סגור
הווארד באפט
הווארד באפט (צילום: בלומברג)

בסיוע האב: באפט הבן הוביל סיוע של חצי מיליארד דולר לאוקראינה

העמותה שמוביל הווארד באפט היא אחת התורמות הגדולות ביותר של אוקראינה - גם בהשוואה למדינות בעולם - ופועלת בתחומי התשתיות לחקלאות, חלוקת מזון וסיוע לאזרחים, וכן אספקת ציוד חיוני לבתי חולים; רוב המימון מגיע מתרומות של האב, המיליארדר וורן באפט

הווארד באפט, בנו הבכור של המשקיע המיליארדר וורן באפט, מוביל פעילות סיוע לאוקראינה. זאת בעוד שהסיוע האמריקאי הנוסף למדינה תקוע בגלל המחלוקות בקונגרס.
באתר ביזנס אינסיידר דיווחו כי מאז החלה המלחמה של רוסיה באוקראינה לפני שנתיים, העבירה העמותה של באפט הבן מעל חצי מיליארד דולר בסיוע הומניטרי לאוקראינה.
בתקופה זו פיתח באפט מערכת יחסים קרובה עם נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי. "אנשים מעטים בעולם יכולים לעשות מה שהוא עשה", הסביר באפט בהן.
"אני חושב שהוא בחור די מדהים". עם זאת, הוא הודה כי זלנסקי כבר כנראה שחוק. "אני לא בטוח מתי הוא ישן בכלל. הוא כל הזמן בעשייה. הוא עבר שנתיים של מלחמה, שזה פשוט גיהנום, והוא מתמודד עם זה בכל יום", הוסיף. "הוא חייב לוודא שהכלכלה ממשיכה לעבוד...אני חושב שהוא עושה עבודה שרק מעטים יכולים לעשות".
על אף הקשיים בהעברת הסיוע בגובה 60 מיליארד דולר מארה"ב, באפט מאמין שיש להמשיך ולתמוך באוקראינה גם בהמשך. "אנשים מאבדים עניין לאורך זמן, אז קשה להמשיך במאמץ, אבל זו תהיה אחת הטעויות הגדולות בהיסטוריה של ארה"ב אם לא נמשיך לתמוך באוקראינה", אמר.
"מתסכל ביותר לעקוב אחר הנרטיב בארה"ב, כי יש חברי קונגרס וסנאט שהקהילות שלהם מרוויחות מהמלחמה הזו".
לדבריו, העמותה בהובלתו תקצבה השנה 300 מיליון דולר נוספים עבור אוקראינה, ובשנתיים האחרונות התרומות למדינה היו גבוהות מהסכום שהוקצב. כלומר, עד סוף 2024 תעביר העמותה לאוקראינה מעל 800 מיליון דולר בסיוע הומניטארי.
מדובר על סכום הגבוה מהסיוע שהעבירו מדינות רבות עד כה. כך למשל, הסיוע הבריטי עומד על 620 מיליון דולר, בעוד שהולנד סיפקה 780 מיליון דולר - קנדה, מדינה עם קהילת מהגרים גדולה מאוקראינה, העבירה סיוע בסכום של 292 מיליון דולר. כך לפי הנתונים שאספו במכון קייל. "כל מי שחושב שאוקראינה לא זקוקה לסיוע שלנו לא מבין מול מה זלנסקי והמדינה מתמודדים", הוסיף באפט הבן.
העמותה ממומנת ברובה מתרומות של האב וורן באפט, המדורג במקום השביעי ברשימת עשירי העולם עם שווי הון מוערך של 138 מיליארד דולר. העמותה עוזרת לאזורים מוכי מלחמות בתחומים כמו הקמת תשתיות לחקלאות, סיוע לאזרחים, פינוי מוקשים ואספקת ציוד חיוני לבתי חולים.
מאז 2022 עוזרים בעמותה לחלק מזון באזורים הכבושים באוקראינה ולחיזוק החקלאות המקומית. "אנחנו מחלקים מזון לאנשים שכל החיים שלהם יצרו מזון לאנשים אחרים", אמר. "אוקראינה הייתה אחת מהספקיות הגדולות ביותר לתוכנית המזון העולמית, כך שהייצור נפגע משמעותית כשהמלחמה פרצה". עוד הוסיף כי העולם הפך למקום הרבה פחות בטוח מאז הפלישה "והביטחון ידרדר עוד יוצר אם ולדימיר פוטין יצליח באוקראינה".