת חבילת סיוע למדינות נפגעות בסך 170 מיליארד דולר - יותר מהסיוע הראשוני בעקבות הקורונה
הבנק העולמי חותך היום (ב') את התחזית שלו לכלכלה הגלובלית בשל הפלישה הרוסית לאוקראינה, ומתכנן חבילת סיוע למדינות שנפגעו מהמשבר בהיקף גדול יותר מזו שסיפק בתגובה לפרוץ מגפת הקורונה.
הבנק, שמושבו בוושינגטון הבירה, מצפה עתה לצמיחה של 3.2% בכלכלה העולמית ב-2022, בהשוואה לתחזית הקודמת מינואר להתרחבות של 4.1%, ובהשוואה ל-5.7% ב-2021.
בשיחה עם עיתונאים אמר היום נשיא הבנק העולמי דיוויד מלפאס (David Malpass) כי השינוי נובע מהירידה הצפויה בקצב הצמיחה במדינות אירופה ומרכז אסיה, המרחבים הכוללים את רוסיה ואת אוקראינה.
עוד ציין הנשיא כי בכוונתו להוביל תוכנית סיוע חדשה בהיקף של 170 מיליארד דולר, לתקופה של 15 חודשים – מאפריל השנה עד יוני 2023. התוכנית שתובא לאישור דירקטוריון הבנק בשבועות הקרובים תכלול העברה של 50 מיליארד דולר מהסכום הכולל למדינות הנפגעות בשלושת החודשים הבאים.
לשם השוואה, בשלב הראשון של מגפת הקורונה עמד סכום הסיוע הכולל של הבנק העולמי על 157 מיליארד דולר. "זו חבילת סיוע מתמשכת בתגובה למשבר המסיבי, ובהינתן ההמשכיות של המשבר", אמר מלפאס.
הבנק כבר אישר בחודש שעבר סיוע ראשוני של 3 מיליארד דולר לאוקראינה, והסכום צפוי להיות מועבר למדינה שנלחמת על חייה בחודשים הקרובים.
ההודעה של נשיא הבנק מגיעה לקראת המפגשים המתוכננים של שני המוסדות הפיננסיים הבינלאומיים הגדולים בעולם. צוותי הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית ייפגשו השבוע בוושינגטון הבירה לדיונים בהשלכות הפלישה הרוסית לאוקראינה. המפגש יוקדש גם לסוגיות נוספות שעל הפרק – האינפלציה, החובות וביטחון תזונתי.