על רקע המחסור, קנדה מנצלת את מלאי החירום של סירופ מייפל שלה
על רקע המחסור, קנדה מנצלת את מלאי החירום של סירופ מייפל שלה
הסיבות העיקריות למחסור הן עונת הגידול הקצרה והחמה השנה והזינוק של יותר מ-36% במכירות העולמיות של הסירופ, לעומת אשתקד - שנת הקורונה
הבעיות בשרשראות האספקה העולמיות כבר הובילו למחסורים בצעצועים בארה"ב לפני חג המולד ולקפה בברזיל. אך גם בקנדה מתמודדים עם מחסור, במקרה הזה של סירופ מייפל.
באתר ה-BBC דיווחו כי קרטל יצרני סירופ מייפל של קוויבק (QMSP) שחרר 22 מיליון ק"ג מעתודות החירום, המייצגים כמעט מחצית מהמלאי. לפי הארגון, העלייה בביקוש בשילוב עם עונת גידול מקוצרת הם הגורמים העיקריים למחסור.
זו הפעם הראשונה זה 3 שנים שבה משתמשים בעתודות החירום. "זו הסיבה לכך שיש עתודות, כדי שלעולם לא יחסר סירופ מייפל, ולא הולך להיות חסר", מסרה הלנה נורמנדין מ-QMSP.
במחוז קוויבק מייצרים כ-75% מסירופ המייפל העולמי. לפי הנתונים שפרסמו בארגון, השנה ייצרו מהיערות בקוויבק 60 מיליון ק"ג של סירופ מייפל, ירידה של 18 מיליון ק"ג לעומת אשתקד.
תמצית מייפל נלקחת ישירות מעצי מייפל ומורתחת עד להסמכה לסירופ. מדובר בתהליך לא פשוט שתלוי במידה רבה בתנאי מזג האוויר, שכן ניתן לנקז את התמצית מהעצים רק כשהטמפרטורה במהלך היום גבוהה מ-0 מעלות ובלילה נמוכה מאפס מעלות. השנה העונה היתה קצרה וחמה יותר וגרמה לירידה של כ-25% במלאי.
במקביל, המכירות העולמיות של הסירופ זינקו כאמור ביותר מ-36% השנה לעומת 2020, ככל הנראה מכיוון שבשל הסגרים והגבלות הקורונה יותר אנשים בישלו בבית.
הצמא העולמי לסירופ מייפל של קוויבק הוביל לכך שב-2012 נגנבו קרוב ל-3,000 טונות של סירופ מייפל מהעתודות, שהוערכו בשווי של 18 מיליון דולר. שני שלישים מהסירופ הגנוב נמצאו בסופו של דבר.
עתודות המייפל נוצרו בשנת 2000 על מנת לוודא שיש אספקה קבועה לשוק המקומי והבינלאומי, ללא קשר לגודל הקציר השנתי. לפי מייקל פארל, לשעבר מנהל חטיבת מחקר למייפל באוניברסיטת קורנל, אם מייפל מאוחסן כראוי בחביות הוא יכול לשרוד במשך שנים רבות. "בלי העתודות הללו השנה היה לנו הרבה פחות מייפל בחנויות והמחיר היה עולה בהרבה", הוסיף.