סגור

ארה"ב: אתרים של עליבאבא וטנסנט ברשימה השחורה של מוכרי סחורה מזויפת

נציבות הסחר האמריקאית הוסיפה שורת אתרים כמו עליאקספרס ו- WeChat, וכן שווקים פיזיים בסין, לרשימת המעורבים בזיופים ובגניבת קניין רוחני; "הדבר מערער על החדשנות והיצירתיות האמריקאית", נמסר

ארה"ב הוסיפה אתרים המופעלים על ידי ענקיות הטכנולוגיה הסיניות עליבאבא וטנסנט לרשימה השחורה של עסקים שנאשמים בסחר בסחורות מזויפות, כך לפי דיווח ב-BBC. בין האתרים נמנית גם עליאקספרס שבבעלות עליבאבא.


הרשימה כוללת 42 אתרים מקוונים ו-35 חנויות פיזיות, כולל פלטפורמות מסחר מקוון שבהנהלת החברות. מנציבות הסחר האמריקאית מסרו כי האתרים "מעורבים או מבצעים זיופים לסימנים מסחריים והפרות לזכויות קניין".

1 צפייה בגלריה
מטה עליבאבא בסין
מטה עליבאבא בסין
מטה עליבאבא בסין
(בלומברג)

לארה"ב וסין מחלוקת מתמשכת סביב ענייני מסחר וטכנולוגיה, כולל מלחמת מכסים וסנקציות על חברות.
"המסחר העולמי בזיופים ומוצרים פיראטיים מערער על החדשנות והיצירתיות האמריקאית ופוגע בעובדים האמריקאים", מסרה נציבת הסחר האמריקאית, קתרין טאי (Katherine Tai).
לפי הודעת משרד נציבות הסחר, הרשימה כוללת לראשונה את אתרי המסחר המקוון עליאקספרס ו- WeChat שבבעלות טנסנט. שני האתרים כונו "שווקים מקוונים סיניים משמעותיים שמבצעים זיופים נרחבים בסימנים מסחריים".
הרשימה כוללת גם את אתרי המסחר המקוון הסיניים Baidu Wangpan ,DHGate, פינדואודואו וטאובאו "וכן 9 שווקים פיזיים שנמצאים בסין שדועים בייצור, הפצה ומכירה של סחורות מזויפות".
מטנסנט נמסר כי הם "משקיעים משאבים רציניים" בהגנה על קניין רוחני בפלטפורמות שלה. "אנחנו מתנגדים נחרצות להחלטה של נציבות הסחר האמריקאית ומחויבים לעבוד איתם לפתור את הנושא", אמר דובר של החברה בתגובה. מעליבאבא לא נמסרה תגובה.
הרשימה, המפורסמת מאז 2006 נועדה להגן על עסקים אמריקאיים ועובדים מההשלכות של הפצת סחורות מזויפות וזולות שמיוצרות לרוב מחוץ למדינה.
בדו"ח שפרסמה הנציבות מוקדם יותר השבוע היא האשימה את סין באי עמידה בהתחייבויות המסחריות שלה על אף היותה חברה בארגון הסחר העולמי. סין הואשמה גם בגרימה "נזק חמור" לעובדים ולחברות ברחבי העולם בשל נהלי המסחר שלה.