המאגרים מתמעטים: כורים מתקשים למצוא עוד זהב
המאגרים מתמעטים: כורים מתקשים למצוא עוד זהב
לפי מועצת הזהב העולמית, נהיה קשה יותר ויותר למצוא מאגרי זהב חדשים בכמות מספקת להצדיק הקמת מכרה. בנוסף, קבלת האישורים למכרה אורכים מספר שנים. "נהיה קשה יותר למצוא זהב, לקבל אישור לכרות אותו, לממן זאת ולהפעיל את הפרויקט"
תעשיית הזהב העולמית מתקשה למצוא זהב, ולכן לא מצליחה לשמור על צמיחה בייצור, כך לפי מועצת הזהב העולמית (WGC). "לאחר עשר שנים של צמיחה מהירה החל מסביבות 2008, תעשייה הכרייה מתקשה לדווח על צמיחה מתמשכת בייצור", אמר לאתר CNBC ג'ון ריד, אסטרטג השיווק הראשי של המועצה.
לפי הנתונים שפרסמו במועצת הזהב, ייצור הכרייה עלה בשנה שעברה ב-0.5% בלבד לעומת שנה קודם לכן, זאת לאחר שב-2020 נרשמה הירידה הראשונה בייצור מזה למעלה מעשור. לדבריו של ריד הסיבה לכך היא שנהיה קשה יותר ויותר למצוא מאגרי זהב חדשים ברחבי העולם, שכן מרבית האזורים המיועדים כבר נבדקו וחיפשו בהם.
ב-WGC ציינו עוד כי הליך כריית זהב הוא יקר ודורש מאמצי גילוי ופיתוח נרחבים. לרוב נדרשות בין עשר ל-20 שנים לפני שמכרה מוכן לייצור. יתרה מכך, גם בהליכי הגילוי הסבירות למציאת מאגר גדול מספיק כדי להתקדם לפיתוח מכרה היא נמוכה. רק 10% בלבד ממאגרי הזהב שהתגלו הכילו מספיק מתכת כדי להצדיק הקמת מכרה.
מרבית הזהב שכורים כיום מגיע מסין, דרום אפריקה ואוסטרליה. ההערכה היא שהיקפי הזהב שניתן לכרות עומדים על 57 אלף טונה, כך לפי הסקר הגיאולוגי של ארה"ב.
מלבד הליך הגילוי, גם נהיה קשה יותר להשיג את האישורים הממשלתיים הנדרשים. לפי ריד, השגת הרישיונות והאישורים הנדרשים לפני שחברות כרייה יכולות להתחיל בפעילות אורכת לרוב מספר שנים. פרוייקטים רבים מתוכננים גם באזורים מרוחקים הדורשים תשתיות כמו כבישים, חשמל ומים, כך שעלויות הבנייה והפעילות גדלות.
"נהיה קשה יותר למצוא זהב, לקבל אישור לכרות אותו, לממן זאת ולהפעיל את הפרויקט", סיכם ריד.